На селі канікул не буває
На Ковельщині вже стало неписаним правилом: багато добрих справ беруть початок у колодяжненському господарстві, яке з честю носить ім'я нашої славетної землячки Лесі Українки.
І справді-бо: завдяки ініціативі й завзяттю інвесторів, невтомності відомого усій Україні новатора виробництва Івана Смітюха, його команді однодумців тут постійно застосовують передові технології в розвитку як тваринницької, так і рослинницької галузей, активно запроваджують досягнення науково-технічного прогресу. А найголовніше – ефективно використовують кошти, цінують робочий час, бо знають: втраченого не надолужити.
Очевидно, саме тому в СТзОВ імені Лесі Українки чи не найраніше починають весняно-польові роботи, намагаються провести їх чітко й організовано.
Нині тут вже розпочали жнива, повним ходом ведуть заготівлю кормів для худоби. На фотосвітлинах ви бачите механізаторів, котрі зайняті на цих відповідальних роботах. Комбайнер Ярослав Сиса, механізатор Андрій Пановнік вміло й вправно скошують викосуміш, а водії Василь Куліковський та Олександр Іващик оперативно доставляють зелену масу до сінажних ям.
– Викосуміш уже зібрано з площі 150 гектарів, – розповідає директор товариства Сергій Герез. – Вся вона пішла на закладання сінажу. Заготовляємо і заготовлятимемо інші корми. Зокрема, восени плануємо заготовити достатню кількість силосу з кукурудзи. Її посіви дбайливо доглянуті й повинні дати якісну зелену масу. Вже приступили до косовиці озимого ячменю.
Що ж, нам залишається тільки побажати успіхів сільським трудівникам у їх нелегкій праці, де, як відомо, кожен літній день – на вагу золота.
Михайло КУЗЬМУК.
Фото Мирослава ДАНИЛЮКА.
На Ковельщині вже стало неписаним правилом: багато добрих справ беруть початок у колодяжненському господарстві, яке з честю носить ім'я нашої славетної землячки Лесі Українки.
І справді-бо: завдяки ініціативі й завзяттю інвесторів, невтомності відомого усій Україні новатора виробництва Івана Смітюха, його команді однодумців тут постійно застосовують передові технології в розвитку як тваринницької, так і рослинницької галузей, активно запроваджують досягнення науково-технічного прогресу. А найголовніше – ефективно використовують кошти, цінують робочий час, бо знають: втраченого не надолужити.
Очевидно, саме тому в СТзОВ імені Лесі Українки чи не найраніше починають весняно-польові роботи, намагаються провести їх чітко й організовано.
Нині тут вже розпочали жнива, повним ходом ведуть заготівлю кормів для худоби. На фотосвітлинах ви бачите механізаторів, котрі зайняті на цих відповідальних роботах. Комбайнер Ярослав Сиса, механізатор Андрій Пановнік вміло й вправно скошують викосуміш, а водії Василь Куліковський та Олександр Іващик оперативно доставляють зелену масу до сінажних ям.
– Викосуміш уже зібрано з площі 150 гектарів, – розповідає директор товариства Сергій Герез. – Вся вона пішла на закладання сінажу. Заготовляємо і заготовлятимемо інші корми. Зокрема, восени плануємо заготовити достатню кількість силосу з кукурудзи. Її посіви дбайливо доглянуті й повинні дати якісну зелену масу. Вже приступили до косовиці озимого ячменю.
Що ж, нам залишається тільки побажати успіхів сільським трудівникам у їх нелегкій праці, де, як відомо, кожен літній день – на вагу золота.
Михайло КУЗЬМУК.
Фото Мирослава ДАНИЛЮКА.
Залишити коментар