Щоб деруни
були смачними
Щоб деруни були смачними
ти з картоплі справжні кулінарні дива. Однією з найсмачніших страв є деруни.
Ось кілька лайфхаків, які варто взяти на замітку:
Для дерунів ідеально підходить тільки стара картопля, в якій багато крохмалю. Молодий овоч сприяє тому, що страва розвалюється на сковорідці.
Яйце додають тільки в тому випадку, якщо бояться, що крохмалю обмаль.
Якщо ви хочете відчути справжній сільський смак страви, то не додавайте борошно: через неї готова страва набуває неприємного відтінку і смаку.
Картоплі не можна дати почорніти, інакше страва вийде несмачною. Для цього до тіста можна додати кілька ложок сметани.
Овочі варто натирати на дрібній тертці, навіть цибулю. Якщо ви її просто пошаткуєте, то аромат і смак будуть зовсім не ідеальними.
Як приготувати яблучний квас?
Літо — вдалий час, щоб насолодитися холодним домашнім квасом. Ось рецепт яблучного квасу з приємною кислинкою.
Яблучний квас — легкий напій, який готується з яблучного соку, дріжджів і цукру. Такий нехитрий набір продуктів дає неймовірний результат.
Цей домашній квас має натуральний фруктовий смак і може бути прекрасною альтернативою солодким газованим напоям.
Як приготувати? Яблучний сік налийте у велику каструлю. Всипте цукор і перемішайте до його повного розчинення.
Додайте в каструлю какао-порошок, дріжджі й добре перемішайте. Влийте теплу кип’ячену воду, розмішайте і накрийте кришкою.
Залиште напій на 12 годин при кімнатній температурі. Потім процідіть, перелийте в банку, закрийте кришкою і поставте в холодильник на кілька годин до повного охолодження.
Розлийте охолоджений яблучний квас у склянки і подавайте до столу.
Маленькі Секрети для господинь
- Щоб не плакати при нарізанні цибулі, слід покласти її на деякий час в морозилку або на 1 хвилину до мікрохвильової печі.
- Аби часник швидше почистити, потрібно його покласти на 5 хвилин у теплу воду або на 15 секунд у мікрохвильову пічку.
- Яйця будуть краще чиститися, якщо у воду, в якій вони варяться, додати кілька крапель оцту.
- Лимон може дати більше соку, якщо покласти його до мікрохвильової печі на 20 секунд. Потім, притискаючи, пом’яти рукою по дошці.
- М'ясо матиме гарну золотаву скоринку, якщо перед смаженням посипати його цукровою пудрою.
- Щоб бульйон був прозорий, треба до нього додати лід і довести до кипіння.
- Щоб овочі не втратили свій смак, курячий бульйон не можна приправляти спеціями.
- Заморожену рибу краще до кінця не розморожувати. Так вона вийде соковитішою.
- Щоб м'який сир не прилипав до тертки, його можна трохи підморозити. Досить покласти його на пів години в морозилку, і він стане досить твердим, щоб його швидко натерти.
- Не соліть м'ясо на початку приготування або коли вам заманулося. Сіль сприяє виділенню соку, і, якщо це зробити завчасно, – м'ясо буде жорсткіше. Посоліть м'ясо в кінці приготування, а найкраще – вже готову страву в тарілці.
Підготувала Юлія ЛИТВИНЮК.
Залишити коментар