З приходом осінніх холодів настає час подбати про власний імунітет.
Залишатися в строю без лікарняних допоможуть заняття спортом і повноцінний відпочинок. Також, аби запобігти застуді, зміцнити імунітет та зняти втому фахівці радять пити різні напої, які збагатять ваш організм корисними вітамінами та допоможуть у боротьбі з вірусами.
Вода з лимоном. Найпростіший природний засіб від застуди, нежитю, кашлю та болю в горлі. Розчиняє мокроту і допомагає видалити її з дихальних шляхів і носоглотки. Також це хороший енергетик. До всього іншого, така вода здатна очищати організм від токсинів, нормалізує метаболізм. Тепла вода з лимоном посилює циркуляцію крові і сприяє здоров’ю нервової системи.
Зелений чай. Не тільки зміцнює імунітет, а ще й попередить захворювання на рак. Зелений чай містить у собі велику частку антиоксидантів, тому швидко нівелює запальні процеси. Також у напої містяться катехіни, які мають противірусну та антибактеріальну дію. Щоб підсилити лікувальні властивості напою, можна пити зелений чай з медом, імбиром та лимоном. Зелений чай також містить у собі достатню частку кофеїну, тому стане чудовим напоєм для бадьорого ранку.
Чай з імбиру. Відомо, що імбир – це корінь, який має потужні протимікробні та протизапальні властивості. Тому він якнайкраще підійде для зміцнення імунітету. Також імбирний чай стимулює кровообіг, підвищує температуру тіла та має потогінну властивість. Цей напій допомагає зняти головний біль, біль у горлі, лікує від нежиті.
Окрім того, чашка імбирного чаю на день допоможе поліпшити роботу щитоподібної залози та підвищити активність мозку. Чудово смакує з додаванням лимону, меду та м’яти.
Сік журавлини. Журавлина багата на вітамін С, який впливає на зміцнення імунітету. Також він сприяє підвищенню пружності та еластичності шкіри і судин, оскільки бере участь у синтезі колагену. Вітамін С сприяє активації лейкоцитів, які знищують патогенні мікроорганізми. У цьому напої дуже багато флавоноїдів, які сприяють покращенню роботи серця та активності мозку. Сік журавлини можна пити, розбавивши водою, з додаванням цукру чи меду.
Чай з обліпихи. Такий напій сприяє омолодженню і зміцнює здоров’я, а також позитивно впливає на стан серцево-судинної системи.
Підготувала
Аліна РОМАНЮК.
З приходом осінніх холодів настає час подбати про власний імунітет.
Залишатися в строю без лікарняних допоможуть заняття спортом і повноцінний відпочинок. Також, аби запобігти застуді, зміцнити імунітет та зняти втому фахівці радять пити різні напої, які збагатять ваш організм корисними вітамінами та допоможуть у боротьбі з вірусами.
Вода з лимоном. Найпростіший природний засіб від застуди, нежитю, кашлю та болю в горлі. Розчиняє мокроту і допомагає видалити її з дихальних шляхів і носоглотки. Також це хороший енергетик. До всього іншого, така вода здатна очищати організм від токсинів, нормалізує метаболізм. Тепла вода з лимоном посилює циркуляцію крові і сприяє здоров’ю нервової системи.
Зелений чай. Не тільки зміцнює імунітет, а ще й попередить захворювання на рак. Зелений чай містить у собі велику частку антиоксидантів, тому швидко нівелює запальні процеси. Також у напої містяться катехіни, які мають противірусну та антибактеріальну дію. Щоб підсилити лікувальні властивості напою, можна пити зелений чай з медом, імбиром та лимоном. Зелений чай також містить у собі достатню частку кофеїну, тому стане чудовим напоєм для бадьорого ранку.
Чай з імбиру. Відомо, що імбир – це корінь, який має потужні протимікробні та протизапальні властивості. Тому він якнайкраще підійде для зміцнення імунітету. Також імбирний чай стимулює кровообіг, підвищує температуру тіла та має потогінну властивість. Цей напій допомагає зняти головний біль, біль у горлі, лікує від нежиті.
Окрім того, чашка імбирного чаю на день допоможе поліпшити роботу щитоподібної залози та підвищити активність мозку. Чудово смакує з додаванням лимону, меду та м’яти.
Сік журавлини. Журавлина багата на вітамін С, який впливає на зміцнення імунітету. Також він сприяє підвищенню пружності та еластичності шкіри і судин, оскільки бере участь у синтезі колагену. Вітамін С сприяє активації лейкоцитів, які знищують патогенні мікроорганізми. У цьому напої дуже багато флавоноїдів, які сприяють покращенню роботи серця та активності мозку. Сік журавлини можна пити, розбавивши водою, з додаванням цукру чи меду.
Чай з обліпихи. Такий напій сприяє омолодженню і зміцнює здоров’я, а також позитивно впливає на стан серцево-судинної системи.
Підготувала Аліна РОМАНЮК.
Залишити коментар