Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 4 вересня 2025 року №37 (12993)

Повідомлення в номер / Що приготувати з грибів

01.11.2018

стравиЩо приготувати з грибів?

М'ясо 
з грибами 
у червоному вині
Для приготування знадобиться:
- 2 стебла селери, нарізані;
- 1 велика цибулина, нарізана скибочками;
- 1 склянка червоного вина;
- 3/4 склянки кураги, нарізаної великими шматками;
- 1 лавровий лист;
- 4 стебла орегано (можна замінити сушеною зеленню);
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 1,5 кг яловичого філе, нарізаного шматочками;
- 1/4 склянки борошна;
- 3 склянки яловичого бульйону;
- 10 печериць (якщо великі, розрізати на половинки).
Час приготування: 2 години.  Кількість порцій: 6. 
Як готувати:
1. У великій мисці змішати селеру, цибулю, вино, курагу, орегано і лавровий лист. Залишити маринуватися на 30 хвилин.
2. Розігріти духовку до 160 ° С.
3. Розігріти олію у великій гусятниці на сильному вогні. Обваляти м'ясо в борошні, приправленому сіллю і перцем, і обсмажити до злегка коричневого кольору. Вийняти і відкласти.
4. Перелити суміш з вином у гусятницю і готувати, помішуючи, 2-3 хвилини, до м'якості цибулі і селери. Повернути в гусятницю м'ясо. Готувати, помішуючи, ще 1-2 хвилини. Влити бульйон. Довести до кипіння. Поставити гусятницю в духовку на 1, 5 години.
5. Додати гриби і запікати м'ясо ще 20-25 хвилин до м'якості.
Суп 
з перловкою, грибами 
та яловичиною
Цей суп з грибами і перловкою також можна приготувати з куркою, яловичиною, телятиною, але потрібно відокремлювати м'ясо від кістки і діставати трави й лавровий лист перед подачею на стіл.
Для приготування знадобиться:
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 1 кг яловичини, нарізаної кубиками;
- 200 г грибів, нарізаних;
- 3 стебла селери, очищеної, нарізаної;
- 2 цибулини, нарізані;
- 1 морква, нарізана;
- 2 зубки часнику, подрібненого;
- 2 білих гриби, нарізаних;
- 1 літр яловичого бульйону;
- 1 літр води; 
- 1/4 склянки перловки;
- 2 гілочки чебрецю;
- 1 лавровий лист;
- петрушка, скибочка хліба - для подачі.
Час приготування: 2 год. Кількість порцій: 6.
Як готувати:
1. Розігрійте олію у великій каструлі на великому вогні. Обсмажте яловичину протягом 3-4 хвилин, помішуючи. Приберіть з вогню.
2. Обсмажте гриби, включаючи білі, цибулю, селеру, моркву і часник протягом 3-4 хвилин.
3. Поверніть яловичину в каструлю разом з бульйоном, водою, перловкою, чебрецем і лавровим листом. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і готуйте, накривши кришкою,  1,5 години, іноді помішуйте. Приправте за смаком. Посипте петрушкою і подавайте зі шматочком хліба.
Китайський омлет 
з грибами, шпинатом 
і часником
Для приготування знадобиться:
 - 8 яєць, злегка збитих;
- 250 г грибів, порізаних;
- 1 зубчик часнику, дрібно порізаний;
- 150 г молодого листя шпинату;
- 60 мл курячого бульйону;
- 1 чайна ложка соєвого соусу.
Час приготування: 30 хв. Кількість порцій: 4.
Як готувати:
1. Розігріти трохи рослинної олії на сковороді, на великому вогні. Вилити яйця і смажити 3 хвилини, відсуваючи за допомогою виделки або лопатки краї омлету, щоб сира яєчна суміш витікала із середини і теж готувалася. Акуратно згорнути краї готового омлету до середини, зняти його зі сковороди і відкласти в сторону, зберігаючи теплим.
Шпинат не треба так довго готувати, бо  всі корисні речовини, зокрема, залізо, на який багатий шпинат, не будуть збережені. Для молодого шпинату цілком достатньо і 10 секунд.
2. Зменште вогонь до середнього і обсмажте на сковороді гриби і часник протягом 2 хвилин, помішуючи. Додати шпинат і готувати ще хвилину. Влити бульйон і довести до кипіння.
Підготувала 
Орися ФІЛІПЧУК. 
М'ясо  з грибами  у червоному вині
Для приготування знадобиться:
- 2 стебла селери, нарізані;
- 1 велика цибулина, нарізана скибочками;
- 1 склянка червоного вина;
- 3/4 склянки кураги, нарізаної великими шматками;
- 1 лавровий лист;
- 4 стебла орегано (можна замінити сушеною зеленню);
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 1,5 кг яловичого філе, нарізаного шматочками;
- 1/4 склянки борошна;
- 3 склянки яловичого бульйону;
- 10 печериць (якщо великі, розрізати на половинки).
Час приготування: 2 години.  Кількість порцій: 6. 
Як готувати:
1. У великій мисці змішати селеру, цибулю, вино, курагу, орегано і лавровий лист. Залишити маринуватися на 30 хвилин.
2. Розігріти духовку до 160 ° С.
3. Розігріти олію у великій гусятниці на сильному вогні. Обваляти м'ясо в борошні, приправленому сіллю і перцем, і обсмажити до злегка коричневого кольору. Вийняти і відкласти.
4. Перелити суміш з вином у гусятницю і готувати, помішуючи, 2-3 хвилини, до м'якості цибулі і селери. Повернути в гусятницю м'ясо. Готувати, помішуючи, ще 1-2 хвилини. Влити бульйон. Довести до кипіння. Поставити гусятницю в духовку на 1, 5 години.
5. Додати гриби і запікати м'ясо ще 20-25 хвилин до м'якості.
Суп  з перловкою, грибами  та яловичиною
Цей суп з грибами і перловкою також можна приготувати з куркою, яловичиною, телятиною, але потрібно відокремлювати м'ясо від кістки і діставати трави й лавровий лист перед подачею на стіл.
Для приготування знадобиться:
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 1 кг яловичини, нарізаної кубиками;
- 200 г грибів, нарізаних;
- 3 стебла селери, очищеної, нарізаної;
- 2 цибулини, нарізані;
- 1 морква, нарізана;
- 2 зубки часнику, подрібненого;
- 2 білих гриби, нарізаних;
- 1 літр яловичого бульйону;
- 1 літр води; 
- 1/4 склянки перловки;
- 2 гілочки чебрецю;
- 1 лавровий лист;
- петрушка, скибочка хліба - для подачі.
Час приготування: 2 год. Кількість порцій: 6.
Як готувати:
1. Розігрійте олію у великій каструлі на великому вогні. Обсмажте яловичину протягом 3-4 хвилин, помішуючи. Приберіть з вогню.
2. Обсмажте гриби, включаючи білі, цибулю, селеру, моркву і часник протягом 3-4 хвилин.
3. Поверніть яловичину в каструлю разом з бульйоном, водою, перловкою, чебрецем і лавровим листом. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і готуйте, накривши кришкою,  1,5 години, іноді помішуйте. Приправте за смаком. Посипте петрушкою і подавайте зі шматочком хліба.
Китайський омлет  з грибами, шпинатом  і часником
Для приготування знадобиться:
 - 8 яєць, злегка збитих;
- 250 г грибів, порізаних;
- 1 зубчик часнику, дрібно порізаний;
- 150 г молодого листя шпинату;
- 60 мл курячого бульйону;
- 1 чайна ложка соєвого соусу.
Час приготування: 30 хв. Кількість порцій: 4.
Як готувати:
1. Розігріти трохи рослинної олії на сковороді, на великому вогні. Вилити яйця і смажити 3 хвилини, відсуваючи за допомогою виделки або лопатки краї омлету, щоб сира яєчна суміш витікала із середини і теж готувалася. Акуратно згорнути краї готового омлету до середини, зняти його зі сковороди і відкласти в сторону, зберігаючи теплим.
Шпинат не треба так довго готувати, бо  всі корисні речовини, зокрема, залізо, на який багатий шпинат, не будуть збережені. Для молодого шпинату цілком достатньо і 10 секунд.
2. Зменште вогонь до середнього і обсмажте на сковороді гриби і часник протягом 2 хвилин, помішуючи. Додати шпинат і готувати ще хвилину. Влити бульйон і довести до кипіння.
Підготувала  Орися ФІЛІПЧУК. 

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025