Салат вітамінний
Інгредієнти: шпинат; щавель; зелена цибуля; редиска (зелень і коренеплід) яйце; трохи гірчиці; оливкова олія; насіння кунжуту або льону.
Рецепт приготування:
1. Яйця відварити, очистити, нарізати кубиками.
2. Зелень ретельно промити, підсушити на серветці, нарізати.
3. Всі інгредієнти перемішати, додати оливкове масло, гірчицю за смаком і корисне насіння.
Такий салат сприяє очищенню організму, нормалізує травлення, заповнить дефіцит вітамінів.
Салат “Італійський”
Інгредієнти: кукурудза - 1 банка; шампіньйони (консервовані) - 1 банка; шинка - 400 г; майонез (скільки візьме салат); Огірок (свіжий, середнього розміру) - 1 шт.; яйце куряче (для яєчного млинця) - 3 шт.; Сіль і перець чорний - за смаком.
Для яєчного млинця збити яйця з перцем і сіллю. Спекти на сковороді млинці, остудити і нарізати їх соломкою. З трьох яєць виходить 3 млинчика.
У салатник нарізати шинку і огірок соломкою, з грибів і кукурудзи злити воду і викласти в салатник. Також додати нарізані млинці.
Заправити наш салат з консервованих шампіньйонів і кукурудзи майонезом, добре перемішати. За бажанням можна подати на стіл із зеленню. Смачного!
Салат з грибами
і печінкою
Інгредієнти: морква; картопля; гриби свіжі; цибуля; огірки мариновані; куряча печінка; майонез.
Моркву і картоплю відварити. Гриби обсмажити на рослинній олії. Курячу печінку тушкувати з цибулею. Всі інгредієнти нарізати дрібним кубиком, змішати та заправити майонезом. Посолити за смаком.
Суп з горошком
та яйцем
Рецепт приготування: на 300 г горошку треба: 4 яйця, 4 картоплини, 1 морквина, 50 г макаронів твердих сортів, спеції та смаком та олія, 1 зубчик часнику. Налийте в каструлю воду, посоліть, помістіть у неї: горошок, подрібнену кубиками картоплю та подрібнену тонкими кільцями моркву. Варіть, поки не закипить. Окремо відваріть яйця, остудіть їх, почистіть та наріжте кільцями. Коли вода закипить, додайте цілий зубчик часнику та макарони. Через 10 хвилин — дістаньте часник та покладіть подрібнені варені яйця, додайте 1 ч. л олії. Дайте супу настоятися ще 10 хвилин після приготування й тоді подавайте до столу.
Рецепт вершкової курки з лимоном та базиліком
Ця ультрашвидка вершкова курка з лимоном і базиліком яскрава та освіжаюча. Використання цілих скибочок лимона в соусі збирає ефірні олії з шкірки та кислоту з м’якоті та додає більшої глибини смаку, ніж сік і цедра окремо.
Інгредієнти: 450 г курячого філе, нарізаного та шматочки та відбитого; 1 ч. л. солі; 1 ч. л. меленого перцю; 2 ст. л. несолоного масла, розділити; 2 ч. л. подрібненого часнику; 1,5 склянки несолоного курячого бульйону; 85 г вершкового сиру, нарізаного шматочками; 1 маленький тонко нарізаний лимон; 2 ст. л. нарізаного свіжого базиліка
Приготування:
1. Рівномірно посипте курку сіллю і перцем.
2. Розтопіть столову ложку вершкового масла у великій сковороді, додайте курку. Готуйте приблизно 3 хвилини з кожного боку. Перекладіть на тарілку і накрийте, щоб зберегти тепло.
3. Поставте сковороду на середній вогонь. Додайте решту столову ложку масла і часник. Готуйте, постійно помішуючи, до появи аромату, приблизно 1 хвилину.
4. Додайте бульйон і доведіть до кипіння на середньому вогні.
5. Покладіть вершковий сир та готуйте, постійно помішуючи, поки не розплавиться і не загусне, приблизно 5 хвилин.
6. Додайте скибочки лимона та базилік, покладіть курку та готуйте на середньому вогні, поки соус не загусне і не покриє курку, приблизно 4 хвилини.
Підготувала
Наталія РОМАНОВСЬКА.
Салат вітамінний
Інгредієнти: шпинат; щавель; зелена цибуля; редиска (зелень і коренеплід) яйце; трохи гірчиці; оливкова олія; насіння кунжуту або льону.
Рецепт приготування:
1. Яйця відварити, очистити, нарізати кубиками.
2. Зелень ретельно промити, підсушити на серветці, нарізати.
3. Всі інгредієнти перемішати, додати оливкове масло, гірчицю за смаком і корисне насіння.
Такий салат сприяє очищенню організму, нормалізує травлення, заповнить дефіцит вітамінів.
Салат “Італійський”
Інгредієнти: кукурудза - 1 банка; шампіньйони (консервовані) - 1 банка; шинка - 400 г; майонез (скільки візьме салат); Огірок (свіжий, середнього розміру) - 1 шт.; яйце куряче (для яєчного млинця) - 3 шт.; Сіль і перець чорний - за смаком.
Для яєчного млинця збити яйця з перцем і сіллю. Спекти на сковороді млинці, остудити і нарізати їх соломкою. З трьох яєць виходить 3 млинчика.
У салатник нарізати шинку і огірок соломкою, з грибів і кукурудзи злити воду і викласти в салатник. Також додати нарізані млинці.
Заправити наш салат з консервованих шампіньйонів і кукурудзи майонезом, добре перемішати. За бажанням можна подати на стіл із зеленню. Смачного!
Салат з грибами і печінкою
Інгредієнти: морква; картопля; гриби свіжі; цибуля; огірки мариновані; куряча печінка; майонез.
Моркву і картоплю відварити. Гриби обсмажити на рослинній олії. Курячу печінку тушкувати з цибулею. Всі інгредієнти нарізати дрібним кубиком, змішати та заправити майонезом. Посолити за смаком.
Суп з горошком та яйцем
Рецепт приготування: на 300 г горошку треба: 4 яйця, 4 картоплини, 1 морквина, 50 г макаронів твердих сортів, спеції та смаком та олія, 1 зубчик часнику. Налийте в каструлю воду, посоліть, помістіть у неї: горошок, подрібнену кубиками картоплю та подрібнену тонкими кільцями моркву. Варіть, поки не закипить. Окремо відваріть яйця, остудіть їх, почистіть та наріжте кільцями. Коли вода закипить, додайте цілий зубчик часнику та макарони. Через 10 хвилин — дістаньте часник та покладіть подрібнені варені яйця, додайте 1 ч. л олії. Дайте супу настоятися ще 10 хвилин після приготування й тоді подавайте до столу.
Рецепт вершкової курки з лимоном та базиліком
Ця ультрашвидка вершкова курка з лимоном і базиліком яскрава та освіжаюча. Використання цілих скибочок лимона в соусі збирає ефірні олії з шкірки та кислоту з м’якоті та додає більшої глибини смаку, ніж сік і цедра окремо.
Інгредієнти: 450 г курячого філе, нарізаного та шматочки та відбитого; 1 ч. л. солі; 1 ч. л. меленого перцю; 2 ст. л. несолоного масла, розділити; 2 ч. л. подрібненого часнику; 1,5 склянки несолоного курячого бульйону; 85 г вершкового сиру, нарізаного шматочками; 1 маленький тонко нарізаний лимон; 2 ст. л. нарізаного свіжого базиліка
Приготування:
1. Рівномірно посипте курку сіллю і перцем.
2. Розтопіть столову ложку вершкового масла у великій сковороді, додайте курку. Готуйте приблизно 3 хвилини з кожного боку. Перекладіть на тарілку і накрийте, щоб зберегти тепло.
3. Поставте сковороду на середній вогонь. Додайте решту столову ложку масла і часник. Готуйте, постійно помішуючи, до появи аромату, приблизно 1 хвилину.
4. Додайте бульйон і доведіть до кипіння на середньому вогні.
5. Покладіть вершковий сир та готуйте, постійно помішуючи, поки не розплавиться і не загусне, приблизно 5 хвилин.
6. Додайте скибочки лимона та базилік, покладіть курку та готуйте на середньому вогні, поки соус не загусне і не покриє курку, приблизно 4 хвилини.
Підготувала Наталія РОМАНОВСЬКА.
Залишити коментар