Сало має те, чого немає в інших жирах.
Користь сала визначається унікальним поєднанням цінних складників. Перш за все, арахідоновою поліненасиченою кислотою, якої немає в рослинних оліях. У ньому також є ліноленова, пальмітинова, лінолева, олеїнова жирні кислоти, вітаміни А, Е, D й каротин. Усі ці речовини справляють благотворний вплив на всю серцево-судинну систему, а особливо на печінку. Структура жирних кислот, які містяться в салі, максимально підходить людині: вона така ж, як і в оливковій олії.
Звичайно, всі ці властивості поширюються лише на свіже сало, яке не містить токсичних продуктів на відміну від смаженого. Свиняче сало допомагає виводити з організму токсичні, радіоактивні та канцерогенні речовини. Це натуральний, не оброблений хімією продукт.
Протиінфарктна дивовижна суміш
Жовч потрібна людині для розщеплення жирів, а сало має виражений і тривалий жовчогінний ефект. Часник володіє потужними проти паразитарною, противірусною та протираковою, а також жовчогінною властивостями.
І найголовніше – поєднання часнику й сала очищає навіть коронарні судини серця.
Це доведений факт: у невеликих кількостях свіже сало і часник працюють як протиінфарктні ліки. Відновлюється інтима (внутрішня оболонка судин), зникають атеросклеротичні бляшки. Відбувається омолодження всього організму.
І ще один парадокс цієї дивовижної суміші: у невеликих кількостях сало з часником є прекрасним засобом для схуднення. Клин клином вибивають – запускається механізм розчинення жирів.
У салі багато арахідонової кислоти, а вона є основою в обміні холестерину.
Із холестерину синтезуються наші гормони, а це означає – бадьорість і довголіття, профілактика болісного клімаксу й імпотенції.
І в салі, і в часнику багато селену. Він потрібен для відновлення сили людей, що займаються важкою фізичною працею, а також виснажених хворобою.
Готуємо «ліки»
Знадобляться свіже сало – 500 г, часник – півсклянки (100-120 г), корінь петрушки – 200 г. Перекрутити все разом двічі. Перемішати гарненько і зберігати в холодильнику.
Приймати по чайній ложці з чорним хлібом вранці натщесерце. Повільно пережувати і лягти подрімати на правий бік на 20-30 хвилин. Жовч, яка накопичилася за ніч, спокійно піде і простимулює товсту кишку, нормалізуючи випорожнення.
У складних випадках, коли є жовчнокам’яна хвороба, рекомендую приймати суміш двічі на день: уранці й на ніч, за пів години до сну. Перед прийомом випити м’ятний чай або но-шпу, щоб зняти спазм жовчних проток.
Зовнішньо сало полегшує лікування в разі потертостей, фурункулів, артритів, артрозів, опіків, відморожень, маститу, екземи й ран. Допомагає позбутися п’яткової шпори і зубного болю.
Володимир БОЛСУН,
лікар-невропатолог.
х х х
До речі, як пишуть у мережі Інтернет, сало також корисне й при легеневих захворюваннях, воно виводить з організму важкі метали, в ньому не живуть гельмінти-паразити. Свиняче сало, особливо в поєднанні з часником, підвищує імунітет і життєвий тонус, особливо в осінньо-зимовий період.
Шматочок сала – прекрасний «перекус» у робочий час. Воно добре засвоюється, не перевантажує печінку і дає аж 9 ккал енергії на 1 г продукту. Це набагато корисніше, ніж навіть найдорожча ковбаса, булочка або пиріжки.
Залишити коментар