Оригінальні рецепти млинців і вареників
Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів смачних та оригінальних начинок для млинців і вареників, кожна з яких здатна перетворити звичайну страву на витвір кулінарного мистецтва.
шоколаднІ МЛИНЦІ з бананом
Інгредієнти: готові шоколадні млинці; 4 банани; 50 г вершків; 50 г темного шоколаду.
Щоб приготувати шоколадні млинці, візьміть класичний рецепт млинців і покладіть в тісто 2 столових ложки какао замість такої ж кількості борошна. Посмажте млинці звичайним способом.
Очистіть банани від кожухів.
Приготуйте соус. Для цього помістіть в каструлю шоколад і залийте вершками. Нагрійте на невеликому вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення шоколаду.
На край млинця покладіть банан. Загорніть млинець в рол. Розріжте навскоси. Полийте зверху ще теплим шоколадним соусом.
Млинці в горошок
Інгредієнти: 0,5 л молока; 250 г борошна; 2 яйця; 2 ст. л. цукру; 2 ст. л. рослинної олії; 3 чайні ложки порошку какао; сіль.
Збийте яйця з сіллю і цукром, додайте олію, молоко і добре вимішайте. Після цього всипте борошно і перемішайте, доки маса не стане однорідною без грудочок. Дайте постояти півгодини.
Тісто розділіть на дві частини. В одну додайте какао і розмішайте.
Під час випікання млинця, коли тісто налите на розпечену пательню, у шприц або кондитерський мішечок наберіть тісто іншого кольору і зробіть цятки на млинці. Коли він пропечеться, а горошини схопляться, переверніть його і досмажте. На інший бік млинця краплі не потрібно робити. Подають млинці цятками догори.
Млинцевий торт «Веселка»
Інгредієнти: 1,5 л млинцевого тіста; 400 г м’якого вершкового сиру; 200 г густої сметани або вершків; 150 г цукрової пудри, харчові барвники.
Розділіть весь обсяг млинцевого тіста по ємкостях на кілька рівних частин (в залежності від того, скільки кольорів ви хочете отримати).
У кожну частину додайте пару крапель певного харчового барвника і розмішайте до однорідності кольору. Замість штучних можна використовувати натуральні барвники. Для жовтого кольору додайте в тісто куркуму, сік синьої капусти — для блакитного і синього, подрібнений шпинат — для зеленого, сік буряка — для червоного і рожевого, сік моркви — для помаранчевого, подрібнену чорницю — для фіолетового.
Посмажте млинці та дайте їм схолонути.
Приготуйте начинку: збийте до пишності вершки, сир і цукрову пудру за допомогою міксера.
Поступово сформуйте торт: викладіть кілька млинців одного кольору, промащуючи їх кремом. Потім зробіть кілька шарів з іншим кольором, і так, поки не викладете всі кольори.
Дайте торту настоятися в холодильнику 3-4 години та подавайте до столу.
Млинці з грибами та сиром
Інгредієнти: 500 г печериць; 2 середні цибулини; 100 г вершкового або плавленого сиру; 20 г вершкового масла; пучок зелені; пера зеленої цибулі; сіль, перець за смаком.
Наріжте цибулю кубиками. Розігрійте сковороду зі шматочком вершкового масла. Висипте цибулю і смажте до золотистого кольору.
За цей час наріжте гриби кубиками. Додайте до цибулі печериці, розмішайте і залишіть тушкуватися під кришкою 7-10 хвилин. Потім зніміть кришку та обсмажуйте гриби, поки не випарується рідина. Посоліть і поперчіть за смаком.
Дрібно наріжте зелень. Плавлений сир натріть його на дрібній тертці. З'єднайте сир і зелень. Потім в масу додайте обсмажені гриби та розмішайте.
У центр млинця викладіть начинку. Загорніть мішечком. Зав’яжіть мішечки пером зеленої цибулі.
l
Смачні та оригінальні начинки для одієї з найулюбленіших страв українців — вареників:
Сирно-гарбузова начинка
200 г очищеного гарбуза потерти на грубій тертці і тушкувати в до готовності в сковороді на вершковому маслі. Додати 200 г кисломолочного сиру, півсклянки цукру, ванілін. Добре вимішати. Сформувати вареники.
Начинка із квашених огірків
7-8 квашених огірків потерти на грубій тертці і покласти в друшляк на 30 хв., щоб стік розсіл. Додати 1 столову ложку майонезу, трішки меленого чорного перцю, вимішати. Виліпити з цією начинкою вареники.
Картопляно-печінкова начинка
Курячу або яловичу печінку промити, порізати на шматочки, кожен обваляти в борошні і злегка підсмажити на олії. Додати порізану цибулину, протушкувати все разом під кришкою. Коли схолоне, пропустити все через м’ясорубку. Відварити та розім’яти в пюре 5 картоплин. Додати печінкову масу, посолити, поперчити і добре вимішати.
Квасолева начинка з грибами
200 г квасолі відварити до готовності та пропустити через м’ясорубку або змолоти у блендері. 2 цибулини дрібно порізати та підсмажити на олії, додати 400 г порізаних на пластинки печериць. Смажити до випарування рідини. Змішати з квасолею, поперчити, поперчити, ретельно вимішати.
Капустяна начинка з м’ясом
Півголовки свіжої капустини дрібно пошаткувати. Тушкувати на олії, додавши 1 порізану головку цибулі, до готовності. З’єднати з 200 г м’ясного фаршу. Готувати під кришкою 15 хв., посолити, поперчити, зняти з вогню. Коли схолоне, можна приступати до ліплення вареників.
Печінкова начинка з гречкою
800 г печінки очистити від плівок, промити, порізати і обсмажити на олії. З 180 г гречаної крупи зварити розсипчасту кашу (не знаєте як – читайте ТУТ). 1 ріпчасту цибулину дрібно порізати і підсмажити до золотистого кольору. Печінку з цибулею пропустити через м’ясорубку, потім змішати з гречаною кашею, Додати сіль і чорний мелений перець. Вимішати та приступати до ліплення.
Начинка з капустою, грибами й оселедцем
500 свіжої дрібно нашаткованої капусти підсмажити на пательні, додати 5 дрібно посічених печериць та одну посічену цибулину. Тушкувати до випарування рідини, зняти з вогню. Оселедець почистити, зняти шкірку, відділити кісточки, порізати дрібно. Додати подрібнений оселедець до капусти, посолити, поперчити. Коли схолоне, можна виліплювати вареники.
Валентина ДОБРОТА.
Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів смачних та оригінальних начинок для млинців і вареників, кожна з яких здатна перетворити звичайну страву на витвір кулінарного мистецтва.
ШоколаднІ МЛИНЦІ з бананом
Інгредієнти: готові шоколадні млинці; 4 банани; 50 г вершків; 50 г темного шоколаду.
Щоб приготувати шоколадні млинці, візьміть класичний рецепт млинців і покладіть в тісто 2 столових ложки какао замість такої ж кількості борошна. Посмажте млинці звичайним способом.
Очистіть банани від кожухів.
Приготуйте соус. Для цього помістіть в каструлю шоколад і залийте вершками. Нагрійте на невеликому вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення шоколаду.
На край млинця покладіть банан. Загорніть млинець в рол. Розріжте навскоси. Полийте зверху ще теплим шоколадним соусом.
Млинці в горошок
Інгредієнти: 0,5 л молока; 250 г борошна; 2 яйця; 2 ст. л. цукру; 2 ст. л. рослинної олії; 3 чайні ложки порошку какао; сіль.
Збийте яйця з сіллю і цукром, додайте олію, молоко і добре вимішайте. Після цього всипте борошно і перемішайте, доки маса не стане однорідною без грудочок. Дайте постояти півгодини.
Тісто розділіть на дві частини. В одну додайте какао і розмішайте.
Під час випікання млинця, коли тісто налите на розпечену пательню, у шприц або кондитерський мішечок наберіть тісто іншого кольору і зробіть цятки на млинці. Коли він пропечеться, а горошини схопляться, переверніть його і досмажте. На інший бік млинця краплі не потрібно робити. Подають млинці цятками догори.
Млинцевий торт «Веселка»
Інгредієнти: 1,5 л млинцевого тіста; 400 г м’якого вершкового сиру; 200 г густої сметани або вершків; 150 г цукрової пудри, харчові барвники.
Розділіть весь обсяг млинцевого тіста по ємкостях на кілька рівних частин (в залежності від того, скільки кольорів ви хочете отримати).
У кожну частину додайте пару крапель певного харчового барвника і розмішайте до однорідності кольору. Замість штучних можна використовувати натуральні барвники. Для жовтого кольору додайте в тісто куркуму, сік синьої капусти — для блакитного і синього, подрібнений шпинат — для зеленого, сік буряка — для червоного і рожевого, сік моркви — для помаранчевого, подрібнену чорницю — для фіолетового.
Посмажте млинці та дайте їм схолонути.
Приготуйте начинку: збийте до пишності вершки, сир і цукрову пудру за допомогою міксера.
Поступово сформуйте торт: викладіть кілька млинців одного кольору, промащуючи їх кремом. Потім зробіть кілька шарів з іншим кольором, і так, поки не викладете всі кольори.
Дайте торту настоятися в холодильнику 3-4 години та подавайте до столу.
Млинці з грибами та сиром
Інгредієнти: 500 г печериць; 2 середні цибулини; 100 г вершкового або плавленого сиру; 20 г вершкового масла; пучок зелені; пера зеленої цибулі; сіль, перець за смаком.
Наріжте цибулю кубиками. Розігрійте сковороду зі шматочком вершкового масла. Висипте цибулю і смажте до золотистого кольору.
За цей час наріжте гриби кубиками. Додайте до цибулі печериці, розмішайте і залишіть тушкуватися під кришкою 7-10 хвилин. Потім зніміть кришку та обсмажуйте гриби, поки не випарується рідина. Посоліть і поперчіть за смаком.
Дрібно наріжте зелень. Плавлений сир натріть його на дрібній тертці. З'єднайте сир і зелень. Потім в масу додайте обсмажені гриби та розмішайте.
У центр млинця викладіть начинку. Загорніть мішечком. Зав’яжіть мішечки пером зеленої цибулі.
ххх
Смачні та оригінальні начинки для одієї з найулюбленіших страв українців — вареників:
Сирно-гарбузова начинка
200 г очищеного гарбуза потерти на грубій тертці і тушкувати в до готовності в сковороді на вершковому маслі. Додати 200 г кисломолочного сиру, півсклянки цукру, ванілін. Добре вимішати. Сформувати вареники.
Начинка із квашених огірків
7-8 квашених огірків потерти на грубій тертці і покласти в друшляк на 30 хв., щоб стік розсіл. Додати 1 столову ложку майонезу, трішки меленого чорного перцю, вимішати. Виліпити з цією начинкою вареники.
Картопляно-печінкова начинка
Курячу або яловичу печінку промити, порізати на шматочки, кожен обваляти в борошні і злегка підсмажити на олії. Додати порізану цибулину, протушкувати все разом під кришкою. Коли схолоне, пропустити все через м’ясорубку. Відварити та розім’яти в пюре 5 картоплин. Додати печінкову масу, посолити, поперчити і добре вимішати.
Квасолева начинка з грибами
200 г квасолі відварити до готовності та пропустити через м’ясорубку або змолоти у блендері. 2 цибулини дрібно порізати та підсмажити на олії, додати 400 г порізаних на пластинки печериць. Смажити до випарування рідини. Змішати з квасолею, поперчити, поперчити, ретельно вимішати.
Капустяна начинка з м’ясом
Півголовки свіжої капустини дрібно пошаткувати. Тушкувати на олії, додавши 1 порізану головку цибулі, до готовності. З’єднати з 200 г м’ясного фаршу. Готувати під кришкою 15 хв., посолити, поперчити, зняти з вогню. Коли схолоне, можна приступати до ліплення вареників.
Печінкова начинка з гречкою
800 г печінки очистити від плівок, промити, порізати і обсмажити на олії. З 180 г гречаної крупи зварити розсипчасту кашу (не знаєте як – читайте ТУТ). 1 ріпчасту цибулину дрібно порізати і підсмажити до золотистого кольору. Печінку з цибулею пропустити через м’ясорубку, потім змішати з гречаною кашею, Додати сіль і чорний мелений перець. Вимішати та приступати до ліплення.
Начинка з капустою, грибами й оселедцем
500 свіжої дрібно нашаткованої капусти підсмажити на пательні, додати 5 дрібно посічених печериць та одну посічену цибулину. Тушкувати до випарування рідини, зняти з вогню. Оселедець почистити, зняти шкірку, відділити кісточки, порізати дрібно. Додати подрібнений оселедець до капусти, посолити, поперчити. Коли схолоне, можна виліплювати вареники.
Валентина ДОБРОТА.
Залишити коментар