М’ясо в рукаві з картоплею
Інгредієнти: свинина (шийка) – 1 кг (можна будь-яке м’ясо); картопля – 700 г; олія – 3-4 ст.л.; цибуля ріпчаста – 1 шт.; морква – 1 шт.; паприка – 1 ч.л.; чебрець – 2 гілочки; сіль; перець; вода – 100-120 мл. (за бажанням для соковитості); спеції.
Як готувати?
М’ясо промити, нарізати на порційні шматки.
Додати сіль, перець, паприку, листочки чебрецю, олію (2 ст.л.), перемішати.
Картоплю очистити від шкірки, нарізати великими шматочками, якщо картопля дрібна, розрізати навпіл або залишити повністю.
Моркву нарізати кружальцями, цибулю – півкільцями.
У миску скласти овочі, додати спеції, олію (1-2 ст.л.) і все добре перемішати.
Розігріти духовку до 180 градусів, на лист покласти рукав для запікання, скласти в рукав картоплю, потім м’ясо разом зі спеціями та маслом, налити в рукав для соковитості трохи води (100-120 мл).
Поставити в духовку на одну годину 15 хвилин запікатися.
Якщо в рукаві немає отвору, потрібно зробити кілька проколів для того, щоб виходила пара.
Витягти рукав з духовки, не відкриваючи залишити на 10 хвилин, дати м’ясу відпочити, потім викласти на блюдо.
М’ясо в рукаві з картоплею
Інгредієнти: свинина (шийка) – 1 кг (можна будь-яке м’ясо); картопля – 700 г; олія – 3-4 ст.л.; цибуля ріпчаста – 1 шт.; морква – 1 шт.; паприка – 1 ч.л.; чебрець – 2 гілочки; сіль; перець; вода – 100-120 мл. (за бажанням для соковитості); спеції.
Як готувати?
М’ясо промити, нарізати на порційні шматки.
Додати сіль, перець, паприку, листочки чебрецю, олію (2 ст.л.), перемішати.
Картоплю очистити від шкірки, нарізати великими шматочками, якщо картопля дрібна, розрізати навпіл або залишити повністю.
Моркву нарізати кружальцями, цибулю – півкільцями.
У миску скласти овочі, додати спеції, олію (1-2 ст.л.) і все добре перемішати.
Розігріти духовку до 180 градусів, на лист покласти рукав для запікання, скласти в рукав картоплю, потім м’ясо разом зі спеціями та маслом, налити в рукав для соковитості трохи води (100-120 мл).
Поставити в духовку на одну годину 15 хвилин запікатися.
Якщо в рукаві немає отвору, потрібно зробити кілька проколів для того, щоб виходила пара.
Витягти рукав з духовки, не відкриваючи залишити на 10 хвилин, дати м’ясу відпочити, потім викласти на блюдо.
Варення за три хвилини
Влітку варто не лише ласувати свіжими десертами, а й подбати про заготовки на зиму.
Ось рецепт, як приготувати варення з полуниці за три хвилини.
Інгредієнти: 1 кг полуниці, 500 г цукру, 25 г желфіксу, 1/3 ч. л. лимонної кислоти.
Рецепт: Полуницю добре помийте, видаліть хвостики і просушіть. Викладіть ягоди у чашу блендера і подрібніть або ж пюруйте занурювальним блендером. Але не всі ягоди. Невелику частину наріжте шматочками.
Змішайте цукор з желфіксом і додайте все в полуничну суміш. Поставте все на середній вогонь і доведіть до кипіння, перемішуючи.
Варіть після закипання три хвилини на повільному вогні. Додайте цукор, що лишився і лимонну кислоту, варіть ще три хвилини, знімаючи пінку. Зніміть з вогню і розкладіть в чисті простерилізовані банки, закатайте кришками, переверніть до повного охолодження, а потім сховайте в прохолодне місце.
Лана ЛІСОВА.
Залишити коментар