Як зберігати овочі та фрукти літом?
Як зберігати овочі та фрукти літом?
Овочі та фрукти, які ми купуємо або ж збираємо в саду влітку, потрібно десь зберігати. Звичайно, краще відразу спожити їх свіжими, адже не кожен має спеціальні місця для їх зберігання. Що ж тоді робити? Ось декілька важливих порад:
- Не усі овочі та фрукти добре зберігаються у холодильнику: банани швидко вкриваються чорними плямами, а огірки стають м'якими. Тому і банани, і огірки краще помістити в чистий контейнер, в якому вони будуть зберігатися при кімнатній температурі впродовж декількох днів. Також можна обмотати ніжки бананів поліетиленом, так вони зберігатимуться тиждень. Огірки, у яких підсохла шкірка, рекомендуємо покласти у воду, надрізавши вершок або низ плоду, — так вони швидко відновлять втрачену форму.
- В холодильнику варто зберігати такі овочі та фрукти: виноград, баклажани, груші, зелений горох в стручках, кабачки, свіжу білокачанну капусту, моркву, солодкий болгарський перець, редиску, буряк, біб, яблука. Температура їх зберігання повинна коливатися в межах +8 °С — +13 °С.
- Щодо зелені: салат, зелена цибуля, петрушка, базилік, то їх зберігають, обгорнувши вологим рушником або ж бавовняною тканиною, а зверху рекомендуємо накрити поліетиленом або фольгою. У ящиках для овочів така зелень буде добре та досить довго зберігатися.
- Такі ягоди, як полуниця, чорниця, малина, смородина зберігаються в холодильнику лише добу. Краще їх зберігати не вимитими в об'ємному посуді, викладені тонким шаром. Черешня, вишня можуть довго зберігатися у холоді.
- Помідори зберігайте на столі, на підвіконні, в ящику для овочів. В холодильнику вони стають водяними і втрачають смак.
- Не рекомендуємо в холодильнику зберігати мандарини, лимони та апельсини, адже низька температура згубно впливає на ці продукти.
Купуйте завжди овочів та фруктів стільки, скільки зможе спожити Ваша родина. Пам'ятайте ці прості та необхідні поради!
Підготувала Тетяна БЕРЕГА,
студентка СНУ ім. Лесі Українки.
Залишити коментар