Перший «трофей» Георгія Барана
Георгій Баран –відома на Ковельщині людина. Окрім того, що разом з дружиною Валентиною Вікторівною займаються підприємництвом у галузі торгівлі і громадського харчування, пан Георгій – завзятий грибник. За усталеною традицією, він одним з перших відкриває грибний «сезон» у нашому краї.
Ось і нещодавно любитель «тихого полювання» завітав до редакції нашої газети з першим «трофеєм». Правда, це були не білі гриби, які іноді за сприятливої погоди можуть з’являтися у лісах вже в травні, а так звані сморчки. Їх Георгій Павлович назбирав у себе на дачній ділянці.
– У деяких країнах ці гриби вважають отруйними, – повідомив наш гість. – Однак за умови належної обробки вони цілком безпечні.
– А що для цього потрібно?
– Перед тим, як готувати страву, необхідно сморчки попередньо вимочити у холодній воді впродовж години. Після цього ретельно промити і відварити в слабо соленій воді (приблизно 30 хвилин).
– Які страви можна готувати?
– Різноманітні. Ось один з рецептів приготування сморчків в сметані. Потрібно їх пів кілограма, 1 столова ложка сметани, 1 чайна ложка борошна, 1 чайна ложка олії, 1 пучок весняної зелені, невеликий шматочок твердого сиру, пучок зелені.
Відварені гриби порізати шматочками і обсмажити на олії. Потім розвести борошно в сметані і залити отриманою сумішшю гриби. Тушкувати на повільному вогні близько 5 хвилин.
Поки гриби обсмажуються, натерти на дрібній тертці сир і нарізати дрібно зелень. Гриби в сметанному соусі викласти у форму для запікання, посипати сиром і поставити в духовку. Коли утвориться сирна скоринка, вийняти гриби і прикрасити готову страву зеленню.
Можна також приготувати із сморчків легкий весняний суп, для чого потрібно картопля, ріпчаста цибуля, морква, олія, сіль, перець (готувати, як звичайний суп). Смачним буде соус із сморчків до м’яса і риби.
– Дякуємо, пане Георгію, за цікаву розмову. Нових Вам успіхів на “тихому полюванні”, яке Ви вже започаткували!
Розмову вів
Михайло КУЗЬМУК.
НА СВІТЛИНАХ: Георгій БАРАН під час відвідин редакції; загальний вигляд сморчків.
Фото автора.
Георгій Баран –відома на Ковельщині людина. Окрім того, що разом з дружиною Валентиною Вікторівною займаються підприємництвом у галузі торгівлі і громадського харчування, пан Георгій – завзятий грибник. За усталеною традицією, він одним з перших відкриває грибний «сезон» у нашому краї.
Ось і нещодавно любитель «тихого полювання» завітав до редакції нашої газети з першим «трофеєм». Правда, це були не білі гриби, які іноді за сприятливої погоди можуть з’являтися у лісах вже в травні, а так звані сморчки. Їх Георгій Павлович назбирав у себе на дачній ділянці.
– У деяких країнах ці гриби вважають отруйними, – повідомив наш гість. – Однак за умови належної обробки вони цілком безпечні.
– А що для цього потрібно?
– Перед тим, як готувати страву, необхідно сморчки попередньо вимочити у холодній воді впродовж години. Після цього ретельно промити і відварити в слабо соленій воді (приблизно 30 хвилин).
– Які страви можна готувати?
– Різноманітні. Ось один з рецептів приготування сморчків в сметані. Потрібно їх пів кілограма, 1 столова ложка сметани, 1 чайна ложка борошна, 1 чайна ложка олії, 1
пучок весняної зелені, невеликий шматочок твердого сиру, пучок зелені.
Відварені гриби порізати шматочками і обсмажити на олії. Потім розвести борошно в сметані і залити отриманою сумішшю гриби. Тушкувати на повільному вогні близько 5 хвилин.
Поки гриби обсмажуються, натерти на дрібній тертці сир і нарізати дрібно зелень. Гриби в сметанному соусі викласти у форму для запікання, посипати сиром і поставити в духовку. Коли утвориться сирна скоринка, вийняти гриби і прикрасити готову страву зеленню.
Можна також приготувати із сморчків легкий весняний суп, для чого потрібно картопля, ріпчаста цибуля, морква, олія, сіль, перець (готувати, як звичайний суп). Смачним буде соус із сморчків до м’яса і риби.
– Дякуємо, пане Георгію, за цікаву розмову. Нових Вам успіхів на “тихому полюванні”, яке Ви вже започаткували!
Розмову вів Михайло КУЗЬМУК.
НА СВІТЛИНАХ: Георгій БАРАН під час відвідин редакції; загальний вигляд сморчків.
Фото автора.
Залишити коментар