Корисні поради на кожен день
Як зміцнити імунітет?
Взимку важливо мати міцний імунітет. А допоможуть у цьому певні продукти. Ось що найкраще їсти в холодну пору року.
Цитрусові. Грейпфрути, мандарини, апельсини, клементини підтримують імунітет, оскільки містять багато вітаміну С.
Броколі. У цьому овочі міститься велика кількість клітковини, антиоксидантів, вітамінів А, С, Е. Причому важливо готувати його на пару або їсти у сирому вигляді (тільки не забудьте перед цим ретельно вимити).
Часник. У ньому ви знайдете аліцин. За рахунок цього часник знижує ймовірність розвитку застуди та полегшує її симптоми.
Імбир. Протизапальний ефект цього продукту забезпечується завдяки гінгеролу, що входить до його складу. А ще імбирний чай відмінно знімає біль у горлі, сам же імбир – позбавляє нудоти.
Курятина. У курячому м’ясі багато вітаміну В6, важливий для утворення нових червоних кров’яних тілець. Крім того, у курятині міститься велика кількість білка.
ххх
Якщо ви все ж захворіли, то аби якнайшвидше подолати хворобу, радимо дотримуватись наступних порад.
Більше рідини! Дуже важливо пити достатньо чистої води. Потрібно, щоб організм був добре зволожений. Навіть ця проста порада ефективно усуне багато симптомів.
Полоскання солоною водою. Додайте половину чайної ложки морської солі в склянку теплої води і полощіть горло. Ця процедура заспокоює біль, змиває слиз.
Контрастний душ. Цей спосіб творить дива! Стимулює кровообіг і зменшує набряк у горлі та придаткових пазухах носа. Водяна пара, що утворюється, допомагає додатково промити носові пазухи. Важливо, щоб вода була справді холодною.
Чай з імбиром та куркумою. Куркумін відомий протизапальними та болезаспокійливими властивостями. Заваріть чай із двох цих коренів і пийте протягом дня.
Не їжте увечері. Організм використовує нічний відпочинок для відновлення та підзарядки своїх життєвих сил. Тому якщо поїли після 20 години, сили підуть на перетравлення їжі, а не на зцілення.
Збільште кількість годин сну до півночі. Якщо застудилися, слід лягти спати, наприклад, о 21-й або о 22-й годині. Як обіцяють експерти, ви помітите позитивний ефект від раннього відбою вже за кілька ночей.
Взимку важливо мати міцний імунітет. А допоможуть у цьому певні продукти. Ось що найкраще їсти в холодну пору року.
Цитрусові. Грейпфрути, мандарини, апельсини, клементини підтримують імунітет, оскільки містять багато вітаміну С.
Броколі. У цьому овочі міститься велика кількість клітковини, антиоксидантів, вітамінів А, С, Е. Причому важливо готувати його на пару або їсти у сирому вигляді (тільки не забудьте перед цим ретельно вимити).
Часник. У ньому ви знайдете аліцин. За рахунок цього часник знижує ймовірність розвитку застуди та полегшує її симптоми.
Імбир. Протизапальний ефект цього продукту забезпечується завдяки гінгеролу, що входить до його складу. А ще імбирний чай відмінно знімає біль у горлі, сам же імбир – позбавляє нудоти.
Курятина. У курячому м’ясі багато вітаміну В6, важливий для утворення нових червоних кров’яних тілець. Крім того, у курятині міститься велика кількість білка.
ххх
Якщо ви все ж захворіли, то аби якнайшвидше подолати хворобу, радимо дотримуватись наступних порад.
Більше рідини! Дуже важливо пити достатньо чистої води. Потрібно, щоб організм був добре зволожений. Навіть ця проста порада ефективно усуне багато симптомів.
Полоскання солоною водою. Додайте половину чайної ложки морської солі в склянку теплої води і полощіть горло. Ця процедура заспокоює біль, змиває слиз.
Контрастний душ. Цей спосіб творить дива! Стимулює кровообіг і зменшує набряк у горлі та придаткових пазухах носа. Водяна пара, що утворюється, допомагає додатково промити носові пазухи. Важливо, щоб вода була справді холодною.
Чай з імбиром та куркумою. Куркумін відомий протизапальними та болезаспокійливими властивостями. Заваріть чай із двох цих коренів і пийте протягом дня.
Не їжте увечері. Організм використовує нічний відпочинок для відновлення та підзарядки своїх життєвих сил. Тому якщо поїли після 20 години, сили підуть на перетравлення їжі, а не на зцілення.
Збільште кількість годин сну до півночі. Якщо застудилися, слід лягти спати, наприклад, о 21-й або о 22-й годині. Як обіцяють експерти, ви помітите позитивний ефект від раннього відбою вже за кілька ночей.
“Лимонні” хитрощі
Лимон цінується не лише у кулінарії, а й корисний під час вирішення звичних побутових завдань. Досвідчені господині включили свіжий фрукт до свого арсеналу і постійно використовують для видалення плям, надання блиску або наповнення кімнати приємним ароматом.
При змішуванні оливкової олії та лимонного соку у співвідношенні 2:1 вийде засіб для полірування. Пару крапель рідини змусять поверхні сяяти. Для видалення надлишків олії достатньо протерти меблі сухою м’якою тканиною.
Сік лимона допоможе видалити чорнильну пляму. Рідину наносять на проблемну ділянку, залишають на ніч, а потім замочують річ.
З часом білий одяг втрачає свій колір, натомість з’являється сірий або жовтуватий відтінок. Щоб відбілити річ, господині замочують одяг у гарячій воді із часточками лимона.
Іржу видалить спеціальна паста. Чайну ложку лимонного соку засипають сіллю, щоб утворилася кашка. Нею натирають іржаву ділянку, а потім видаляють залишки сухою ганчіркою.
Якщо на кухонному столі залишилися засохлі плями, то позбутися їх також можна за допомогою соку лимона. Рідину вичавлюють на проблемні ділянки і залишають на півгодини. Потім засипають сіллю та протирають кухонною губкою. Залишки гідрокарбонату натрію та лимона змивають чистою ганчіркою та водою.
Щоб кухня наповнилася приємним лимонним ароматом, потрібно нарізати шматочками лимон, покласти їх у каструлю з водою, довести до кипіння і вимкнути. У приміщенні витатиме запах цитрусових, який освіжить повітря краще за будь-які ароматизатори.
Підготувала Інна ГОСПОДАРИК.
Залишити коментар