Готуємось до Великодня
Паска в мультиварці
Паска в мультиварці – це чудовий рецепт для тих, у кого немає багато вільного часу для її приготування.
Інгредієнти: 4 склянки борошна; 1 склянка молока; 50 г дріжджів; 5 столових ложок цукру; 1 пакетик ванільного цукру; дрібка солі; 4 столових ложки олії; 2 яйця; 100 г родзинок.
Спосіб приготування:
Паска в мультиварці готується дуже просто:
В ємності змішати молоко, два яйця, 2 склянки борошна, цукор та олію. Добре перемішати вінчиком, щоб отримати тісто без грудочок.
Додати ще дві склянки борошна та пакетик ванільного цукру. Ще раз змішати, але на цей раз руками.
В процесі можна додавати ще борошна, якщо вам здається, що тісто надто рідке.
Додати родзинки та продовжувати перемішувати руками.
Чашу від мультиварки змастити вершковим маслом (щоб майбутня паска не пригоріла), викласти тісто.
Обрати режим “хліб” на 3 години. Коли паска в мультиварці готова, викласти її з чаші на тарілку.
Можна приготувати будь-яку глазур чи прикрасити паску розтопленим шоколадом.
Паска в мультиварці
Паска в мультиварці – це чудовий рецепт для тих, у кого немає багато вільного часу для її приготування.
Інгредієнти: 4 склянки борошна; 1 склянка молока; 50 г дріжджів; 5 столових ложок цукру; 1 пакетик ванільного цукру; дрібка солі; 4 столових ложки олії; 2 яйця; 100 г родзинок.
Спосіб приготування:
Паска в мультиварці готується дуже просто:
В ємності змішати молоко, два яйця, 2 склянки борошна, цукор та олію. Добре перемішати вінчиком, щоб отримати тісто без грудочок.
Додати ще дві склянки борошна та пакетик ванільного цукру. Ще раз змішати, але на цей раз руками.
В процесі можна додавати ще борошна, якщо вам здається, що тісто надто рідке.
Додати родзинки та продовжувати перемішувати руками.
Чашу від мультиварки змастити вершковим маслом (щоб майбутня паска не пригоріла), викласти тісто.
Обрати режим “хліб” на 3 години. Коли паска в мультиварці готова, викласти її з чаші на тарілку.
Можна приготувати будь-яку глазур чи прикрасити паску розтопленим шоколадом.
Сирна паска
Паска з сиру, запечена в духовці, виходить неймовірно смачною.
Інгредієнти: свіжий сир – 500 г, яйця – 4 шт., цукор – 150 г, вершкове масло – 100 г, манка – 1 ст. ложка, ванільний цукор – за смаком, цедра лимона – за смаком, родзинки – 100 г
Спосіб приготування:
Сир перетираємо через сито або перебиваємо блендером.
У протертий сир додаємо манку, розм’якшене масло і ретельно перемішуємо виделкою.
Всипаємо в сирну масу родзинки і ще раз перемішуємо.
Відділяємо жовтки від білків. Жовтки збиваємо з цукром до тих пір, поки маса стане пишною і посвітлішає. Виливаємо збиту масу в сир і перемішуємо.
В окремому посуді збиваємо яєчні білки в густу піну, після чого додаємо їх в сирну масу і акуратно перемішуємо.
Форми для паски змащуємо вершковим маслом і обсипаємо манкою або панірувальними сухарями.
Ставимо сирну паску в духовку і випікаємо при температурі 150-1700С 1-1,5 години (в залежності від духовки і розміру пасок). Коли серединка паски буде не рідкою, а верх стане рум’яним – вона готова.
Корисно знати: сирне тісто випікається довго, тому краще використовувати не вузькі-високі, а низькі-широкі форми, а наповнювати їх потрібно на половину висоти.
Якщо різко дістати деко з гарячої духовки, верх паски може сильно осісти.
Смачно й апетитно
На Великодньому столі у кожній родині обов’язково будуть м’ясні страви. Як запекти смачну буженину?
Інгредієнти: 1,5 кг свинини (шия, грудинка); 2 ст. л. соняшникової олії; 2 ст. л. гірчиці; 1 ч. л. коріандру; 0,5 ч. л. чорного перцю горошком;
Для маринаду: 2 цибулини; 4 зубки часнику; 1 паличка кориці; 1 ст. ложка меду; 1 лимон; 3 ст. л. яблучного оцту; 2 шт. лаврового листа; 0,5 ч. ложки чорного перцю горошком; 3 ст. ложки солі; 0,7 л мінеральної сильногазованої (лужної) води.
Спосіб приготування:
У гарячу воду додайте пів чайної ложки чорного перцю горошком, лавровий лист, корицю, сіль, проваріть 3-4 хвилини і остудіть.
Крупно поріжте цибулю та лимон. Подрібніть часник. Додайте в маринад цибулю, часник, оцет, лимон, мед та мінеральну воду. Отриманим маринадом залийте м’ясо і залиште у холодильнику на 1-2 дні.
Дістаньте м’ясо з маринаду, обсушіть його паперовим рушником і змастіть гірчицею. Викладіть м’ясо у форму для випічки, полийте олією і невеликою кількістю маринаду, а зверху посипте перцем і коріандром.
Випікайте м’ясо під кришкою або фольгою в розігрітій до 200°С духовці протягом 1 години. Потім зніміть кришку, зменште температуру до 170° С і готуйте ще 1-1,5 години. Періодично поливайте м’ясо соком, що виділився, і маринадом.
Підготувала Юлія ЛИТВИНЮК.
Залишити коментар