Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 19 червня 2025 року №26 (12982)

Повідомлення в номер / Салати

27.04.2023

салатСалати

Весняний
Інгредієнти:
n 1 огірок;
n 5 редисок;
n маленьке хрустке яблуко;
n кріп (за смаком).
Для заправки:
n 2 столові ложки йогурту;
n 1 чайна ложка гірчиці в зернах;
n 1 чайна ложка меду;
n сіль, перець.
Приготування:
Яблуко нарізаємо кружечками і видаляємо серцевину. Додаємо в підготовлену заправку. Редис і огірок теж нарізаємо кружечками. Все з'єднуємо. Доповнюємо кропом. 
“Джаз”
Інгредієнти:
n 0,6 кг огірків почистити, порізати кубиками;
n 1/3 пучка зеленої цибулі дрібно порізати;
n 2 гілки кропу дрібно порізати;
n 50 грам сиру Фета;
n 40 грамів волоських горіхів.
Для заправки:
30 мл оливкової олії; 1,5 ст. л. кунжутної пасти тахіні; 1 ст. л. води; 2 ст. л. лимонного соку; 1/2 ч. л. меду; сіль.
У духовку, розігріту до 1800С викласти горіхи в один шар і підрум'янити, перекласти на чистий рушник й добре потерти.
Усе для заправки вимішати до однорідності й додати до огірків, вимішати. Посипати зеленню, зверху викласти шматочки сиру Фета (подрібнюючи пальцями), посипати горіхами.
Ситний
Інгредієнти:
n відварене куряче філе - 300 г;
n кисло-солодке яблуко - 1 шт.;
n пекінська капуста - 200 г;
n помідори - 2 шт.;
n болгарський перець - 1 шт.; 
n кукурудза - 1 банка;
n зелена цибуля;
n майонез - 3 ст. л.; сіль і перець за смаком.
Приготування:
Відваріть м'ясо в підсоленій воді. Його та всі інші інгредієнти поріжте на невеликі кубики. Яблуко ріжте останнім, щоб воно не потемніло.
Нашинкуйте капусту, і дрібно поріжте зелень.
Злийте з кукурудзи рідину і змішайте її з іншими складовими, а також сіллю, перцем і майонезом. Перед подачею додайте зелень.
Легкий та швидкий
Інгредієнти: 
n 300 г вареного курячого філе; 
n 250 г солоних огірків; 
n 1 цибулина; 
n 2 ст. л. діжонської гірчиці; 
n 1 ст. оливкової олії;
n сіль, перець. 
Приготування: Наріжте філе, солоні огірки невеличкими смужками, цибулю півкільцями. Вимішайте, додавши діжонську гірчицю, олію, сіль та мелений перець.
Оригінальний
Інгредієнти: 
n 200 г солоних огірків;
n 3 варені яйця; 
n 300 г вареного яловичого язика;
n 4 ст. л. майонезу, мелений чорний перець, сіль.
Приготу-вання: Подрібніть огірки, яйця та язик. Заправте соусом, посоліть і поперчіть. 
Весняний
Інгредієнти:
  •  1 огірок;
  •  5 редисок;
  •  маленьке хрустке яблуко;
  • кріп (за смаком).
Для заправки:
  •  2 столові ложки йогурту;
  •  1 чайна ложка гірчиці в зернах;
  •  1 чайна ложка меду;
  •  сіль, перець.
Приготування:
Яблуко нарізаємо кружечками і видаляємо серцевину. Додаємо в підготовлену заправку. Редис і огірок теж нарізаємо кружечками. Все з'єднуємо. Доповнюємо кропом. 
салат1“Джаз”
Інгредієнти:
  • 0,6 кг огірків почистити, порізати кубиками;
  • 1/3 пучка зеленої цибулі дрібно порізати;
  •  2 гілки кропу дрібно порізати;
  •  50 грам сиру Фета;
  •  40 грамів волоських горіхів.
Для заправки:
30 мл оливкової олії; 1,5 ст. л. кунжутної пасти тахіні; 1 ст. л. води; 2 ст. л. лимонного соку; 1/2 ч. л. меду; сіль.
У духовку, розігріту до 1800С викласти горіхи в один шар і підрум'янити, перекласти на чистий рушник й добре потерти.
Усе для заправки вимішати до однорідності й додати до огірків, вимішати. Посипати зеленню, зверху викласти шматочки сиру Фета (подрібнюючи пальцями), посипати горіхами.
Ситний
Інгредієнти:
  •  відварене куряче філе - 300 г;
  •  кисло-солодке яблуко - 1 шт.;
  • пекінська капуста - 200 г;
  •  помідори - 2 шт.;
  •  болгарський перець - 1 шт.; 
  •  кукурудза - 1 банка;
  •  зелена цибуля;
  • майонез - 3 ст. л.; сіль і перець за смаком.
Приготування:
Відваріть м'ясо в підсоленій воді. Його та всі інші інгредієнти поріжте на невеликі кубики. Яблуко ріжте останнім, щоб воно не потемніло.
Нашинкуйте капусту, і дрібно поріжте зелень.
Злийте з кукурудзи рідину і змішайте її з іншими складовими, а також сіллю, перцем і майонезом. Перед подачею додайте зелень.
Легкий та швидкий
Інгредієнти: 
  •  300 г вареного курячого філе; 
  • 250 г солоних огірків; 
  •  1 цибулина; 
  •  2 ст. л. діжонської гірчиці; 
  • 1 ст. оливкової олії;
  •  сіль, перець. 
Приготування: Наріжте філе, солоні огірки невеличкими смужками, цибулю півкільцями. Вимішайте, додавши діжонську гірчицю, олію, сіль та мелений перець.
Оригінальний
Інгредієнти: 
  • 200 г солоних огірків;
  •  3 варені яйця; 
  • 300 г вареного яловичого язика;
  • 4 ст. л. майонезу, мелений чорний перець, сіль.
Приготу-вання: Подрібніть огірки, яйця та язик. Заправте соусом, посоліть і поперчіть. 

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025