Взимку так хочеться спекти щось смачне й “атмосферне”. Приготуйте неймовірні «Зимові шишки» без випічки у духовці, проте з холодильником.
Для приготування десерту візьміть: цукрове печиво 250 г, какао 3 ст. л., варене згущене молоко 3 ст. л., масло 100 г, кукурудзяні пластівці для декору, цукрова пудра для присипки.
Цукрове печиво збийте в дрібку блендером або класичним способом потовчіть. Додайте какао та ретельно перемішайте, після цього додайте згущене молоко та м’яке вершкове масло. Перемішайте до однорідності. З солодкої маси сформуйте конуси і відправте їх у холодильник на 30 хв. Тепер час прикрасити пластівцями, сформувавши шишечки, і знову покласти в холодильник на 1 годинку. Присипте цукровою пудрою і подавайте десерт в охолодженому стані.
Взимку так хочеться спекти щось смачне й “атмосферне”. Приготуйте неймовірні «Зимові шишки» без випічки у духовці, проте з холодильником.
Для приготування десерту візьміть: цукрове печиво 250 г, какао 3 ст. л., варене згущене молоко 3 ст. л., масло 100 г, кукурудзяні пластівці для декору, цукрова пудра для присипки.
Цукрове печиво збийте в дрібку блендером або класичним способом потовчіть. Додайте какао та ретельно перемішайте, після цього додайте згущене молоко та м’яке вершкове масло. Перемішайте до однорідності. З солодкої маси сформуйте конуси і відправте їх у холодильник на 30 хв. Тепер час прикрасити пластівцями, сформувавши шишечки, і знову покласти в холодильник на 1 годинку. Присипте цукровою пудрою і подавайте десерт в охолодженому стані.
ххх
Як натерти плавлений сир?
Багато з нас любить різноманітні салати з плавленими сирочками. А щоб м’який сир не прилипав до тертки – скористайтесь цими порадами.
Охолоджена тертка. Сир краще натирати на охолодженій тертці.
Щоб м’який сир під час натирання на тертці не прилипав до рук і не забруднював стіл – охолоджуйте тертку перед процедурою. Поставте інструмент для натирання до холодильника на деякий час. Тоді сир залишиться твердим та не буде злипатися.
Охолоджений сир. Щоб легко і без прилипання натерти м’який сир — продукт необхідно перед використанням заморозити.
Це зробить його більш твердим та полегшить обробку перед подальшим використанням в процесі приготування різноманітних страв. Врешті-решт ви отримаєте красиві та однакові шматочки без грудочок.
Крупна тертка. М’який сир краще натирати на крупній тертці.
Плавлений м’який сир краще натирати на крупній тертці. Великі отвори попереджують злипання м’якого продукту, не дозволяють йому злипатися та перетворюватись на кашкоподібну масу. Завдяки натиранню на крупній тертці сирна маса виходить повітряною і легкою.
Бар’єр з борошна. Якщо сир прилипає до тертки під час натирання, присипте її поверхню борошном перед натиранням.
Борошно “працює”, наче бар’єр для розм’якшення сиру. Продукт не буде прилипати до тертки, а процес натирання пройде набагато легше.
Маленькі порції. М’який сир краще натирати невеличкими порціями. Тоді він залишиться тверденьким і не буде звалюватися в грудочки.
Юлія ЛИТВИНЮК.
Залишити коментар