Альтернативний “енергетик”
Ми всі знаємо, що молоді часто потрібні енергетичні напої, щоб упоратися з величезним навантаженням у школі чи вишах – це кілька років без здорового сну та постійна втома. Але якщо почитати склад цих напоїв, то можна злякатися – скільки цукру в них!
Звичайно, що ви втомлюєтеся і хочете отримати заряд енергії, але це шкідливо на 100%, і гастрит забезпечений. Пропонуємо альтернативу!
Нагрійте літр молока у каструлі. Потім додайте паличку кориці, чайну ложку какао і трохи мускатного горіха. Приготуйте бананове пюре (розчавіть банан вилкою) і додайте його в молоко. Коли бананове молоко почне майже кипіти, зніміть каструльку з вогню. Не забудьте витягти паличку кориці.
Зберігайте напій у холодильнику і перед вживанням просто трохи збовтуйте. Пийте його замість звичайних енергетичних напоїв.
“Пір'я”
у горлі
Відчуття, що сухий кашель роздирає горло, ніби там застрягло пір'я і воно невпинно рухається, може бути вкрай неприємним.
Але існує чудовий рецепт, який завдяки своїй ефективності став народним.
Для початку візьміть невелику каструлю і налийте в неї літр жирного молока, доведіть до кипіння. Розріжте невелику цибулину на чотири частини і додайте її в молоко, яка починає кипіти.
Продовжуйте варити на повільному вогні 5 хвилин. Після цього заберіть з плити і дайте трохи охолонути. У тепле молоко додайте столову ложку натурального вершкового масла, а також столову ложку меду, дрібку харчової соди і половину чарки якісного коньяку.
Приймайте цей засіб невеликими ковтками протягом кількох годин перед сном. Вже наступного ранку ви відчуєте, що напади кашлю стали турбувати вас рідше чи зовсім зникли!
Ягоди калини
Калина – скарбниця корисних речовин. Не тільки вітаміни та мінерали, а й поліфенольні сполуки, що мають потужні антиоксидантні властивості, роблять цю ягоду незамінною для підтримки здоров'я серця і судин.
Простий та ефективний спосіб використовувати калину як профілактику хронічних захворювань – приготувати освіжаючий та корисний коктейль.
Для цього візьміть жменю свіжих ягід калини, подрібніть їх та розведіть отриманий сік у 100 мл води. Додайте стільки ж чайного гриба та чайну ложку натурального меду. Помістіть суміш у холодильник на 12 годин.
Вживайте цей коктейль зранку натще. Перед вживанням підігрійте.
Шість порад для чистки печінки
1. Пийте чисту воду, додаючи в склянку сік половини лимона. Лимонний сік стимулює печінку на викид токсинів, а вода виводить ці шлаки.
2. Їжте часник та цибулю. Це може не сподобатися вашим рідним і близьким, а ось для печінки це буде саме те. Цибуля та часник містять такі рослинні поживні речовини, які розщеплюють жир з відкладень в організмі, а також сприяють виведенню бактерій та грибків із організму.
3. Пийте чай з розторопші плямистої або додайте у воду екстракт з цієї рослини. Розторопша містить силімарин, який не тільки захищає клітини печінки від отрут, а й запобігає руйнуванню глютатіону (антиоксиданту, що забезпечує виведення токсинів з печінки).
4. Їжте овочі та фрукти, багаті на вітамін С – броколі, болгарський перець, полуниця, спаржа, цвітна капуста, лимони, капуста, шпинат, зелений горошок, апельсини, грейпфрути, помідори, малина, селера, м'ята, петрушка (ще краще – все в сирому вигляді).
5. Їжте листя кульбаби в будь-якому вигляді (чай, салат, сік, суп тощо). Звичайно, не варто зривати їх у найближчому міському парку, але якщо ви у себе на дачі або на екологічно чистому лузі, то не зібрати цілюще листя – просто гріх.
6. Навчіться готувати індійські страви не тільки тому, що вони дуже смачні, але й тому, що одним із основних інгредієнтів в індійській кухні є куркума. Куркума уповільнює запальні процеси в організмі та захищає печінку від пошкоджень вільними радикалами.
Підготувала
Ольга СТЕБЛЕВЕЦЬ.
Альтернативний “енергетик”
Ми всі знаємо, що молоді часто потрібні енергетичні напої, щоб упоратися з величезним навантаженням у школі чи вишах – це кілька років без здорового сну та постійна втома. Але якщо почитати склад цих напоїв, то можна злякатися – скільки цукру в них!
Звичайно, що ви втомлюєтеся і хочете отримати заряд енергії, але це шкідливо на 100%, і гастрит забезпечений. Пропонуємо альтернативу!
Нагрійте літр молока у каструлі. Потім додайте паличку кориці, чайну ложку какао і трохи мускатного горіха. Приготуйте бананове пюре (розчавіть банан вилкою) і додайте його в молоко. Коли бананове молоко почне майже кипіти, зніміть каструльку з вогню. Не забудьте витягти паличку кориці.
Зберігайте напій у холодильнику і перед вживанням просто трохи збовтуйте. Пийте його замість звичайних енергетичних напоїв.
“Пір'я” у горлі
Відчуття, що сухий кашель роздирає горло, ніби там застрягло пір'я і воно невпинно рухається, може бути вкрай неприємним.
Але існує чудовий рецепт, який завдяки своїй ефективності став народним.
Для початку візьміть невелику каструлю і налийте в неї літр жирного молока, доведіть до кипіння. Розріжте невелику цибулину на чотири частини і додайте її в молоко, яка починає кипіти.
Продовжуйте варити на повільному вогні 5 хвилин. Після цього заберіть з плити і дайте трохи охолонути. У тепле молоко додайте столову ложку натурального вершкового масла, а також столову ложку меду, дрібку харчової соди і половину чарки якісного коньяку.
Приймайте цей засіб невеликими ковтками протягом кількох годин перед сном. Вже наступного ранку ви відчуєте, що напади кашлю стали турбувати вас рідше чи зовсім зникли!
Ягоди калини
Калина – скарбниця корисних речовин. Не тільки вітаміни та мінерали, а й поліфенольні сполуки, що мають потужні антиоксидантні властивості, роблять цю ягоду незамінною для підтримки здоров'я серця і судин.
Простий та ефективний спосіб використовувати калину як профілактику хронічних захворювань – приготувати освіжаючий та корисний коктейль.
Для цього візьміть жменю свіжих ягід калини, подрібніть їх та розведіть отриманий сік у 100 мл води. Додайте стільки ж чайного гриба та чайну ложку натурального меду. Помістіть суміш у холодильник на 12 годин.
Вживайте цей коктейль зранку натще. Перед вживанням підігрійте.
Шість порад для чистки печінки
1. Пийте чисту воду, додаючи в склянку сік половини лимона. Лимонний сік стимулює печінку на викид токсинів, а вода виводить ці шлаки.
2. Їжте часник та цибулю. Це може не сподобатися вашим рідним і близьким, а ось для печінки це буде саме те. Цибуля та часник містять такі рослинні поживні речовини, які розщеплюють жир з відкладень в організмі, а також сприяють виведенню бактерій та грибків із організму.
3. Пийте чай з розторопші плямистої або додайте у воду екстракт з цієї рослини. Розторопша містить силімарин, який не тільки захищає клітини печінки від отрут, а й запобігає руйнуванню глютатіону (антиоксиданту, що забезпечує виведення токсинів з печінки).
4. Їжте овочі та фрукти, багаті на вітамін С – броколі, болгарський перець, полуниця, спаржа, цвітна капуста, лимони, капуста, шпинат, зелений горошок, апельсини, грейпфрути, помідори, малина, селера, м'ята, петрушка (ще краще – все в сирому вигляді).
5. Їжте листя кульбаби в будь-якому вигляді (чай, салат, сік, суп тощо). Звичайно, не варто зривати їх у найближчому міському парку, але якщо ви у себе на дачі або на екологічно чистому лузі, то не зібрати цілюще листя – просто гріх.
6. Навчіться готувати індійські страви не тільки тому, що вони дуже смачні, але й тому, що одним із основних інгредієнтів в індійській кухні є куркума. Куркума уповільнює запальні процеси в організмі та захищає печінку від пошкоджень вільними радикалами.
Підготувала Ольга СТЕБЛЕВЕЦЬ.
Залишити коментар