Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 18 вересня 2025 року №39 (12995)

Повідомлення в номер / Спробуйте приготувати вдома

22.09.2025

пирігПухкий і ніжний пиріг

Цей пухкий і ніжний пиріг готується дуже швидко і просто, а його смак — неперевершений. Готувати такий пиріг можна з будь-якими ягодами. Також можна використовувати їх як свіжі, так і заморожені. 
Необхідні інгредієнти: яйця — 3 шт; цукор — 200 г; вершкове масло — 100 г; кефір — 200 мл; борошно — 280 г; розпушувач тіста — 1 ч.л; смородина (інші ягоди) — 200 г; крохмаль — 1 ст. л; масло для змащування форми.
Спосіб приготування: Для приготування тіста знадобиться міксер. У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор та починаємо цю суміш збивати міксером. Коли маса збільшиться в об’ємі і посвітлішає, додаємо до неї кефір кімнатної температури і продовжуємо збивати міксером. Далі додаємо розтоплене вершкове масло (не гаряче) і ще збиваємо хвилинку.
Борошно просіюємо разом із розпушувачем тіста. Сухі інгредієнти додаємо до мокрих і збиваємо міксером, щоб не було грудочок.
Беремо ягоди. Якщо ягоди заморожені, розморожувати їх не потрібно. До ягід додаємо ложку крохмалю і перемішуємо. Висипаємо ягоди прямо у тісто і акуратно перемішуємо лопаткою. Форму для випікання вистеляємо пергаментним папером, змащуємо його маслом і виливаємо туди отримане тісто. 
Випікаємо пиріг у зарання розігрітій духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.
Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою. Пиріг виходить в міру солодким, соковитим і пухким. У нього  приємна, дещо волога структура. 
Цей пухкий і ніжний пиріг готується дуже швидко і просто, а його смак — неперевершений. Готувати такий пиріг можна з будь-якими ягодами. Також можна використовувати їх як свіжі, так і заморожені. 
Необхідні інгредієнти: яйця — 3 шт; цукор — 200 г; вершкове масло — 100 г; кефір — 200 мл; борошно — 280 г; розпушувач тіста — 1 ч.л; смородина (інші ягоди) — 200 г; крохмаль — 1 ст. л; масло для змащування форми.
Спосіб приготування: Для приготування тіста знадобиться міксер. У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор та починаємо цю суміш збивати міксером. Коли маса збільшиться в об’ємі і посвітлішає, додаємо до неї кефір кімнатної температури і продовжуємо збивати міксером. Далі додаємо розтоплене вершкове масло (не гаряче) і ще збиваємо хвилинку.
Борошно просіюємо разом із розпушувачем тіста. Сухі інгредієнти додаємо до мокрих і збиваємо міксером, щоб не було грудочок.
Беремо ягоди. Якщо ягоди заморожені, розморожувати їх не потрібно. До ягід додаємо ложку крохмалю і перемішуємо. Висипаємо ягоди прямо у тісто і акуратно перемішуємо лопаткою. Форму для випікання вистеляємо пергаментним папером, змащуємо його маслом і виливаємо туди отримане тісто. 
Випікаємо пиріг у зарання розігрітій духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.
Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою. Пиріг виходить в міру солодким, соковитим і пухким. У нього  приємна, дещо волога структура. 
Навіщо тушкувати котлети?
Однією з найпопулярніших м’ясних страв є котлети.
При їх приготуванні господині зазвичай обмежуються смаженням. Однак досвідчені кулінари нерідко вдаються і до тушкування котлет.
Тушкування для соковитості. Звісно, всі люблять соковиті котлети. Однак це виходить далеко не завжди.
Якщо страва вийшла сухою, то її потрібно трохи протушити. Для цього в сковорідку наливається трохи гарячої води.
Тривалість додаткового приготування страви повинна становити трохи більше п’яти хвилин.
Ще один привід для тушкування котлет – недостатня їхня ступінь готовності, коли на розпеченій сковорідці страва зовні починає підгорати, а всередині залишається сирою.
У цьому випадку до страви потрібно додати води. Так котлети не будуть підгорілими, а от усередині добре приготуються.
Юлія ЛИТВИНЮК.

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025