Салат з червоної капусти
Інгредієнти:
Червонокачанна капуста.
Болгарський перець.
Фіолетова цибуля.
Кисле яблуко.
Майонез або соняшникова олія.
Спеції — часник, кмин, петрушка, лимонний сік.
Пропорції не вказані, оскільки диктуються тільки власним смаком та кількістю капусти.
Приготування:
Капусту дрібно нашаткувати, болгарський перець нарізати тонкими смужками, яблуко також нарізати соломкою і побризкати лимонним соком, щоб не потемніло.
Підготовлені інгредієнти змішати, посолити і "пом'яти" руками.
Після чого слід додати тонко порізану цибулю (півкільцями або чвертями), часник, спеції і зелень.
Салат однаково вдалий як з майонезною заправкою, так і з соняшниковою олією, хоча другий, звичайно, корисніше.
Гарбузово-морквяні котлети на пару
Інгредієнти:
Середній гарбуз.
Морква – 3 шт.
1 яйце.
Манка – 2 ст. ложки.
Пів склянки молока.
Цукор – 1 ст. ложка.
Сіль, оливкова олія за смаком.
Приготування:
Гарбуз і моркву натріть на крупній тертці. Припустіть терту моркву в молоці, доведіть до готовності, додайте гарбуз і манку, перемішайте і варіть протягом ще 10 хвилин.
Дайте масі охолонути і вбийте туди яйце. Додайте цукор і сіль. Вимішайте отриману масу в тісто.
Зробіть з тіста котлети, збризніть їх оливковою олією і відправляйте в пароварку на 20 хвилин. У вас вийдуть смачні й дієтичні котлети.
Грибний пиріг з опеньками і сиром
Інгредієнти:
Опеньки - 800 г.
Борошно - 650 г.
Вода - 1 склянка.
Сир Гауда - 150 г.
Вершкове масло - 50 г.
Олія - 50 мл.
Яйце - 2 шт.
Цукор - 1 ст. л.
Дріжджі сухі - 1 ст. л.
Сіль, перець
Приготування:
Змішуємо 3 ст. л. борошна, 1/3 склянки теплої води, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. сухих дріжджів; відставляємо в тепле місце.
600 г просіяного борошна насипаємо гіркою, робимо в центрі ямку і розбиваємо в неї яйце. Повільно додаємо 2/3 склянки води і попередньо приготовану суміш (пункт 1) з дрібкою солі. Замішуємо тісто і залишаємо його рости.
В кип'яток кидаємо опеньки, доводимо їх до кипіння, виловлюємо шумівкою і підсушуємо. Потім обсмажуємо гриби на олії до готовності.
Коли тісто збільшиться в 2-3 рази, з'єднуємо його з розтопленим вершковим маслом, вимішуємо знову, кладемо в миску і накриваємо, залишаємо в теплому місці, щоби воно підійшло.
Коли тісто збільшиться в об'ємі, ділимо його на дві нерівні частини. Ту, що більша, розкатуємо в товстий пласт і укладаємо в форму для запікання. Зверху кладемо гриби, посипаємо сиром, накриваємо другою частиною тіста і закріплюємо краї.
Змащуємо пиріг яйцем і ставимо його в розігріту до 180°C духовку на 40 хвилин. З таким чудовим пирогом сімейні посиденьки стануть ще приємнішими.
Сливовий пиріг
з корицею
Інгредієнти:
Для тіста:
Борошно - 1,5 склянки.
Розпушувач - 2 ч.л.
Цукор - 3/4 склянки.
Олія - 1/4 склянки
Яйце - 1 шт.
Молоко - 1/2 склянки
Сіль дрібка
Для начинки і присипки:
Сливи - 500 г.
Цукор - 1 ст.л.
Кориця -1 ч.л.
Вершкове масло - 2 ст.л.
Цукрова пудра.
Приготування:
Змішати в мисці борошно, розпушувач і сіль. Окремо збити цукор, яйце, олію і молоко. З'єднати і перемішати інгредієнти.
Викласти тісто діаметром 20-23 см на змащене олією і присипане борошном деко.
Викласти зверху сливи, розрізані навпіл, злегка вдавлюючи їх в тісто.
Посипати цукром і корицею, розкласти зверху маленькі шматочки вершкового масла.
Випікати при 180°С 40-45 хвилин. Готовий пиріг охолодити і прикрасити цукровою пудрою.
Кекси з гарбузом
Інгредієнти:
90 г вершкового масла
280 г борошна
1 ст. л меленої кориці
Три яйця
1 ст. л цукру
180 мл молока
350 г м'якоті гарбуза
1 ст. л розпушувача
Приготування:
Просійте борошно в миску і змішайте з розпушувачем, корицею і дрібкою солі.
В окремому посуді змішайте яйця, молоко і м'яке масло. Додайте цукор і гарненько збийте.
Поступово всипаючи борошняну суміш, замісіть тісто і змішайте з тертим гарбузом.
Розмістіть формочки для кексів на деко і заповніть їх сумішшю на 3/4 об'єму. Випікайте при температурі 200 градусів протягом 20-25 хвилин.
Салат з червоної капусти
Інгредієнти:
Червонокачанна капуста.
Болгарський перець.
Фіолетова цибуля.
Кисле яблуко.
Майонез або соняшникова олія.
Спеції — часник, кмин, петрушка, лимонний сік.
Пропорції не вказані, оскільки диктуються тільки власним смаком та кількістю капусти.
Приготування:
Капусту дрібно нашаткувати, болгарський перець нарізати тонкими смужками, яблуко також нарізати соломкою і побризкати лимонним соком, щоб не потемніло.
Підготовлені інгредієнти змішати, посолити і "пом'яти" руками.
Після чого слід додати тонко порізану цибулю (півкільцями або чвертями), часник, спеції і зелень.
Салат однаково вдалий як з майонезною заправкою, так і з соняшниковою олією, хоча другий, звичайно, корисніше.
Гарбузово-морквяні котлети на пару
Інгредієнти:
Середній гарбуз.
Морква – 3 шт.
1 яйце.
Манка – 2 ст. ложки.
Пів склянки молока.
Цукор – 1 ст. ложка.
Сіль, оливкова олія за смаком.
Приготування:
Гарбуз і моркву натріть на крупній тертці. Припустіть терту моркву в молоці, доведіть до готовності, додайте гарбуз і манку, перемішайте і варіть протягом ще 10 хвилин.
Дайте масі охолонути і вбийте туди яйце. Додайте цукор і сіль. Вимішайте отриману масу в тісто.
Зробіть з тіста котлети, збризніть їх оливковою олією і відправляйте в пароварку на 20 хвилин. У вас вийдуть смачні й дієтичні котлети.
Грибний пиріг з опеньками і сиром
Інгредієнти:
Опеньки - 800 г.
Борошно - 650 г.
Вода - 1 склянка.
Сир Гауда - 150 г.
Вершкове масло - 50 г.
Олія - 50 мл.
Яйце - 2 шт.
Цукор - 1 ст. л.
Дріжджі сухі - 1 ст. л.
Сіль, перець
Приготування:
Змішуємо 3 ст. л. борошна, 1/3 склянки теплої води, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. сухих дріжджів; відставляємо в тепле місце.
600 г просіяного борошна насипаємо гіркою, робимо в центрі ямку і розбиваємо в неї яйце. Повільно додаємо 2/3 склянки води і попередньо приготовану суміш (пункт 1) з дрібкою солі. Замішуємо тісто і залишаємо його рости.
В кип'яток кидаємо опеньки, доводимо їх до кипіння, виловлюємо шумівкою і підсушуємо. Потім обсмажуємо гриби на олії до готовності.
Коли тісто збільшиться в 2-3 рази, з'єднуємо його з розтопленим вершковим маслом, вимішуємо знову, кладемо в миску і накриваємо, залишаємо в теплому місці, щоби воно підійшло.
Коли тісто збільшиться в об'ємі, ділимо його на дві нерівні частини. Ту, що більша, розкатуємо в товстий пласт і укладаємо в форму для запікання. Зверху кладемо гриби, посипаємо сиром, накриваємо другою частиною тіста і закріплюємо краї.
Змащуємо пиріг яйцем і ставимо його в розігріту до 180°C духовку на 40 хвилин. З таким чудовим пирогом сімейні посиденьки стануть ще приємнішими.
Сливовий пиріг з корицею
Інгредієнти:
Для тіста:
Борошно - 1,5 склянки.
Розпушувач - 2 ч.л.
Цукор - 3/4 склянки.
Олія - 1/4 склянки
Яйце - 1 шт.
Молоко - 1/2 склянки
Сіль дрібка
Для начинки і присипки:
Сливи - 500 г.
Цукор - 1 ст.л.
Кориця -1 ч.л.
Вершкове масло - 2 ст.л.
Цукрова пудра.
Приготування:
Змішати в мисці борошно, розпушувач і сіль. Окремо збити цукор, яйце, олію і молоко. З'єднати і перемішати інгредієнти.
Викласти тісто діаметром 20-23 см на змащене олією і присипане борошном деко.
Викласти зверху сливи, розрізані навпіл, злегка вдавлюючи їх в тісто.
Посипати цукром і корицею, розкласти зверху маленькі шматочки вершкового масла.
Випікати при 180°С 40-45 хвилин. Готовий пиріг охолодити і прикрасити цукровою пудрою.
Кекси з гарбузом
Інгредієнти:
90 г вершкового масла
280 г борошна
1 ст. л меленої кориці
Три яйця
1 ст. л цукру
180 мл молока
350 г м'якоті гарбуза
1 ст. л розпушувача
Приготування:
Просійте борошно в миску і змішайте з розпушувачем, корицею і дрібкою солі.
В окремому посуді змішайте яйця, молоко і м'яке масло. Додайте цукор і гарненько збийте.
Поступово всипаючи борошняну суміш, замісіть тісто і змішайте з тертим гарбузом.
Розмістіть формочки для кексів на деко і заповніть їх сумішшю на 3/4 об'єму. Випікайте при температурі 200 градусів протягом 20-25 хвилин.
Залишити коментар