Кулінарні поради
n У кожної господині є свій секрет приготування будь-якої страви, але є й загальні поради, які будуть корисними на кожній кухні.
n Щоб обсмажити чи запекти м’ясо із золотистою скоринкою, його потрібно змастити медом.
n Зів’ялі кріп і петрушка знову отримають гарний вигляд, якщо помістити їх у воду, розведену оцтом.
n Печінка буде м’якою, якщо попередньо посипати її цукром.
n Цибуля втратить гіркоту і буде смачнішою, якщо після нарізання її покласти в друшляк і обшпарити кип’ятком.
n Яєчні білки швидше зіб’ються в пишну піну, якщо їх попередньо охолодити і додати декілька крапель лимонного соку або лимонної кислоти. З жовтком роблять навпаки – жовтки люблять тепло і цукор.
n Щоб яйця під час варіння не тріскали, попередньо їх треба промити у холодній воді.
n Щоб морква мала приємний смак, її потрібно проварити 5-10 хвилин і солити в кінці варіння.
n Щоб рис був розсипчастий, його перед варінням слід замочити в холодній воді на 30 хвилин.
n Щоб сіль в сільничці не набирала вологи, туди потрібно додати декілька зерняток рису.
n Щоб рис і макарони не злипались, під час варіння у воду можна додати декілька крапель олії.
n Якщо хочете отримати смачні овочі при варінні, у воду їх потрібно опускати після того, як вода закипить.
n Якщо ж хочете, щоб смачним був овочевий бульйон, а не овочі, то овочі слід починати варити в холодній воді.
Підготувала Юлія ЛИТВИНЮК.
- У кожної господині є свій секрет приготування будь-якої страви, але є й загальні поради, які будуть корисними на кожній кухні.
- Щоб обсмажити чи запекти м’ясо із золотистою скоринкою, його потрібно змастити медом.
- Зів’ялі кріп і петрушка знову отримають гарний вигляд, якщо помістити їх у воду, розведену оцтом.
- Печінка буде м’якою, якщо попередньо посипати її цукром.
- Цибуля втратить гіркоту і буде смачнішою, якщо після нарізання її покласти в друшляк і обшпарити кип’ятком.
- Яєчні білки швидше зіб’ються в пишну піну, якщо їх попередньо охолодити і додати декілька крапель лимонного соку або лимонної кислоти. З жовтком роблять навпаки – жовтки люблять тепло і цукор.
- Щоб яйця під час варіння не тріскали, попередньо їх треба промити у холодній воді.
- Щоб морква мала приємний смак, її потрібно проварити 5-10 хвилин і солити в кінці варіння.
- Щоб рис був розсипчастий, його перед варінням слід замочити в холодній воді на 30 хвилин.
- Щоб сіль в сільничці не набирала вологи, туди потрібно додати декілька зерняток рису.
- Щоб рис і макарони не злипались, під час варіння у воду можна додати декілька крапель олії.
- Якщо хочете отримати смачні овочі при варінні, у воду їх потрібно опускати після того, як вода закипить.
- Якщо ж хочете, щоб смачним був овочевий бульйон, а не овочі, то овочі слід починати варити в холодній воді.
Підготувала Юлія ЛИТВИНЮК.
Залишити коментар