Ех, смачнющий мандарин!
Мандаринова панна-котта
Для вершкового желе: вершки 20% - 400 мл, цукор - 2 ст. ложки, желатин швидкорозчинний - 10 г, вода - 2 ст. ложки.
Для мандаринового желе: мандарини - 3-4 шт., цукор - 0,5 ст. ложки, желатин швидкорозчинний - 5 г, вода - 1 ст. ложка.
Насамперед, готуємо вершкове желе. Желатин (10 г) пересипте в піалу і залийте холодною водою (2 ст. ложки). Перемішайте, залиште до набрякання.
У каструльку насипте цукор (2 ст. ложки). Влийте вершки і поставте каструлю на плиту. Прогрійте вершки, не доводячи до кипіння, щоб цукор розчинився.
Потім зніміть вершки з плити і додайте набряклий желатин. Перемішайте до розчинення желатину в вершках.
Розлийте вершки в стакани, залишаючи місце зверху для мандаринового шару. Остудіть вершки при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник до того моменту, поки панна-котта не почне застигати.
Тепер настав час приступати до мандаринового желе. Желатин (5 г) залийте холодною водою (1 ст. ложка), перемішайте.
Видавіть сік з мандаринів. (Якщо хочете отримати помаранчевий шар вище, інгредієнти для мандаринового желе можна збільшити вдвічі.) Потім сік процідіть, щоб позбутися від м'якоті.
У мандариновий сік додайте цукор (0,5 ст. ложки) і розчинений на водяній бані желатин. Перемішайте.
Дістаньте пана-котту з холодильника, розлийте мандаринове желе в кожну склянку поверх вершкового шару.
Знову поставте панна-котту в холодильник до того моменту, поки мандаринове желе повністю не застигне, а разом з ним і вершкове.
Мандаринова шарлотка
ІНГРЕДІЄНТИ: вершкове масло - 200 г, цукор - 1 стакан, яйця - 2 шт., ванільний цукор - 1 пакет, нежирна сметана - 1 стакан, просіяне борошно - 1 склянка, розпушувач - 1 пакет, мандарини - 3-5 шт., чорний шоколад - 0,5 плитки, волоські горіхи (подрібнені) - 3 ст. ложки.
На водяній бані або в мікрохвильовій печі розтоплюємо масло. Додаємо цукор і збиваємо міксером. Потім поступово додаємо яйця, ванільний цукор, сметану і борошно з розпушувачем.
Мандарини очищаємо і розбираємо на дольки. Шоколад дрібно нарізаємо разом з горіхами. Волоські горіхи подрібнити качалкою. Додамо все в тісто і вимішуємо.
Дно форми застелити пергаментом, змазати маслом і викласти масу. Поставитио в розігріту до 180 градусів духовку на 45-60 хвилин. Перевірити готовність сірником. Вона повинна бути суха.
Коли мандаринова шарлотка охолоне, порізати її на шматки.
Джем з мандаринів
ІНГРЕДІЄНТИ: мандарини - 1 кг, цукор - 800 г, лимон - 0,5 шт.
Мандарини очистити від шкірки. Якщо є кісточки, їх треба видалити.
Засипати часточки мандаринів цукром. Видавити сік з лимона. Акуратно перемішати і залишити на 1 годину, щоб утворився сік.
Поставити каструлю з джемом на плиту і довести до кипіння на повільному вогні. Після закипання варити 20 хвилин, періодично знімаючи піну.
Потім зняти каструлю з вогню і подрібнити мандарини блендером в однорідну масу.
Знову поставити на вогонь і варити джем з мандаринів 40-50 хвилин до загустіння. У процесі варіння джем необхідно помішувати, щоб він не підгорів, і знімати піну.
Готовий джем виходить густим і прозорим. Гарячий джем розлити по стерилізованим банкам і поставити для зберігання в прохолодне місце.
Смачний і ароматний джем з мандаринів готовий. Смачного!
Валентина ДОБРОТА.
Мандаринова панна-котта
Для вершкового желе: вершки 20% - 400 мл, цукор - 2 ст. ложки, желатин швидкорозчинний - 10 г, вода - 2 ст. ложки.
Для мандаринового желе: мандарини - 3-4 шт., цукор - 0,5 ст. ложки, желатин швидкорозчинний - 5 г, вода - 1 ст. ложка.
Насамперед, готуємо вершкове желе. Желатин (10 г) пересипте в піалу і залийте холодною водою (2 ст. ложки). Перемішайте, залиште до набрякання.
У каструльку насипте цукор (2 ст. ложки). Влийте вершки і поставте каструлю на плиту. Прогрійте вершки, не доводячи до кипіння, щоб цукор розчинився.
Потім зніміть вершки з плити і додайте набряклий желатин. Перемішайте до розчинення желатину в вершках.
Розлийте вершки в стакани, залишаючи місце зверху для мандаринового шару. Остудіть вершки при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник до того моменту, поки панна-котта не почне застигати.
Тепер настав час приступати до мандаринового желе. Желатин (5 г) залийте холодною водою (1 ст. ложка), перемішайте.
Видавіть сік з мандаринів. (Якщо хочете отримати помаранчевий шар вище, інгредієнти для мандаринового желе можна збільшити вдвічі.) Потім сік процідіть, щоб позбутися від м'якоті.
У мандариновий сік додайте цукор (0,5 ст. ложки) і розчинений на водяній бані желатин. Перемішайте.
Дістаньте пана-котту з холодильника, розлийте мандаринове желе в кожну склянку поверх вершкового шару.
Знову поставте панна-котту в холодильник до того моменту, поки мандаринове желе повністю не застигне, а разом з ним і вершкове.
Мандаринова шарлотка
ІНГРЕДІЄНТИ: вершкове масло - 200 г, цукор - 1 стакан, яйця - 2 шт., ванільний цукор - 1 пакет, нежирна сметана - 1 стакан, просіяне борошно - 1 склянка, розпушувач - 1 пакет, мандарини - 3-5 шт., чорний шоколад - 0,5 плитки, волоські горіхи (подрібнені) - 3 ст. ложки.
На водяній бані або в мікрохвильовій печі розтоплюємо масло. Додаємо цукор і збиваємо міксером. Потім поступово додаємо яйця,
ванільний цукор, сметану і борошно з розпушувачем.
Мандарини очищаємо і розбираємо на дольки. Шоколад дрібно нарізаємо разом з горіхами. Волоські горіхи подрібнити качалкою. Додамо все в тісто і вимішуємо.
Дно форми застелити пергаментом, змазати маслом і викласти масу. Поставитио в розігріту до 180 градусів духовку на 45-60 хвилин. Перевірити готовність сірником. Вона повинна бути суха.
Коли мандаринова шарлотка охолоне, порізати її на шматки.
Джем з мандаринів
ІНГРЕДІЄНТИ: мандарини - 1 кг, цукор - 800 г, лимон - 0,5 шт.
Мандарини очистити від шкірки. Якщо є кісточки, їх треба видалити.
Засипати часточки мандаринів цукром. Видавити сік з лимона. Акуратно перемішати і залишити на 1 годину, щоб утворився сік.
Поставити каструлю з джемом на плиту і довести до кипіння на повільному вогні. Після закипання варити 20 хвилин, періодично знімаючи піну.
Потім зняти каструлю з вогню і подрібнити мандарини блендером в однорідну масу.
Знову поставити на вогонь і варити джем з мандаринів 40-50 хвилин до загустіння. У процесі варіння джем необхідно помішувати, щоб він не підгорів, і знімати піну.
Готовий джем виходить густим і прозорим. Гарячий джем розлити по стерилізованим банкам і поставити для зберігання в прохолодне місце.
Смачний і ароматний джем з мандаринів готовий. Смачного!
Валентина ДОБРОТА.
Залишити коментар