Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 17 липня 2025 року № 30 (12986)

Повідомлення в номер / Меню літнього обіду

17.07.2025
Холодний борщ 
із яйцем та зеленню 
Інгредієнти:
Кефір – 1 літр (жирний – 7%).
Сметана – 100 г.
Вода – 1 склянка (холодна кип'ячена).
Буряк – 400 г (варений).
Цибуля зелена – 100 г (пір'я).
Кріп – 50 г (свіжий).
Яйце – 2-3 штуки.
Огірок – 3 шт. (невеликі).
Сіль, сік лимонний – на смак.
Приготування:
Ставимо варити круто яйця – 8 хв. після закипання води, потім опускаємо їх у холодну воду. 
Подрібнюємо на великій тертці варені буряки та огірки (якщо вони не домашні, то шкірку краще зрізати).
Пір'я зеленої цибулі дрібно ріжемо, викладаємо в тарілку, додаємо дрібку солі й перетираємо виделкою.
Додаємо в каструлю цибулю та подрібнений кріп.
Додаємо в каструлю кефір, сметану (перемішану з водою), подрібнені яйця, перемішуємо і пробуємо на сіль-кислоту.
Солі виходить приблизно 1 столова ложка з невеликою гіркою.
Подавати холодний  борщ із гарячою, відвареною картоплею чи чорним хлібом.
Страви  з кабачків 
Немає нічого простішого, ніж готувати страви з кабачків. Пропонуємо перевірені смачні рецепти.
Оладки з кабачків і фаршу на сковороді
Для тіста:
Кабачки – 400 г.
Курячі яйця – 2 шт.
Сода харчова + оцет – 0,5 ч. л.
Борошно – 5 ст. л.
Сіль, перець – за смаком.
Для начинки:
Курячий фарш – 300 г.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Сіль, перець – за смаком.
Вода – 50 мл.
Рослинна олія для смаження.
Кабачки натріть на крупній тертці. Посоліть потерті кабачки, перемішайте, почекайте 10 хвилин і відіжміть зайву рідину. Додати до кабачків яйця, перець і гашену оцтом соду, перемішайте. Додайте до кабачків борошно і перемішайте.
В окрему миску викладіть фарш, подрібнену цибулю додайте до фаршу. Посоліть й додайте чорного перцю на свій смак. Додайте у фарш води для соковитості й перемішайте.
Викладайте ложкою кабачкове тісто на розпечену олію, розрівнюйте, щоб оладки були плоскими і тонкими. На кабачкові оладки викладіть фарш, також розрівняйте. Зверху на фарш тонким шаром покладіть ще кабачкового тіста. Накрийте сковорідку кришкою, смажте до рум'яності й золотистості з двох сторін.
На замітку: страви з кабачків з фаршем виходять особливо смачними й ароматними, якщо в них додати часник.
Кабачки з куркою 
в духовці
Курячі ніжки – 7 шт.
Кабачки – 1 шт.
Сметана – 100 г.
Гірчиця – 1 ст. л.
Куркума – 1 ч. л.
Часник – 3 зубчики.
Сіль, спеції – за смаком.
У просторій чаші з'єднайте сметану і гірчицю. Додайте куркуму, сіль, спеції й подрібнений часник.
Сюди ж покладіть кабачки нарізані кубиками по 2-3 сантиметри, залийте маринадом. Додайте курку. Перемішайте й залиште на 1 годину маринуватися.
Викладіть овочі з м'ясом у форму для запікання, накрийте фольгою або кришкою. 
Запікайте при 180 градусах 45-60 хвилин. За 20 хвилин до закінчення, зніміть кришку, щоб кабачки та курка зарум'янилися.
Салат 
з баклажанами
Інгредієнти:
Баклажан – 1 шт.
Помідор – 2 шт.
Картопляний крохмаль – 2 ст. л.
Сіль, зелень, соус кисло-солодкий  – на смак.
Спосіб приготування:
Наріжте баклажани великими шматками, посоліть і дайте їм постояти 3 хвилини. Потім промокніть їх серветкою, обваляйте у крохмалі та обсмажте до утворення скоринки. Викладіть баклажани на серветку, щоб увібралася олія.
Наріжте помідори та зелень. Усі інгредієнти змішайте та додайте соус.
Зелений салат 
зі шпинатом
Інгредієнти:
Молодий шпинат – 2 великих пучки.
Зелений горошок – 100 г.
Гострий зелений перець – 1 шт.
Огірок – 1 шт.
Несолоні фісташки – 50 г.
Пармезан – 30 г.
Оливкова олія, лимонний сік, сіль, перець – до смаку.
Спосіб приготування:
Відваріть горошок у киплячій підсоленій воді 2-3 хвилин до готовності. Обдайте холодною водою і злийте рідину. Остудіть.
Шпинат, огірок і перець помийте та обсушіть. Перець наріжте кільцями, за бажанням видаліть насіння. Огірок наріжте кільцями.
Викладіть на тарілку листя шпинату, горошок, перець і огірок. Заправте сумішшю оливкової олії, свіжого лимонного соку. Посоліть і поперчіть. 
Посипте салат тертим пармезаном і колотими фісташками.
Підготувала 
Наталія РОМАНОВСЬКА.

обідХолодний борщ із яйцем та зеленню 

Інгредієнти:

Кефір – 1 літр (жирний – 7%).

Сметана – 100 г.

Вода – 1 склянка (холодна кип'ячена).

Буряк – 400 г (варений).

Цибуля зелена – 100 г (пір'я).

Кріп – 50 г (свіжий).

Яйце – 2-3 штуки.

Огірок – 3 шт. (невеликі).

Сіль, сік лимонний – на смак.

Приготування:

Ставимо варити круто яйця – 8 хв. після закипання води, потім опускаємо їх у холодну воду. 

Подрібнюємо на великій тертці варені буряки та огірки (якщо вони не домашні, то шкірку краще зрізати).

Пір'я зеленої цибулі дрібно ріжемо, викладаємо в тарілку, додаємо дрібку солі й перетираємо виделкою.

Додаємо в каструлю цибулю та подрібнений кріп.

Додаємо в каструлю кефір, сметану (перемішану з водою), подрібнені яйця, перемішуємо і пробуємо на сіль-кислоту.

Солі виходить приблизно 1 столова ложка з невеликою гіркою.

Подавати холодний  борщ із гарячою, відвареною картоплею чи чорним хлібом.

 

Страви  з кабачків 

Немає нічого простішого, ніж готувати страви з кабачків. Пропонуємо перевірені смачні рецепти.

 

Оладки з кабачків і фаршу на сковороді

Для тіста:

Кабачки – 400 г.

Курячі яйця – 2 шт.

Сода харчова + оцет – 0,5 ч. л.

Борошно – 5 ст. л.

Сіль, перець – за смаком.

Для начинки:

Курячий фарш – 300 г.

Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Сіль, перець – за смаком.

Вода – 50 мл.

Рослинна олія для смаження.

Кабачки натріть на крупній тертці. Посоліть потерті кабачки, перемішайте, почекайте 10 хвилин і відіжміть зайву рідину. Додати до кабачків яйця, перець і гашену оцтом соду, перемішайте. Додайте до кабачків борошно і перемішайте.

В окрему миску викладіть фарш, подрібнену цибулю додайте до фаршу. Посоліть й додайте чорного перцю на свій смак. Додайте у фарш води для соковитості й перемішайте.

Викладайте ложкою кабачкове тісто на розпечену олію, розрівнюйте, щоб оладки були плоскими і тонкими. На кабачкові оладки викладіть фарш, також розрівняйте. Зверху на фарш тонким шаром покладіть ще кабачкового тіста. Накрийте сковорідку кришкою, смажте до рум'яності й золотистості з двох сторін.

На замітку: страви з кабачків з фаршем виходять особливо смачними й ароматними, якщо в них додати часник.

 

Кабачки з куркою в духовці

Курячі ніжки – 7 шт.

Кабачки – 1 шт.

Сметана – 100 г.

Гірчиця – 1 ст. л.

Куркума – 1 ч. л.

Часник – 3 зубчики.

Сіль, спеції – за смаком.

У просторій чаші з'єднайте сметану і гірчицю. Додайте куркуму, сіль, спеції й подрібнений часник.

Сюди ж покладіть кабачки нарізані кубиками по 2-3 сантиметри, залийте маринадом. Додайте курку. Перемішайте й залиште на 1 годину маринуватися.

Викладіть овочі з м'ясом у форму для запікання, накрийте фольгою або кришкою. 

Запікайте при 180 градусах 45-60 хвилин. За 20 хвилин до закінчення, зніміть кришку, щоб кабачки та курка зарум'янилися.

 

Салат з баклажанами

Інгредієнти:

Баклажан – 1 шт.

Помідор – 2 шт.

Картопляний крохмаль – 2 ст. л.

Сіль, зелень, соус кисло-солодкий  – на смак.

Спосіб приготування:

Наріжте баклажани великими шматками, посоліть і дайте їм постояти 3 хвилини. Потім промокніть їх серветкою, обваляйте у крохмалі та обсмажте до утворення скоринки. Викладіть баклажани на серветку, щоб увібралася олія.

Наріжте помідори та зелень. Усі інгредієнти змішайте та додайте соус.

 

Зелений салат зі шпинатом

Інгредієнти:

Молодий шпинат – 2 великих пучки.

Зелений горошок – 100 г.

Гострий зелений перець – 1 шт.

Огірок – 1 шт.

Несолоні фісташки – 50 г.

Пармезан – 30 г.

Оливкова олія, лимонний сік, сіль, перець – до смаку.

Спосіб приготування:

Відваріть горошок у киплячій підсоленій воді 2-3 хвилин до готовності. Обдайте холодною водою і злийте рідину. Остудіть.

Шпинат, огірок і перець помийте та обсушіть. Перець наріжте кільцями, за бажанням видаліть насіння. Огірок наріжте кільцями.

Викладіть на тарілку листя шпинату, горошок, перець і огірок. Заправте сумішшю оливкової олії, свіжого лимонного соку. Посоліть і поперчіть. 

Посипте салат тертим пармезаном і колотими фісташками.

Підготувала 

Наталія РОМАНОВСЬКА.

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025