Травень передає естафету літу. Наслідки зими часто негативно впливають на ослаблений організм, особливо під час війни.
В такий період наш організм потребує вітамінів і раціонального харчування. Лікарі-дієтологи в травні рекомендують вживати салати з ранньої городини з додаванням олії льону, соняшникової, кукурудзяної, а ще краще олійного асорті.
Проте не варто зловживати зеленню, адже в перехідний весняно-літній період загострюються шлунково-кишечні хвороби. Тому людям, які мають схильність до таких захворювань, не потрібно забувати про профілактично-лікувальну дієту.
Після прохолодних квітневих днів, рясних дощів,зі збільшенням листкової поверхні дерев повітря насичується киснем і очищається від пилу, а земля – від зимового бруду. В таку пору фахівці рекомендують після активної зарядки слухати легку класичну чи приємну народну музику або виконувати справу, яка вам до вподоби і душі.
В цей період особливе значення має дотримання водного балансу, адже активізується діяльність організму, тому збільшується транспірація води. Людина повинна вживати в день не менше півтора літра теплої негазованої води. Забудьте про газовану солодку воду, пиво. Краще вживайте трав’яні чаї, фруктові узвари чи воду з медом.
Травень дарує перший весняний мед, який має особливі лікувальні властивості. Дві-три ложки цієї смакоти в день обов’язково принесуть вам користь.
Пам’ятайте народну мудрість – хто довго жує, той довго жиє. Під час прийому їжі не читайте і не дивіться телевізор, тому що не ясно, що з екрана почуєте і як на це відреагує ваш організм.
Вікторія ЗІНЧУК.
Травень передає естафету літу. Наслідки зими часто негативно впливають на ослаблений організм, особливо під час війни.
В такий період наш організм потребує вітамінів і раціонального харчування. Лікарі-дієтологи в травні рекомендують вживати салати з ранньої городини з додаванням олії льону, соняшникової, кукурудзяної, а ще краще олійного асорті.
Проте не варто зловживати зеленню, адже в перехідний весняно-літній період загострюються шлунково-кишечні хвороби. Тому людям, які мають схильність до таких захворювань, не потрібно забувати про профілактично-лікувальну дієту.
Після прохолодних квітневих днів, рясних дощів,зі збільшенням листкової поверхні дерев повітря насичується киснем і очищається від пилу, а земля – від зимового бруду. В таку пору фахівці рекомендують після активної зарядки слухати легку класичну чи приємну народну музику або виконувати справу, яка вам до вподоби і душі.
В цей період особливе значення має дотримання водного балансу, адже активізується діяльність організму, тому збільшується транспірація води. Людина повинна вживати в день не менше півтора літра теплої негазованої води. Забудьте про газовану солодку воду, пиво. Краще вживайте трав’яні чаї, фруктові узвари чи воду з медом.
Травень дарує перший весняний мед, який має особливі лікувальні властивості. Дві-три ложки цієї смакоти в день обов’язково принесуть вам користь.
Пам’ятайте народну мудрість – хто довго жує, той довго жиє. Під час прийому їжі не читайте і не дивіться телевізор, тому що не ясно, що з екрана почуєте і як на це відреагує ваш організм.
Вікторія ЗІНЧУК.
Залишити коментар