Смакуємо молочні коктейлі
Чи знайдеться така людина, яка відмовиться від смачних молочних ласощів? Особливо люблять молочні коктейлі (мілкшейки) діти, навіть ті, хто не п’є звичайне молоко. Але ж вони не просто смачні — в них міститься корисний кальцій для кісток, різні вітаміни, мінерали та інші мікроелементи.
Досить популярні молочні коктейлі із фруктами та ягодами. Фруктові коктейлі допомагають боротися зі спрагою, втамовують голод і освіжають у спеку. Головна умова – напій потрібно вжити відразу після того, як ви його збили, адже через кислоту, що міститься у фруктах, молоко може згорнутися.
БАНАНОВИЙ КОКТЕЙЛЬ
Щоб його приготувати, потрібно лише два банани, 1 пломбір і склянка прохолодного молока. Розітріть банан в кашку за допомогою блендера. Додайте до молока банан і морозиво, збийте. За смаком можна додати цукор.
ПОЛУНИЧНО-БАНАНОВИЙ МІЛКШЕЙК
На склянку молока візьміть півсклянки ягід, вимитих і очищених від хвостиків, і 1 банан. Змішайте в блендері банан і полуницю, додайте молоко, збийте. Якщо ви любите солодке, не забудьте покласти цукор.
ЧОРНИЧНО-ОЖИНОВИЙ КОКТЕЙЛЬ
Візьміть по жменьці чорниці та ожини, збийте блендером. Пропустіть через сито, щоб з ягідної суміші видалити кісточки. Половину ягідної кашки розлийте у склянки, решту додайте в молоко, збийте. Налийте — вийшов коктейль поверх ягідного пюре. Прикрасьте свіжими ягодами.
ВЕРШКОВО-СУНИЧНИЙ КОКТЕЙЛЬ
Для його приготування візьміть 100 грам свіжої суниці і стільки ж пломбіру, 1 склянку молока, ваніль. Ягоди подрібніть блендером. Додайте ваніль до розтертих ягід. Вершкове морозиво змішайте з ягідним пюре і молоком. Добре збийте все разом в блендері.
КОКТЕЙЛЬ З КІВІ
Цей напій додасть бадьорості і освіжить в спеку. Щоб його приготувати візьміть склянку холодного молока, пломбір з вершковим смаком, 1 ківі, цукор за смаком. Ківі очистіть і подрібніть в блендері, додайте молоко і морозиво. Покладіть цукор за смаком.
АПЕЛЬСИНОВИЙ КОКТЕЙЛЬ
Вам знадобиться два апельсини, 1 банан, 2/3 склянки молока і, за бажанням, кілька ложок цукру. Подрібніть банан в блендері, відіжміть сік з апельсинів і натріть цедру. Додайте сік і цедру, цукор і молоко до банана, збивайте, поки не з’явиться пінка.
ДИННИЙ КОКТЕЙЛЬ
Візьміть невелику диню гарної стиглості, 1 порцію морозива пломбір, 1 склянку прохолодного молока, ваніль і цукор на ваш розсуд. Почистіть диню, видаливши середину з насінням і шкірку. Наріжте на невеликі шматочки, додайте до неї цукор, ваніль і збивайте до консистенції пюре. Перекладіть до неї пломбір, влийте молоко і збивайте ще 3-4 хвилини.
МІЛКШЕЙК З ЧОРНОСЛИВОМ
Такий напій допоможе поліпшити роботу системи травлення. Візьміть 50 г чорносливу, 1 пломбір і склянку молока. Сухофрукти ретельно промийте і залийте окропом. Через деякий час злийте воду, а чорнослив помістіть в холодильник схолонути. Потім розмеліть його в кашку. Додайте чорнослив і пломбір в ємність до молока. Збивайте на високій швидкості кілька хвилин.
МІЛКШЕЙК З ФІНІКАМИ
На 1 склянку молока вам знадобиться півсклянки цих сухофруктів. Промийте їх, видаліть кісточки. У невелику каструлю з молоком покладіть фініки. Дочекайтеся, поки воно закипить, потім зменшіть вогонь. Потоміть фініки ще хвилин 5. При бажанні додайте цукор. Молоко з сухофруктами остудіть і збийте блендером.
КОКТЕЙЛЬ З ВОЛОСЬКИМИ ГОРІХАМИ І ЯБЛУКОМ
Вам знадобляться: 1 склянка молока, 1 некисле яблуко, 1/3 склянки горіхів, очищених від шкаралупи, мед і ваніль. Горіхи порубайте в блендері до стану порошку. Яблуко помийте, почистіть, виріжте насіння і блендером перетворіть його в пюре. Додайте до нього молоко, горіхи, ваніль, кілька чайних ложок меду і збийте.
КАВОВИЙ КОКТЕЙЛЬ
Любителям кави напевно сподобається такий молочний коктейль. Візьміть 1 склянку молока, півсклянки заварної або розчинної кави, 50 г вершкового морозива, додайте за смаком мед або цукор. Збивайте в блендері 2-3 хвилини.
СИРНО-АБРИКОСОВИЙ МІЛКШЕЙК
Візьміть 1 стакан молока, 4-5 стиглих абрикоса, 2 столових ложки сиру, 2 чайних ложки меду. Абрикоси вимийте, приберіть з них кісточки. У блендері розітріть абрикоси з сиром, додавши мед (або цукор), залийте склянкою молока, збийте.
Валентина ВАРЕНЧУК.
Чи знайдеться така людина, яка відмовиться від смачних молочних ласощів? Особливо люблять молочні коктейлі (мілкшейки) діти, навіть ті, хто не п’є звичайне молоко. Але ж вони не просто смачні — в них міститься корисний кальцій для кісток, різні вітаміни, мінерали та інші мікроелементи.
Досить популярні молочні коктейлі із фруктами та ягодами. Фруктові коктейлі допомагають боротися зі спрагою, втамовують голод і освіжають у спеку. Головна умова – напій потрібно вжити відразу після того, як ви його збили, адже через кислоту, що міститься у фруктах, молоко може згорнутися.
БАНАНОВИЙ КОКТЕЙЛЬ
Щоб його приготувати, потрібно лише два банани, 1 пломбір і склянка прохолодного молока. Розітріть банан в кашку за допомогою блендера. Додайте до молока банан і морозиво, збийте. За смаком можна додати цукор.
ПОЛУНИЧНО-БАНАНОВИЙ МІЛКШЕЙК
На склянку молока візьміть півсклянки ягід, вимитих і очищених від хвостиків, і 1 банан. Змішайте в блендері банан і полуницю, додайте молоко, збийте. Якщо ви любите солодке, не забудьте покласти цукор.
ЧОРНИЧНО-ОЖИНОВИЙ КОКТЕЙЛЬ
Візьміть по жменьці чорниці та ожини, збийте блендером. Пропустіть через сито, щоб з ягідної суміші видалити кісточки. Половину ягідної кашки розлийте у склянки, решту додайте в молоко, збийте. Налийте — вийшов коктейль поверх ягідного пюре. Прикрасьте свіжими ягодами.
ВЕРШКОВО-СУНИЧНИЙ КОКТЕЙЛЬ
Для його приготування візьміть 100 грам свіжої суниці і стільки ж пломбіру, 1 склянку молока, ваніль. Ягоди подрібніть блендером. Додайте ваніль до розтертих ягід. Вершкове морозиво змішайте з ягідним пюре і молоком. Добре збийте все разом в блендері.
КОКТЕЙЛЬ З КІВІ
Цей напій додасть бадьорості і освіжить в спеку. Щоб його приготувати візьміть склянку холодного молока, пломбір з вершковим смаком, 1 ківі, цукор за смаком. Ківі очистіть і подрібніть в блендері, додайте молоко і морозиво. Покладіть цукор за смаком.
АПЕЛЬСИНОВИЙ КОКТЕЙЛЬ
Вам знадобиться два апельсини, 1 банан, 2/3 склянки молока і, за бажанням, кілька ложок цукру. Подрібніть банан в блендері, відіжміть сік з апельсинів і натріть цедру. Додайте сік і цедру, цукор і молоко до банана, збивайте, поки не з’явиться пінка.
ДИННИЙ КОКТЕЙЛЬ
Візьміть невелику диню гарної стиглості, 1 порцію морозива пломбір, 1 склянку прохолодного молока, ваніль і цукор на ваш розсуд. Почистіть диню, видаливши середину з насінням і шкірку. Наріжте на невеликі шматочки, додайте до неї цукор, ваніль і збивайте до консистенції пюре. Перекладіть до неї пломбір, влийте молоко і збивайте ще 3-4 хвилини.
МІЛКШЕЙК З ЧОРНОСЛИВОМ
Такий напій допоможе поліпшити роботу системи травлення. Візьміть 50 г чорносливу, 1 пломбір і склянку молока. Сухофрукти ретельно промийте і залийте окропом. Через деякий час злийте воду, а чорнослив помістіть в холодильник схолонути. Потім розмеліть його в кашку. Додайте чорнослив і пломбір в ємність до молока. Збивайте на високій швидкості кілька хвилин.
МІЛКШЕЙК З ФІНІКАМИ
На 1 склянку молока вам знадобиться півсклянки цих сухофруктів. Промийте їх, видаліть кісточки. У невелику каструлю з молоком покладіть фініки. Дочекайтеся, поки воно закипить, потім зменшіть вогонь. Потоміть фініки ще хвилин 5. При бажанні додайте цукор. Молоко з сухофруктами остудіть і збийте блендером.
КОКТЕЙЛЬ З ВОЛОСЬКИМИ ГОРІХАМИ І ЯБЛУКОМ
Вам знадобляться: 1 склянка молока, 1 некисле яблуко, 1/3 склянки горіхів, очищених від шкаралупи, мед і ваніль. Горіхи порубайте в блендері до стану порошку. Яблуко помийте, почистіть, виріжте насіння і блендером перетворіть його в пюре. Додайте до нього молоко, горіхи, ваніль, кілька чайних ложок меду і збийте.
КАВОВИЙ КОКТЕЙЛЬ
Любителям кави напевно сподобається такий молочний коктейль. Візьміть 1 склянку молока, півсклянки заварної або розчинної кави, 50 г вершкового морозива, додайте за смаком мед або цукор. Збивайте в блендері 2-3 хвилини.
СИРНО-АБРИКОСОВИЙ МІЛКШЕЙК
Візьміть 1 стакан молока, 4-5 стиглих абрикоса, 2 столових ложки сиру, 2 чайних ложки меду. Абрикоси вимийте, приберіть з них кісточки. У блендері розітріть абрикоси з сиром, додавши мед (або цукор), залийте склянкою молока, збийте.
Валентина ВАРЕНЧУК.
Залишити коментар