Сторінка- цікавинка
Чим корисний гранат, або Кислий плід солодкої пристрасті
Гранат – це справжня аптека в мініатюрі! Він містить 15 амінокислот, п’ять із яких — незамінні.
Це ідеальний фрукт для діабетиків. Адже він працює як природний інсулін та здатен понижувати рівень цукру в крові. Аби відчути ефект, достатньо вживати всього по чайній ложці соку граната кілька разів на день.
У кісточках граната містяться цілющі олії, а також вітамін Е. У комплексі вони здатні відновити гормональний баланс в організмі, а тому спеціалісти рекомендують якомога частіше вживати цей фрукт жінкам.
Зокрема, в період вагітності жінка потребує вітамінів набагато більше, адже їй належить виносити здорову дитину. А підростаючий організм повинен мати відмінне підживлення. Всього один плід граната в день швидко відновить втрачену енергію і убезпечить організм від стрімкої втрати вітамінного запасу. Так що вживати в їжу гранат вагітним жінкам просто необхідно, оскільки такої кількості заліза, магнію і кальцію вони не знайдуть більше ні в якому іншому продукті.
Гранат дуже корисний не лише для жінок, але й для чоловіків. Адже здатен діяти на чоловічий організм, як віагра. Кісточки граната для поліпшення потенції вживалися в їжу з цукром чоловіками з давніх століть. Справа в тому, що цей фрукт містить потужні антиоксиданти, які блокують дію вільних радикалів і покращують кровообіг у статевих органах.
Гранатовий сік варто вживати всім, хто перебуває в зонах із підвищеним радіаційним фоном. Адже цей фрукт має унікальну здатність – виводити радіацію з тканин організму. Також стаканчиком гранатового соку варто себе побалувати після рентгену, флюорографії чи польоту в літаку.
Аби тримати себе в ідеальній формі, радимо випивати стакан гранатового соку щодня або з’їдати хоча б один цілий гранат. Справа в тому, що цей фрукт містить поліфеноли, які зменшують апетит і надовго зберігають відчуття ситості.
Чим корисна
шкірка граната?
В ній та в м’якоті міститься велика кількість корисних мінералів, антиоксидантів і вітамінів. Позбавить вас від вітаміноза, заспокоїть нервову систему, допоможе впоратися з вірусними захворюваннями.
Ще у фрукті є рідкісний для продуктів елемент марганець, який сприяє зміцненню нервової системи, покращує роботу органів в цілому. Крім марганцю в гранаті є кальцій, калій, залізо, натрій, магній і вітаміни групи С, А, Е, ВВ, а також РР.
Як і де можна вживати
зерна граната?
Зерна граната сприяють очищенню крові, підвищенню гемоглобіну, засвоєнню заліза, що знаходиться в інших продуктах.
Зерна граната можна вживати окремо в їжу або робити добавки в салати, м’ясні страви.
Якщо зерна перетиснути і вижимки нанести на голову у вигляді маски для волосся, поступово втираючи сік, що залишився, в голову, можна помітно збільшити зростання і обсяг своєї шевелюри.
Столова ложка свіжого гранатового соку здатна допомогти при раптовому кашлі або застуді у дитини.
Якщо висушити і перемолоти гранатові кісточки, змішуючи їх з гелем для душу або маскою для тіла, вийде непоганий скраб. У зернах міститься велика кількість олій, що сприятливо впливають на шкіру.
Гранат – це справжня аптека в мініатюрі! Він містить 15 амінокислот, п’ять із яких — незамінні.
Це ідеальний фрукт для діабетиків. Адже він працює як природний інсулін та здатен понижувати рівень цукру в крові. Аби відчути ефект, достатньо вживати всього по чайній ложці соку граната кілька разів на день.
У кісточках граната містяться цілющі олії, а також вітамін Е. У комплексі вони здатні відновити гормональний баланс в організмі, а тому спеціалісти рекомендують якомога частіше вживати цей фрукт жінкам.
Зокрема, в період вагітності жінка потребує вітамінів набагато більше, адже їй належить виносити здорову дитину. А підростаючий організм повинен мати відмінне підживлення. Всього один плід граната в день швидко відновить втрачену енергію і убезпечить організм від стрімкої втрати вітамінного запасу. Так що вживати в їжу гранат вагітним жінкам просто необхідно, оскільки такої кількості заліза, магнію і кальцію вони не знайдуть більше ні в якому іншому продукті.
Гранат дуже корисний не лише для жінок, але й для чоловіків. Адже здатен діяти на чоловічий організм, як віагра. Кісточки граната для поліпшення потенції вживалися в їжу з цукром чоловіками з давніх століть. Справа в тому, що цей фрукт містить потужні антиоксиданти, які блокують дію вільних радикалів і покращують кровообіг у статевих органах.
Гранатовий сік варто вживати всім, хто перебуває в зонах із підвищеним радіаційним фоном. Адже цей фрукт має унікальну здатність – виводити радіацію з тканин організму. Також стаканчиком гранатового соку варто себе побалувати після рентгену, флюорографії чи польоту в літаку.
Аби тримати себе в ідеальній формі, радимо випивати стакан гранатового соку щодня або з’їдати хоча б один цілий гранат. Справа в тому, що цей фрукт містить поліфеноли, які зменшують апетит і надовго зберігають відчуття ситості.
Чим корисна шкірка граната?
В ній та в м’якоті міститься велика кількість корисних мінералів, антиоксидантів і вітамінів. Позбавить вас від вітаміноза, заспокоїть нервову систему, допоможе впоратися з вірусними захворюваннями.
Ще у фрукті є рідкісний для продуктів елемент марганець, який сприяє зміцненню нервової системи, покращує роботу органів в цілому. Крім марганцю в гранаті є кальцій, калій, залізо, натрій, магній і вітаміни групи С, А, Е, ВВ, а також РР.
Як і де можна вживати зерна граната?
Зерна граната сприяють очищенню крові, підвищенню гемоглобіну, засвоєнню заліза, що знаходиться в інших продуктах.
Зерна граната можна вживати окремо в їжу або робити добавки в салати, м’ясні страви.
Якщо зерна перетиснути і вижимки нанести на голову у вигляді маски для волосся, поступово втираючи сік, що залишився, в голову, можна помітно збільшити зростання і обсяг своєї шевелюри.
Столова ложка свіжого гранатового соку здатна допомогти при раптовому кашлі або застуді у дитини.
Якщо висушити і перемолоти гранатові кісточки, змішуючи їх з гелем для душу або маскою для тіла, вийде непоганий скраб. У зернах міститься велика кількість олій, що сприятливо впливають на шкіру.
Корисні продукти для сніданку, які допоможуть впоратися зі стресом
Через напружену ситуацію з пандемією чимало людей почали відчувати тривогу та стрес.
Впоратися з такими наслідками можна за допомогою якісного сну, фізичних вправ та правильних продуктів харчування.
Дослідження показали, що певні поживні речовини і харчові звички можуть позитивно впливати на симптоми тривоги.
Експерти розповіли, які продукти потрібно їсти на сніданок людям з тривогою, щоб підготуватися до спокійного дня.
Яйця
Коли ви їсте яйця, не відмовляйтеся від жовтків. Саме вони містять такі мінерали, як холін і цинк, які знижують рівнь занепокоєння. А дефіцит цинку навпаки може викликати депресивну і тривожну поведінку.
Два яйця містять 12 грамів білка, який допомагає стабілізувати рівень цукру в крові.
Ключовим моментом є запобігання стрибків і падіння рівня цукру в крові, оскільки це змушує організм виробляти гормони, такі як адреналін і кортизол, що може погіршити симптоми тривоги.
Йогурт
Існує зв'язок між кишківником і мозком, який продовжують вивчати вчені. Вважається, що вживання продуктів, що сприяють розвитку корисних бактерій, позитивно впливає на підтримку здоров'я кишківника і мозку.
В той же час їх дефіцит може призвести до занепокоєння, депресії або інших порушень психічного здоров'я.
Краще вживати більш густий йогурт, який містить більше жиру і білка, ніж звичайний. Перевірте етикетку інгредієнтів на наявність "живих активних культур".
МОРСЬКА РИБА
Морська риба містить жирні кислоти омега-3. Вони зменшують симптоми тривоги і викиди гормонів стресу — таких, як кортизол і адреналін.
Морська жирна риба має протизапальну дію і також є хорошим джерелом білка. Поєднуйте рибу з яйцями, щоб отримати здорову, ситну і багату поживними речовинами їжу.
Вівсянка
Складні вуглеводи, такі, як вівсянка, перетравлюються повільніше, ніж прості.
Ця страва багата клітковиною, тому допоможе залишатися надовго ситим і підтримувати рівень цукру в крові.
Крім того, вівсянка містить багато поживних мікроелементів — таких, як кальцій, залізо, магній, калій і B6.
Ягоди
Чорниця, малина і полуниця багаті вітаміном С, антиоксидантом, який може допомогти знизити рівень занепокоєння і поліпшити настрій.
Один із способів підвищити рівень вітаміну С і отримати їжу, багату на поживні речовини: збити смузі з ягодами, листовою зеленню (яка містить магній), горіхами (для білка) і гарбузовим насінням (для цинку).
Смузі багатий клітковиною і білком, які допомагають підтримувати стабільний рівень цукру в крові, а всі інгредієнти мають протизапальну дію.
Ви також можете додати несолодкий йогурт або кефір, щоб отримати додаткові переваги ферментованих продуктів.
Авокадо
Авокадо містить не лише корисні жир і клітковину, але й поживні мікроелементи — такі, як вітамін B6 та магній. Останній допомагає регулювати реакцію організму на стрес.
Дієтологи рекомендують розім'яти скибочки авокадо на хлібі з додаванням кмину, чорного перцю і солі. Якщо є більше часу, можна наповнити половину авокадо яйцем та випікати, поки білки не стануть твердими.
Ірина МАРТИНЮК.
Німіють пальці рук
Найчастіше причиною тимчасового оніміння є положення тіла, при якому руки розташовані вище від рівня серця. У тому випадку, якщо пальці німіють регулярно, потрібно звернутися до лікаря, який допоможе призначити правильне лікування.
Оніміння рук викликає шийний остеохондроз, утворення міжхребцевої грижі, дегенерацію міжхребцевих дисків і суглобів.
Пальці часто німіють при синдромі зап'ястного каналу. Цим страждають ті, хто працює за комп'ютером, а також скрипалі, столяри, швачки, доярки й інші люди, які довгий час проводять кистю одноманітні рухи. Уникнути неприємних наслідків можна, періодично роблячи перерви у роботі та виконуючи нескладні вправи.
Оніміння може бути пов'язане з остеохондрозом. У цьому випадку необхідно більше рухатися, частіше крутити головою, повертати, нахиляти її в сторони і вниз (тільки не назад). Корисно також опускати плечі, щоб зменшити здавлювання шийного відділу, робити легкий масаж шиї і надпліччя.
До речі, люди, які страждають на захворювання серця, помічають оніміння мізинця і безіменного пальця лівої руки, особливо у нічний час.
А оніміння великих пальців свідчить про слабкість дихальної системи.
Якщо в кінці зими чи у перші весняні дні почали німіти кінчики пальців обох рук, то це, найімовірніше, говорить про нестачу вітаміну А й вітамінів групи В. При онімінні пальців корисні 30-хвилинні ванночки для рук. Для цього беруть по 1 ст. л. шавлії, м'яти, листя волоського горіха, берези та лопуха великого, заливають окропом до стану густої кашки і додають 5-6 ст. л. солі.
Щоб очі не сльозилися
Коли постійно сльозяться очі, людина відчуває дискомфорт. Якщо розібратися з причинами, що викликають сльозотечу, можна своєчасно вжити заходів і уникнути можливих неприємностей.
Слід прикладати до повік тампони, змочені у темному відварі насіння кропу. Тримати 10 хв. перед сном. Курс лікування — 10-15 сеансів.
Добре промити 1 ст. л. пшона і залити його 0,5 л окропу. Кип'ятити 5 хв., процідити. На ніч промити очі теплим відваром (налити відвар у тарілочку, нахилитися над нею, розплющити очі і поморгати). Потім зробити з марлі тампони, намочити їх у теплому відварі і на 5 хв. накласти на повіки. Після цієї процедури, яку слід проводити тиждень, не варто читати чи дивитися телевізор.
Добре допомагає і змащування нижніх повік шкіркою чорного винограду. Очі щипає, але не більше, ніж при закапуванні очей очними краплями.
Інфекційні захворювання очей самостійно лікувати не варто. Слід проконсультуватися з офтальмологом і дотримуватися його рекомендацій.
До проблем з очима потрібно ставитися відповідально і при частій сльозотечі вживати заходів. Не потрібно економити на косметиці або використовувати дешеві контактні лінзи. Цим можна завдати шкоди зору, виправити яку буде складно.
Залишити коментар