Інгредієнти: свинина – 1,5 кг, сало – 500 г, часник – 5-6 зубців, сіль – 50-60 г, кишки свинні – 2 м, чорний мелений перець та мускатний горіх за смаком.
Як готувати: М’ясо та сало порізати на невеликі шматочки, посолити, поперчити, додати дрібно порізаний або пропущений через часникодавку часник та мускатний горіх. Фарш ретельно вимішувати, поступово доливаючи кип’ячену охолоджену воду (м’ясо має стати злегка вологим). Підготовлені кишки наповнити фаршем через спеціальну насадку до м’ясорубки. Наповнювати потрібно не надто туго, щоб ковбаса не лопнула під час запікання. Кишку у кількох місцях проколоти голкою, щоб випустити повітря, зав’язати кінці.
Ковбасу викласти на застелене пергаментом деко і запікати 1,5 години при температурі 200 0С (кожні 20-30 хвилин виймаємо ковбасу і перевертаємо на інший бік, щоб вона добре обсмажилася з усіх боків).
Необхідно: 1,5 кг свинини (шия, грудинка), 2 ст. ложки олії, 2 ст. ложки гірчиці, 1 ч. ложка коріандру, 0,5 ч. ложки чорного перцю горошком.
Для маринаду: 2 цибулини, 4 зубки часнику, 1 паличка кориці, 1 ст. ложка меду, 1 лимон, 3 ст. ложки яблучного оцту, 2 шт. лаврового листа, 0,5 ч. ложки чорного перцю горошком, 3 ст. ложки солі, 0,7 л мінеральної сильногазованої (лужної) води.
Приготування: у гарячу воду (але не окріп) покладіть пів чайної ложки чорного перцю горошком, лавровий лист, корицю, сіль, проваріть 3-4 хвилини і остудіть.
Крупно поріжте цибулю і лимон. Подрібніть часник. Додайте у маринад цибулю, часник, оцет, лимон, мед і мінеральну воду. Отриманим маринадом залийте м'ясо і залиште у холодильнику на 1-2 доби.
Дістаньте м'ясо з маринаду, обсушіть його паперовим рушником і змастіть гірчицею. Викладіть м'ясо у форму для випікання, полийте олією і невеликою кількістю маринаду, а зверху посипте перцем і коріандром.
Випікайте м'ясо під кришкою або під фольгою в розігрітій до 200°С духовці протягом 1 години. Потім зніміть кришку, зменшіть температуру до 170°С і готуйте ще 1-1,5 години. Періодично поливайте м'ясо соком, що виділився, і маринадом.
Запечене м'ясо викладіть на блюдо, наріжте порційними шматочками і подавайте до столу з овочами і зеленню.
Залишити коментар