1. Баунті
Ось що вам потрібно:
- згущене молоко – 1 банка;
- кокосова стружка – 350 г;
- шоколад – 200 гр.
Ось що потрібно робити:
- Кокосову стружку змішайте зі згущеним молоком.
- Зліпіть з отриманої маси невеликі ковбаски.
- Шоколад розтопіть на водяній бані.
- Кожну ковбаску занурте в теплий шоколад і викладіть на решітку, під якою повинен бути пергаментний папір. Нехай зайвий шоколад стече на папір.
- Потім поставте батончики в холодильник на кілька годин.
2. Рафаелло
Ось що потрібно для його приготування:
- згущене молоко – 1 банка;
- розм’якшене вершкове масло – 200 г;
- кокосова стружка – 200 г;
- мигдаль – 1 склянка;
- ванілін – 1 пакетик.
Приготування:
- Масло збийте зі згущеним молоком, додайте до цієї маси ванільний цукор і кокосову стружку.
- Потримайте цю суміш в холодильнику 1 годину.
- Мигдаль обсмажте на сухій сковорідці.
- З охолодженої кокосової маси сформуйте кульки, всередину кожної покладіть 1 мигдаль.
- Кожну кульку обкатайте в кокосовій стружці. Поставте десерт в холодильник на кілька годин.
3. Щербет
Ось що вам потрібно:
- розм’якшене вершкове масло – 100 г;
- білий шоколад – 2 плитки;
- волоські горіхи – 100 г;
- сухофрукти і родзинки за смаком.
Приготування:
- Білий шоколад розтопіть на водяній бані.
- Сухофрукти поріжте, горіхи подрібніть.
- Всі інгредієнти перемішайте, викладіть отриману масу в прямокутну форму.
- Тримайте щербет в холодильнику кілька годин.
4. Смачний торт
- 1,5 пачки печива;
- 3 яйця;
- 250 г згущеного молока;
- 400 мл молока;
- 150 г вершкового масла;
- 1/4 ч. ложки ванільного цукру
Для глазурі:
- 2 ст. ложки цукру;
- 2 ст. ложки какао;
- 6 ст. ложок молока.
Спосіб приготування:
- Для приготування крему розбийте яйця в каструлю і ретельно збийте їх міксером.
- Потім влийте в каструлю згущене молоко і все дуже добре перемішайте.
- Наступним етапом влийте молоко.
- Всипте трохи ванільного цукру, який дасть аромат і знову все перемішайте.
- Поставте каструлю на невеликий вогонь, не перестаючи помішувати суміш. При перших ознаках закипання зніміть крем з вогню і залиште його застигати.
- Поки крем застигає, приготуйте шоколадну глазур: в невелику мисочку просійте какао і змішайте його з цукром.
- Влийте туди молоко і все ретельно перемішайте.
- Далі поставте цю суміш в мікрохвильову піч на 3 хвилини.
- Обов’язково діставайте глазур кожні 30 секунд і добре перемішуйте.
- Розм’якшене масло збийте міксером протягом однієї хвилини.
- В масло порціями почніть додавати застиглий крем, потім збийте все разом.
- Виберіть печиво, яке за консистенцією нагадує крекери, тільки не солоні.
- Візьміть прямокутну форму невеликого розміру і викладіть шар печива.
- Рясно залийте печиво кремом. Поверх знову викладіть печиво.
- Останнім шаром має бути печиво. Зверху залийте все шоколадною глазур’ю і поставте в холодильник на дві години для застигання.
5. Енергетичні батончики
- 3 ст. ложки натурального солоного арахісового масла;
- 1/2 склянки шоколадної крихти;
- 1/2 склянки вівсянки.
Ось що потрібно робити:
- Всі ці інгредієнти завантажте в чашу блендера і подрібніть до тієї консистенції, яка вас влаштує.
- Перекладіть цю суміш в прямокутну форму, розрівняйте і поставте в морозильну камеру на 15 хвилин.
Потім дістаньте і розріжте цю масу на порційні шматки. Зберігайте готові батончики в герметичній ємності або контейнері протягом тижня.
Підготувала Ірина ЗАХАРЧЕНКО.
Залишити коментар