Весняні вітамінні рецепти
Салат з листя кульбаби
Зелено-сонячні кульбабки не тільки дуже симпатичні, а ще й їстівні! Із квіток можна варити варення, схоже на золотий мед. А із листя – готувати вітамінний салат.
Кульбаба багата на магній, калій та антиоксиданти, їй притаманні протизапальні властивості. Речовини, що містяться у цій рослині, зміцнюють серце та нерви, очищують організм та покращують апетит.
Найкращий період для збору – квітень-травень, доки листя молоде і не набуло гіркуватого присмаку. Збирати листя кульбаби краще за містом, де нема забрудення від автівок.
Ціково, що у Голландії, Франції, Австрії, Індії, США та навіть Японії є спеціальні плантації для вирощування кульбаб.
Інгредієнти:
n пучок листя кульбаби;
n 2 яйця;
n сметана;
n сіль.
Приготування:
Зваріть яйця, очистіть, наріжте кубиками. Листя кульбаби залийте водою на декілька хвилин, тоді промийте, обсушіть та подрібніть. Поєднайте з вареними яйцями та сметаною, додайте дрібку солі та ласуйте весняним салатом, котрий заряджає енергією природи!
Салат з черемші
У листі черемші втричі більше вітаміну С, ніж у пір'ї зеленої цибулі, а вміст фітонцидів вищий, ніж у часнику.
Тільки завважте, що черемша занесена до Червоної книги, тому не варто зривати рослину в лісі, а краще посадити на грядці.
Ця весняна зелень має характерний часниковий аромат.
Її додають в соуси до риби і м'яса (особливо до дичини), в тісто для випічки, її листя добрі для приготування голубців. Черемшу можна заготовити і про запас: замаринувати, заквасити або висушити.
Інгредієнти:
n 1 великий пучок черемші;
n 2-3 відварених яйця;
n 1 великий свіжий огірок;
n 1 великий пучок зеленої цибулі;
n сіль, перець;
n по 2 ст. л. сметани і майонезу.
Приготування:
Перед приготуванням очистіть черемшу від забруднень. Спочатку потримайте її у холодній воді хвилин 5, сполосніть та зніміть прозорі "чохольчики" зі стебел.
Варені ("круто") яйця наріжте кубиками, як і огірок. Додайте подрібнену (тонкими смужками) черемшу та цибулю. Підготовлені інгредієнти вимішайте в салатниці, додавши суміш спецій, майонезу та сметани.
Урізноманітнити смак салату можна додавши до вищезазначеного списку інгредієнтів:
1. 100 г відвареного курячого філе; 1 пучок кропу; 5 помідорів чері; 1/4 шт. лимона.
2. пучок щавлю; плавлений сирок – 2шт.
3. редиска – 7 шт.; 1 болгарський перець; 4 ст. л. творогу; 1 ст. л. лимонного соку (заправте цей набір інгредієнтів не сметаною, а 3 ст. л. рослинної чи оливкової олії).
Салат з бринзою
Інгредієнти:
n огірок - 2 шт;
n редиска - 5-7 шт;
n яйця - 3 шт;
n бринза;
n відварне м'ясо (яловичина, курятина, індичка);
n олія для заправки;
n лимонний сік 0.5 л.ч;
n зелень.
Спосіб приготування:
Всі інгредієнти нарізати кубиками, додати сіль за смаком, заправити олією разом з лимонним соком.Салат з листя кульбаби
Зелено-сонячні кульбабки не тільки дуже симпатичні, а ще й їстівні! Із квіток можна варити варення, схоже на золотий мед. А із листя – готувати вітамінний салат.
Кульбаба багата на магній, калій та антиоксиданти, їй притаманні протизапальні властивості. Речовини, що містяться у цій рослині, зміцнюють серце та нерви, очищують організм та покращують апетит.
Найкращий період для збору – квітень-травень, доки листя молоде і не набуло гіркуватого присмаку. Збирати листя кульбаби краще за містом, де нема забрудення від автівок.
Ціково, що у Голландії, Франції, Австрії, Індії, США та навіть Японії є спеціальні плантації для вирощування кульбаб.
Інгредієнти:
n пучок листя кульбаби;
n 2 яйця;
n сметана;
n сіль.
Приготування:
Зваріть яйця, очистіть, наріжте кубиками. Листя кульбаби залийте водою на декілька хвилин, тоді промийте, обсушіть та подрібніть. Поєднайте з вареними яйцями та сметаною, додайте дрібку солі та ласуйте весняним салатом, котрий заряджає енергією природи!
Салат з черемші
У листі черемші втричі більше вітаміну С, ніж у пір'ї зеленої цибулі, а вміст фітонцидів вищий, ніж у часнику.
Тільки завважте, що черемша занесена до Червоної книги, тому не варто зривати рослину в лісі, а краще посадити на грядці.
Ця весняна зелень має характерний часниковий аромат.
Її додають в соуси до риби і м'яса (особливо до дичини), в тісто для випічки, її листя добрі для приготування голубців. Черемшу можна заготовити і про запас: замаринувати, заквасити або висушити.
Інгредієнти:
n 1 великий пучок черемші;
n 2-3 відварених яйця;
n 1 великий свіжий огірок;
n 1 великий пучок зеленої цибулі;
n сіль, перець;
n по 2 ст. л. сметани і майонезу.
Приготування:
Перед приготуванням очистіть черемшу від забруднень. Спочатку потримайте її у холодній воді хвилин 5, сполосніть та зніміть прозорі "чохольчики" зі стебел.
Варені ("круто") яйця наріжте кубиками, як і огірок. Додайте подрібнену (тонкими смужками) черемшу та цибулю. Підготовлені інгредієнти вимішайте в салатниці, додавши суміш спецій, майонезу та сметани.
Урізноманітнити смак салату можна додавши до вищезазначеного списку інгредієнтів:
1. 100 г відвареного курячого філе; 1 пучок кропу; 5 помідорів чері; 1/4 шт. лимона.
2. пучок щавлю; плавлений сирок – 2шт.
3. редиска – 7 шт.; 1 болгарський перець; 4 ст. л. творогу; 1 ст. л. лимонного соку (заправте цей набір інгредієнтів не сметаною, а 3 ст. л. рослинної чи оливкової олії).
Салат з бринзою
Інгредієнти:
n огірок - 2 шт;
n редиска - 5-7 шт;
n яйця - 3 шт;
n бринза;
n відварне м'ясо (яловичина, курятина, індичка);
n олія для заправки;
n лимонний сік 0.5 л.ч;
n зелень.
Спосіб приготування:
Всі інгредієнти нарізати кубиками, додати сіль за смаком, заправити олією разом з лимонним соком.
Салат з листя кульбаби
Зелено-сонячні кульбабки не тільки дуже симпатичні, а ще й їстівні! Із квіток можна варити варення, схоже на золотий мед. А із листя – готувати вітамінний салат.
Кульбаба багата на магній, калій та антиоксиданти, їй притаманні протизапальні властивості. Речовини, що містяться у цій рослині, зміцнюють серце та нерви, очищують організм та покращують апетит.
Найкращий період для збору – квітень-травень, доки листя молоде і не набуло гіркуватого присмаку. Збирати листя кульбаби краще за містом, де нема забрудення від автівок.
Ціково, що у Голландії, Франції, Австрії, Індії, США та навіть Японії є спеціальні плантації для вирощування кульбаб.
Інгредієнти:
- пучок листя кульбаби;
- 2 яйця;
- сметана;
- сіль.
Приготування:
Зваріть яйця, очистіть, наріжте кубиками. Листя кульбаби залийте водою на декілька хвилин, тоді промийте, обсушіть та подрібніть. Поєднайте з вареними яйцями та сметаною, додайте дрібку солі та ласуйте весняним салатом, котрий заряджає енергією природи!
Салат з черемші
У листі черемші втричі більше вітаміну С, ніж у пір'ї зеленої цибулі, а вміст фітонцидів вищий, ніж у часнику.
Тільки завважте, що черемша занесена до Червоної книги, тому не варто зривати рослину в лісі, а краще посадити на грядці.
Ця весняна зелень має характерний часниковий аромат.
Її додають в соуси до риби і м'яса (особливо до дичини), в тісто для випічки, її листя добрі для приготування голубців. Черемшу можна заготовити і про запас: замаринувати, заквасити або висушити.
Інгредієнти:
- 1 великий пучок черемші;
- 2-3 відварених яйця;
- 1 великий свіжий огірок;
- 1 великий пучок зеленої цибулі;
- сіль, перець;
- по 2 ст. л. сметани і майонезу.
Приготування:
Перед приготуванням очистіть черемшу від забруднень. Спочатку потримайте її у холодній воді хвилин 5, сполосніть та зніміть прозорі "чохольчики" зі стебел.
Варені ("круто") яйця наріжте кубиками, як і огірок. Додайте подрібнену (тонкими смужками) черемшу та цибулю. Підготовлені інгредієнти вимішайте в салатниці, додавши суміш спецій, майонезу та сметани.
Урізноманітнити смак салату можна додавши до вищезазначеного списку інгредієнтів:
1. 100 г відвареного курячого філе; 1 пучок кропу; 5 помідорів чері; 1/4 шт. лимона.
2. пучок щавлю; плавлений сирок – 2шт.
3. редиска – 7 шт.; 1 болгарський перець; 4 ст. л. творогу; 1 ст. л. лимонного соку (заправте цей набір інгредієнтів не сметаною, а 3 ст. л. рослинної чи оливкової олії).
Салат з бринзою
Інгредієнти:
- огірок - 2 шт;
- редиска - 5-7 шт;
- яйця - 3 шт;
- бринза;
- відварне м'ясо (яловичина, курятина, індичка);
- олія для заправки;
- лимонний сік 0.5 л.ч;
- зелень.
Спосіб приготування:
Всі інгредієнти нарізати кубиками, додати сіль за смаком, заправити олією разом з лимонним соком.
Залишити коментар