Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 19 червня 2025 року №26 (12982)

Повідомлення в номер / Рецепти, що зміцнять ваш імунітет

09.03.2023

чай з лимономРецепти, що зміцнять ваш імунітет

"Вітамінний" з буряка та гранАта
Для салату беремо: 3 буряка; 1 зелене яблуко кислих сортів; 5 гілочок петрушки; 1 гранат.
Для заправки:  цедра одного лимона; сік половини лимона; 2 зубчики часнику; половинку перцю чилі; 1 чайна ложка меду; сіль; 3-4 ложки оливкової олії.
Буряк очищаємо і натираємо на великій тертці, яблуко чистимо і нарізаємо кубиками, подрібнюємо петрушку. Гранат очищаємо і залишаємо чисті зернята. 
Готуємо заправку: з'єднуємо натерту цедру, лимонний сік, подрібнений часник, мед, перець чилі, сіль і оливкову олію. Трохи збиваємо виделкою і заливаємо буряк. Перемішуємо і додаємо яблука, гранат і зелень.
l
Щоб зміцнити імунітет, до щоденного раціону додавайте квашену капусту. Готуйте салат з нею у різних варіаціях. У 100 грамах капусти міститься 100% добової норми вітаміну С та 80% — вітаміну А. Є в капусті й вітамін К, що регулює обмін кальцію в організмі та згортання крові.
Найпростіший рецепт:
Яблуко нарізати соломкою, цибулю півкільцями, скропити все лимонним соком. Столову ложку меду розчинити в невеликій кількості теплої води.
У тарілку викласти капусту, додати терту моркву (можна трішки тертого гарбуза), яблука, цибулю, полити розчиненим медом, додати мелений перець (можна тмин). Салат перемішати та полити запашною олією.
Смачний і ситний
Інгредієнти: квасоля біла - 100 г; квашена капуста - 150 г;  картопля - 100 г; морква - 70 г;   олія - 3 ст. ложки.
Білу квасолю замочуємо на ніч у воді, вранці відварюємо до готовності (варити близько 35-40 хвилин). Рідину зливаємо та даємо схолонути бобам. Відварюємо картоплю і моркву, очищаємо і нарізаємо кубиками для салату. 
Салат заправляємо олією. Сіль, чорний перець — за смаком. 
"Квасоляний рай"
Інгредієнти: філе куряче (можна індичку) - 300 г; квасоля червона консервована - 1 банка; корейська морква - 150-200 г; зелень: петрушка, кінза, цибуля зелена або звичайна.
Відварюємо філе і ріжемо на шматочки або розбираємо м'ясо на довгі тоненькі волокна. Буде гарно.
Беремо червону консервовану квасолю, зливаємо з неї сік і додаємо до курячого філе.
Третій інгредієнт — корейська морква. Далі додаємо дрібно нарізану зелень. Перемішуємо, додавши спеції за смаком та майонезний соус домашнього приготування.
Напій з імбиру, 
лимону і меду
Інгредієнти: свіжий корінь імбиру - 2 см; лимон або лайм - 2 шматочки; мед - 1 чайна ложка.
Імбирний корінь помийте та натріть на дрібній тертці. На склянку знадобиться 1 чайна ложечка.
Залийте натертий імбир склянкою теплої води, туди ж вичавіть сік лимона і додайте трохи меду за смаком.
Накривши кришкою, дайте напою настоятися хвилин 30-40.
Чай із шипшиною і смородиною
І шипшина, і смородина багаті вітаміном С, який зміцнює імунітет.
Необхідно взяти 5 ст. л. сушених плодів шипшини і залити їх двома склянками холодної води. Довести до кипіння і варити три хвилини на малому вогні. 
Потім в чайник додайте гілочки смородини і залийте їх відваром із шипшини. Настоюйте 10 хвилин. Можна додати в чай і варення з чорної смородини.
Все просто, швидко та корисно! 
Смачного! Будьте здорові!
Підготувала Аліна РОМАНЮК.
"Вітамінний" з буряка та граната
Для салату беремо: 3 буряка; 1 зелене яблуко кислих сортів; 5 гілочок петрушки; 1 гранат.
Для заправки:  цедра одного лимона; сік половини лимона; 2 зубчики часнику; половинку перцю чилі; 1 чайна ложка меду;  сіль; 3-4 ложки оливкової олії.
Буряк очищаємо і натираємо на великій тертці, яблуко чистимо і нарізаємо кубиками, подрібнюємо петрушку. Гранат очищаємо і залишаємо чисті зернята. 
Готуємо заправку: з'єднуємо натерту цедру, лимонний сік, подрібнений часник, мед, перець чилі, сіль і оливкову олію. Трохи збиваємо виделкою і заливаємо буряк. Перемішуємо і додаємо яблука, гранат і зелень.
ххх
Щоб зміцнити імунітет, до щоденного раціону додавайте квашену капусту. Готуйте салат з нею у різних варіаціях. У 100 грамах капусти міститься 100% добової норми вітаміну С та 80% — вітаміну А. Є в капусті й вітамін К, що регулює обмін кальцію в організмі та згортання крові.
Найпростіший рецепт:
Яблуко нарізати соломкою, цибулю півкільцями, скропити все лимонним соком. Столову ложку меду розчинити в невеликій кількості теплої води.
У тарілку викласти капусту, додати терту моркву (можна трішки тертого гарбуза), яблука, цибулю, полити розчиненим медом, додати мелений перець (можна тмин). Салат перемішати та полити запашною олією.
Смачний і ситний
Інгредієнти: квасоля біла - 100 г; квашена капуста - 150 г;  картопля - 100 г; морква - 70 г;   олія - 3 ст. ложки.
Білу квасолю замочуємо на ніч у воді, вранці відварюємо до готовності (варити близько 35-40 хвилин). Рідину зливаємо та даємо схолонути бобам. Відварюємо картоплю і моркву, очищаємо і нарізаємо кубиками для салату. 
Салат заправляємо олією. Сіль, чорний перець — за смаком. 
"Квасоляний рай"
фасольІнгредієнти: філе куряче (можна індичку) - 300 г; квасоля червона консервована - 1 банка; корейська морква - 150-200 г; зелень: петрушка, кінза, цибуля зелена або звичайна.
Відварюємо філе і ріжемо на шматочки або розбираємо м'ясо на довгі тоненькі волокна. Буде гарно.
Беремо червону консервовану квасолю, зливаємо з неї сік і додаємо до курячого філе.
Третій інгредієнт — корейська морква. Далі додаємо дрібно нарізану зелень. Перемішуємо, додавши спеції за смаком та майонезний соус домашнього приготування.
Напій з імбиру,  лимону і меду
Інгредієнти: свіжий корінь імбиру - 2 см; лимон або лайм - 2 шматочки; мед - 1 чайна ложка.
Імбирний корінь помийте та натріть на дрібній тертці. На склянку знадобиться 1 чайна ложечка.
Залийте натертий імбир склянкою теплої води, туди ж вичавіть сік лимона і додайте трохи меду за смаком.
Накривши кришкою, дайте напою настоятися хвилин 30-40.

Чай із шипшиною і смородиною
І шипшина, і смородина багаті вітаміном С, який зміцнює імунітет.
Необхідно взяти 5 ст. л. сушених плодів шипшини і залити їх двома склянками холодної води. Довести до кипіння і варити три хвилини на малому вогні. 
Потім в чайник додайте гілочки смородини і залийте їх відваром із шипшини. Настоюйте 10 хвилин. Можна додати в чай і варення з чорної смородини.
Все просто, швидко та корисно! 
Смачного! Будьте здорові!
Підготувала Аліна РОМАНЮК.

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025