Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 19 червня 2025 року №26 (12982)

Повідомлення в номер / Смачні весняні рецепти

14.03.2025
Пропонуємо вам рецепти смачних страв, які просто готуються і корисні навесні для здоров'я, адже продукти у їх складі мають багато вітамінів і мікроелементів, необхідних для збалансованого раціону. 
Лазанья з капусти
Інгредієнти: 1 капустина; 0,5 кг м'яса (будь-якого або суміші); 1 морквина; 2 цибулини; 150 мл сметани; 3 ст. л. томатної пасти; 100 г твердого сиру.
Виріжте з капустини тверду частину. Закип'ятіть воду та занурте в неї капустину на 5 хв., аби листки стали м'якшими. Охолодіть.
Зробіть фарш, заправте сіллю, перцем, спеціями. 
Очищену цибулю подрібніть кубиками, а моркву натріть. Обсмажте. Додайте фарш та обсмажуйте до готовності 10-15 хв.
Сметану змішайте з томатною пастою. Сир натріть.
Форму для запікання, змастіть вершковим маслом. Почергово викладайте капусту та фарш, щоразу фарш посипайте частиною сиру та поливайте соусом.
Запікайте 40-60 хв. при 180°C у закритому посуді або накривши фольгою (щоб лазанья була соковитою).
Варіант лазаньї без борошна – чудова альтернатива традиційній. Для тих, хто не їсть жирне м'ясо, радимо використати для фаршу куряче філе. Для тих, хто постує – приготуйте цю страву з грибними чи овочевими начинками, заправляючи томатним соусом.
Рецепт салату з квасолі 
та маринованих грибів
Інгредiєнти: квасоля біла консервована – 800 г; квасоля червона – 400 г; печериці –100 г; солені огірки – 100 г; салат ромен – 6 листів; цибуля червона – 1 шт.; олія – 30 мл; французький багет – 1 шт.; сіль та чорний перець – за смаком;
Для заправки: майонез 72% – 30 мл; соус чилі кранч, лайм та васабі – за смаком.
Нарізати півкільцями синю цибулю. Припустити її на розігрітій пательні з додаванням олії. Злити з консервованої квасолі зайву воду і висипати в пательню до цибулі. Перемішати і підігріти. Посолити і поперчити.
Для заправки змішати кілька ложок гостро-солодкого соусу, васабі, майонез, розсіл із квасолі та сік лайму.  
Багет нарізати скибочками і обсмажити на сухій розігрітій пательні – зробити грінки. Викласти на тарілку листя салату, квасолю з цибулею, гриби і нарізані кружечками огірки. Полити салат заправкою. Додати грінки. 
Песто з черемші
Інгредiєнти: черемша – 2 пучки; кедрові горіхи – 50 г; пармезан – 50 г; оливкова олія – 50 мл; сіль, чорний перець – за смаком.
Черемшу добре промиваємо, відрізаємо стебла, а листя рвемо руками. Кедрові горіхи злегка обсмажуємо на сухій сковороді. Пармезан натираємо на дрібній тертці.
Всі інгредієнти подрібнюємо блендером. Додаємо до суміші оливкову олію і спеції. Ще раз подрібнюємо все до однорідної консистенції. 
Цей  пікантний соус ідеально смакуватиме з пастою, першими стравами, м'ясом, ковбасою чи як намазка на хліб.
Салат з копченої скумбрії і печеної картоплі
Інгредiєнти: скумбрія гарячого копченння – 400 г; картопля – 600 г; яйця курячі – 2 шт.; буряк – 200 г; салат ромен – 6 листів; лимон – 1 шт.; гарбузове насіння; гірчиця, оливкова олія, крем-бальзамік – за смаком.
Картоплю та буряк запекти (40 хвилин при 200°), охолодити і почистити. Нарізати слайсами. Відварені охолоджені яйця почистити, розрізати навпіл або ж на чотири частини. 
Для заправки: змішати гірчицю, олію, бальзамічний крем і лимонний сік. 
На тарілку викласти листя салату, печені овочі і подрібнену скумбрію. Заправити соусом, посипати гарбузовим насінням. 
Салат з печінкою 
та морквою по-корейськи
Інгредiєнти: морква по-корейськи100 г; печериці100 г; печінка куряча – 200 г; огірки мариновані – 3 шт.; соус теріякі – 1 ст. л.
Печінку обсмажити на сковорідці до готовності, або відварити. Порізати соломкою, додати соус теріякі, залишити на півгодини на пательні.
Огірки порізати кружечками, гриби на 4 частини (якщо великі, то на більше).
Змішати печінку з морквою, додати печериці та огірки, перемішати, зверху полити соусом теріякі.
Додавайте також твердий сир та зелень до смаку. Подавайте з картопляним пюре, гречкою для збалансованого обіду.
Підготувала Аліна РОМАНЮК.

Depositphotos_189656580_SПропонуємо вам рецепти смачних страв, які просто готуються і корисні навесні для здоров'я, адже продукти у їх складі мають багато вітамінів і мікроелементів, необхідних для збалансованого раціону. 

 

Лазанья з капусти

Інгредієнти: 1 капустина; 0,5 кг м'яса (будь-якого або суміші); 1 морквина; 2 цибулини; 150 мл сметани; 3 ст. л. томатної пасти; 100 г твердого сиру.

Виріжте з капустини тверду частину. Закип'ятіть воду та занурте в неї капустину на 5 хв., аби листки стали м'якшими. Охолодіть.

Зробіть фарш, заправте сіллю, перцем, спеціями. 

Очищену цибулю подрібніть кубиками, а моркву натріть. Обсмажте. Додайте фарш та обсмажуйте до готовності 10-15 хв.

Сметану змішайте з томатною пастою. Сир натріть.

Форму для запікання, змастіть вершковим маслом. Почергово викладайте капусту та фарш, щоразу фарш посипайте частиною сиру та поливайте соусом.

Запікайте 40-60 хв. при 180°C у закритому посуді або накривши фольгою (щоб лазанья була соковитою).

Варіант лазаньї без борошна – чудова альтернатива традиційній. Для тих, хто не їсть жирне м'ясо, радимо використати для фаршу куряче філе. Для тих, хто постує – приготуйте цю страву з грибними чи овочевими начинками, заправляючи томатним соусом.

 

Рецепт салату з квасолі та маринованих грибів

2025-02-27_160753Інгредiєнти: квасоля біла консервована – 800 г; квасоля червона – 400 г; печериці –100 г; солені огірки – 100 г; салат ромен – 6 листів; цибуля червона – 1 шт.; олія – 30 мл; французький багет – 1 шт.; сіль та чорний перець – за смаком;

Для заправки: майонез 72% – 30 мл; соус чилі кранч, лайм та васабі – за смаком.

Нарізати півкільцями синю цибулю. Припустити її на розігрітій пательні з додаванням олії. Злити з консервованої квасолі зайву воду і висипати в пательню до цибулі. Перемішати і підігріти. Посолити і поперчити.

Для заправки змішати кілька ложок гостро-солодкого соусу, васабі, майонез, розсіл із квасолі та сік лайму.  

Багет нарізати скибочками і обсмажити на сухій розігрітій пательні – зробити грінки. Викласти на тарілку листя салату, квасолю з цибулею, гриби і нарізані кружечками огірки. Полити салат заправкою. Додати грінки. 

 

Песто з черемші

2025-02-27_162256Інгредiєнти: черемша – 2 пучки; кедрові горіхи – 50 г; пармезан – 50 г; оливкова олія – 50 мл; сіль, чорний перець – за смаком.

Черемшу добре промиваємо, відрізаємо стебла, а листя рвемо руками. Кедрові горіхи злегка обсмажуємо на сухій сковороді. Пармезан натираємо на дрібній тертці.

Всі інгредієнти подрібнюємо блендером. Додаємо до суміші оливкову олію і спеції. Ще раз подрібнюємо все до однорідної консистенції. 

Цей  пікантний соус ідеально смакуватиме з пастою, першими стравами, м'ясом, ковбасою чи як намазка на хліб.

Салат з копченої скумбрії і печеної картоплі

Інгредiєнти: скумбрія гарячого копченння – 400 г; картопля – 600 г; яйця курячі – 2 шт.; буряк – 200 г; салат ромен – 6 листів; лимон – 1 шт.; гарбузове насіння; гірчиця, оливкова олія, крем-бальзамік – за смаком.

Картоплю та буряк запекти (40 хвилин при 200°), охолодити і почистити. Нарізати слайсами. Відварені охолоджені яйця почистити, розрізати навпіл або ж на чотири частини. 

Для заправки: змішати гірчицю, олію, бальзамічний крем і лимонний сік. 

На тарілку викласти листя салату, печені овочі і подрібнену скумбрію. Заправити соусом, посипати гарбузовим насінням. 

 

Салат з печінкою та морквою по-корейськи

Інгредiєнти: морква по-корейськи100 г; печериці100 г; печінка куряча – 200 г; огірки мариновані – 3 шт.; соус теріякі – 1 ст. л.

Печінку обсмажити на сковорідці до готовності, або відварити. Порізати соломкою, додати соус теріякі, залишити на півгодини на пательні.

Огірки порізати кружечками, гриби на 4 частини (якщо великі, то на більше).

Змішати печінку з морквою, додати печериці та огірки, перемішати, зверху полити соусом теріякі.

Додавайте також твердий сир та зелень до смаку. Подавайте з картопляним пюре, гречкою для збалансованого обіду.

Підготувала Аліна РОМАНЮК.

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025