Салат з курки, маслинами
та кукурудзою
Інгредієнти:
Рукола – маленький пучок.
Салат – маленький пучок.
Куряче філе – 1 шт.
Помідори черрі – 100 г.
Грінки з білого хліба – 150 г.
Маслини без кісточок – 100 г.
Консервована кукурудза – 2 ст. л.
Заправка для салату “Цезар”.
Сир пармезан – 50 г.
Куряче філе відварити, остудити і нарізати кубиком. Грінки нарізати кубиком. Маслини порізати кружечками. Салат і руколу помити і обсушити. Викласти на тарілку салатні листя, потім кукурудзу, нарізані навпіл черрі, маслини, курку і грінки. Заправити салат заправкою і тертим пармезаном.
Рибний салат
в тарталетках
Інредієнти:
Консервована форель – 200 г.
Рис довгозерний – 0.5 ст.
Цибуля-порей – 50 г.
Помідор – 1 шт.
Яблуко – 1 шт.
Майонез – 2 ст. л.
Кріп.
Тарталетки – 8 штук.
Рис зварити до готовності в підсоленій воді. Дрібно нарізати помідор, цибулю-порей, зелень подрібнити, яблуко натерти на дрібній тертці. Форель розім’яти виделкою. З’єднати і перемішати всі інгредієнти. Наповнити салатом тарталетки і відразу подавати до столу.
Салат з куркою і шампіньйонами
Інгредієнти:
1 куряча гомілка;
150 г шампіньйонів;
1 ст. л. домашнього майонезу;
5 помідорів черрі;
200 г пекінської капусти;
1,5 ст. л. волоських горіхів;
1 ч. л. діжонської гірчиці;
1 ч. л. оливкової олії;
30 г твердого сиру;
спеції за смаком.
Як готувати:
1. Щоб приготувати салат з куркою й печерицями, натріть курячу гомілку спеціями і запечіть до готовності при температурі 180 °С. Наріжте великими шматочками.
2. Поріжте гриби пластинками. Обсмажте їх на оливковій олії до рум’яності.
3. Нашаткуйте капусту, а помідори розріжте навпіл.
4. Окремо змішайте майонез і гірчицю. Дрібно натріть сир.
5. Заправте гриби, м’ясо і помідори гірчично-майонезною заправкою, посипте сиром й подрібненими горіхами.
Рибні котлети «Нептун» з тріски
Для фаршу використовуйте рибне філе без шкіри і кісток. Запікати краще в скляному, керамічному посуді або з тефлоновим покриттям.
Інгредієнти:
філе тріски — 500 г;
молоко — 120 мл;
морква — 90 г;
капуста свіжа — 90 г;
яєчний жовток — 1 шт;
пшеничні сухарі — 60 г;
рослинна олія — 50 мл;
подрібнена зелень — 2-3 ст. л.;
сіль — 10-15 г;
приправа для рибних виробів — 1 ч. л.
Для заливки:
майонез — 120 мл;
сир твердий — 50-75 гр.
Спосіб приготування:
1. Тушковані в молоці часточки капусти і моркви пропустіть через м’ясорубку з філе тріски 2-3 рази або подрібніть блендером. Якщо маса рідкувата — додайте пару ложок сухарів або борошна, вони вберуть воду.
2. До котлетної маси додайте подбірнену зелень, сіль і спеції, вимісіть, дайте настоятися 15 хвилин. Сформуйте довгасті котлети, запаніруйте в сухарях або тертій булці.
3. Масло розігрійте, обсмажте котлети до рум’яної скоринки з обох сторін.
4. Залиште готові котлети на сковороді, заправте майонезом, посипте тертим сиром. Накрийте кришкою і варіть на повільному вогні або запечіть в духовій печі 8-10 хвилин.
Лаваш з м’ясним фаршем і помідорами
Інгредієнти:
Лаваш тонкий – 3 листи.
Фарш з будь-якого м’яса – 350 г.
Цибуля –1 шт.
Морква – 1 шт.
Невеликі помідори – 3 шт.
Жовтий сир – 50 г.
Листя салату.
Часник – 2 зубчики.
Майонез.
Лимонний сік.
Перець, сіль на смак.
Дрібно нарізати цибулю, моркву натерти на тертці. Обсмажити цибулю на сковороді до золотистого кольору, додати моркву і смажити до напівготовності. Додати фарш в сковорідку і перемішати, посолити. Смажити до готовності фаршу (приблизно 25 хвилин) регулярно помішуючи.
Помідори нарізати кружечками. Листя салату крупно нарізати. Часник видавити на часникодавку і змішати з майонезом і лимонним соком.
Розгорнути лист лаваша, змастити його майонезом з часником і посипати порізаним листям салату. Зверху розкласти фарш з овочами. Другий лист змастити майонезом з часником з двох сторін і покласти на перший. На цьому на листі розкласти салат і помідори, трохи полити майонезом. Накрити третім листом. Третій лист посипати тертим сиром.
Акуратно згорнути лаваш в рулет і покласти в холодильник на пів години. Перед подачею нарізати кружельцями.
Жульєн з куркою
і грибами
Інгредієнти:
Куряче філе – 500 г.
Печериці – 300 г.
Цибуля – 200 г.
Сир (твердий) – 200 г.
Вершки (15-25%) або сметана – 300-350 г.
Борошно – 2 ст. л.
Сіль, перець – за смаком
Рослинна олія.
Куряче філе відварити до готовності (варити близько 20 хвилин після закипання). Остудити, а потім дрібно нарізати.
Цибулю та очищені гриби дрібно нарізати.
Обсмажити цибулю на рослинній олії. Додати гриби та смажити доти, поки не википить вся рідина (близько 10-15 хвилин).
Додати філе. Посолити, поперчити та перемішати. Потім зняти з вогню.
На сухій сковороді злегка обсмажити борошно. Додати вершки. Посолити, поперчити та довести до кипіння.
Додати гриби і філе, перемішати. Зняти з вогню.
Сир натерти на крупній тертці.
Викласти цю масу в невеликі жароміцні формочки з ручкою. Посипати сиром (кришечкою не накривати).
Поставити в духовку. Запікати при температурі 180°C до золотистого кольору (близько 15 хвилин).
Підготувала
Наталія РОМАНОВСЬКА.
Салат з курки, маслинами та кукурудзою
Інгредієнти:
Рукола – маленький пучок.
Салат – маленький пучок.
Куряче філе – 1 шт.
Помідори черрі – 100 г.
Грінки з білого хліба – 150 г.
Маслини без кісточок – 100 г.
Консервована кукурудза – 2 ст. л.
Заправка для салату “Цезар”.
Сир пармезан – 50 г.
Куряче філе відварити, остудити і нарізати кубиком. Грінки нарізати кубиком. Маслини порізати кружечками. Салат і руколу помити і обсушити. Викласти на тарілку салатні листя, потім кукурудзу, нарізані навпіл черрі, маслини, курку і грінки. Заправити салат заправкою і тертим пармезаном.
Рибний салат в тарталетках
Інредієнти:
Консервована форель – 200 г.
Рис довгозерний – 0.5 ст.
Цибуля-порей – 50 г.
Помідор – 1 шт.
Яблуко – 1 шт.
Майонез – 2 ст. л.
Кріп.
Тарталетки – 8 штук.
Рис зварити до готовності в підсоленій воді. Дрібно нарізати помідор, цибулю-порей, зелень подрібнити, яблуко натерти на дрібній тертці. Форель розім’яти виделкою. З’єднати і перемішати всі інгредієнти. Наповнити салатом тарталетки і відразу подавати до столу.
Салат з куркою і шампіньйонами
Інгредієнти:
1 куряча гомілка;
150 г шампіньйонів;
1 ст. л. домашнього майонезу;
5 помідорів черрі;
200 г пекінської капусти;
1,5 ст. л. волоських горіхів;
1 ч. л. діжонської гірчиці;
1 ч. л. оливкової олії;
30 г твердого сиру;
спеції за смаком.
Як готувати:
1. Щоб приготувати салат з куркою й печерицями, натріть курячу гомілку спеціями і запечіть до готовності при температурі 180 °С. Наріжте великими шматочками.
2. Поріжте гриби пластинками. Обсмажте їх на оливковій олії до рум’яності.
3. Нашаткуйте капусту, а помідори розріжте навпіл.
4. Окремо змішайте майонез і гірчицю. Дрібно натріть сир.
5. Заправте гриби, м’ясо і помідори гірчично-майонезною заправкою, посипте сиром й подрібненими горіхами.
Рибні котлети «Нептун» з тріски
Для фаршу використовуйте рибне філе без шкіри і кісток. Запікати краще в скляному, керамічному посуді або з тефлоновим покриттям.
Інгредієнти:
філе тріски — 500 г;
молоко — 120 мл;
морква — 90 г;
капуста свіжа — 90 г;
яєчний жовток — 1 шт;
пшеничні сухарі — 60 г;
рослинна олія — 50 мл;
подрібнена зелень — 2-3 ст. л.;
сіль — 10-15 г;
приправа для рибних виробів — 1 ч. л.
Для заливки:
майонез — 120 мл;
сир твердий — 50-75 гр.
Спосіб приготування:
1. Тушковані в молоці часточки капусти і моркви пропустіть через м’ясорубку з філе тріски 2-3 рази або подрібніть блендером. Якщо маса рідкувата — додайте пару ложок сухарів або борошна, вони вберуть воду.
2. До котлетної маси додайте подбірнену зелень, сіль і спеції, вимісіть, дайте настоятися 15 хвилин. Сформуйте довгасті котлети, запаніруйте в сухарях або тертій булці.
3. Масло розігрійте, обсмажте котлети до рум’яної скоринки з обох сторін.
4. Залиште готові котлети на сковороді, заправте майонезом, посипте тертим сиром. Накрийте кришкою і варіть на повільному вогні або запечіть в духовій печі 8-10 хвилин.
Лаваш з м’ясним фаршем і помідорами
Інгредієнти:
Лаваш тонкий – 3 листи.
Фарш з будь-якого м’яса – 350 г.
Цибуля –1 шт.
Морква – 1 шт.
Невеликі помідори – 3 шт.
Жовтий сир – 50 г.
Листя салату.
Часник – 2 зубчики.
Майонез.
Лимонний сік.
Перець, сіль на смак.
Дрібно нарізати цибулю, моркву натерти на тертці. Обсмажити цибулю на сковороді до золотистого кольору, додати моркву і смажити до напівготовності. Додати фарш в сковорідку і перемішати, посолити. Смажити до готовності фаршу (приблизно 25 хвилин) регулярно помішуючи.
Помідори нарізати кружечками. Листя салату крупно нарізати. Часник видавити на часникодавку і змішати з майонезом і лимонним соком.
Розгорнути лист лаваша, змастити його майонезом з часником і посипати порізаним листям салату. Зверху розкласти фарш з овочами. Другий лист змастити майонезом з часником з двох сторін і покласти на перший. На цьому на листі розкласти салат і помідори, трохи полити майонезом. Накрити третім листом. Третій лист посипати тертим сиром.
Акуратно згорнути лаваш в рулет і покласти в холодильник на пів години. Перед подачею нарізати кружельцями.
Жульєн з куркою і грибами
Інгредієнти:
Куряче філе – 500 г.
Печериці – 300 г.
Цибуля – 200 г.
Сир (твердий) – 200 г.
Вершки (15-25%) або сметана – 300-350 г.
Борошно – 2 ст. л.
Сіль, перець – за смаком
Рослинна олія.
Куряче філе відварити до готовності (варити близько 20 хвилин після закипання). Остудити, а потім дрібно нарізати.
Цибулю та очищені гриби дрібно нарізати.
Обсмажити цибулю на рослинній олії. Додати гриби та смажити доти, поки не википить вся рідина (близько 10-15 хвилин).
Додати філе. Посолити, поперчити та перемішати. Потім зняти з вогню.
На сухій сковороді злегка обсмажити борошно. Додати вершки. Посолити, поперчити та довести до кипіння.
Додати гриби і філе, перемішати. Зняти з вогню.
Сир натерти на крупній тертці.
Викласти цю масу в невеликі жароміцні формочки з ручкою. Посипати сиром (кришечкою не накривати).
Поставити в духовку. Запікати при температурі 180°C до золотистого кольору (близько 15 хвилин).
Підготувала Наталія РОМАНОВСЬКА.
Залишити коментар