Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 19 червня 2025 року №26 (12982)

Повідомлення в номер / Корисно і важливо для здоров’я

28.12.2023
Ріпчаста цибуля 
Щоденне вживання підвищує щільність кісток. Знижує рівень холестерину, покращує травлення та якість сну.
Багата антиоксидантами. Допомагає боротися зі шкідливими бактеріями та запобігати пошкодженню клітин організму.
Крім того, завдяки високому вмісту вітамінів A, C і E цибуля може стати вірним помічником у боротьбі з віковими змінами шкіри.
цибуляРіпчаста цибуля 
Щоденне вживання підвищує щільність кісток. Знижує рівень холестерину, покращує травлення та якість сну.
Багата антиоксидантами. Допомагає боротися зі шкідливими бактеріями та запобігати пошкодженню клітин організму.
Крім того, завдяки високому вмісту вітамінів A, C і E цибуля може стати вірним помічником у боротьбі з віковими змінами шкіри.
Врятують від тиску 
Петрушка. Каротиноїди, що містяться в ній, знижують тиск, а вітамін С бореться з поганим холестерином. Досліди на тваринах підтвердили це.
Базилік. Завдяки присутності евгенолу базилік є гарною спецією для зниження тиску, адже евгенол сприяє розслабленню кровоносних судин.
Чебрець. Розмаринова кислота, яка є у чебреці, знижує рівень цукру в крові,  а також тиску. Відомо, що екстракт чебрецю допомагає при захворюваннях серця.
Лушпиння цибулі. Містить  пігмент під  назвою кверцетин, який, як відомо, природно знижує кров'яний тиск. Її можна настоювати у чаї та додавати в їжу.
Корисно для мозку
Як показало дослідження, проведене італійськими вченими, флавоноїди (біологічно активні сполуки) какао, присутні в темному шоколаді, здатні протистояти процесам старіння мозку, підтримуючи його в добрій формі і не даючи когнітивним здібностям знижуватися.
Що стосується кориці, то ця спеція не тільки приємна на смак, але й напрочуд корисна для мозку — аналіз результатів 40 досліджень на цю тему визначив, що регулярне вживання кориці помітно покращує розумові здібності.
Сухофрукти перед сном
Щовечора перед сном протягом 1,5 місяця їжте 5 плодів кураги, 1 інжир та 1 чорнослив.
Ці плоди містять речовини, які здатні відновлювати тканини хребта та міжхребцеві диски.
Також ці речовини зміцнюють імунітет та відновлюють сили.
Підготувала Ольга СТЕБЛЕВЕЦЬ.

 

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025