Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 26 червня 2025 року №27 (12983)

Повідомлення в номер / Кулінарні поради

11.01.2018

печінкаКулінарні поради

n У кожної господині є свій секрет приготування будь-якої страви, але є й загальні поради, які будуть корисними на кожній кухні.
n Щоб обсмажити чи запекти м’ясо із золотистою скоринкою, його потрібно змастити медом.
n Зів’ялі кріп і петрушка знову отримають гарний вигляд, якщо помістити їх у воду, розведену оцтом.
n Печінка буде м’якою, якщо попередньо посипати її цукром.
n Цибуля втратить гіркоту і буде смачнішою, якщо після нарізання її покласти в друшляк і обшпарити кип’ятком.
n Яєчні білки швидше зіб’ються в пишну піну, якщо їх попередньо охолодити і додати декілька крапель лимонного соку або лимонної кислоти. З жовтком роблять навпаки – жовтки люблять тепло і цукор.
n Щоб яйця під час варіння не тріскали, попередньо їх треба промити у холодній воді.
n Щоб морква мала приємний смак, її потрібно проварити 5-10 хвилин і солити в кінці варіння.
n Щоб рис був розсипчастий, його перед варінням слід замочити в холодній воді на 30 хвилин.
n Щоб сіль в сільничці не набирала вологи, туди потрібно додати декілька зерняток рису.
n Щоб рис і макарони не злипались, під час варіння у воду можна додати декілька крапель олії.
n Якщо хочете отримати смачні овочі при варінні, у воду їх потрібно опускати після того, як вода закипить.
n Якщо ж хочете, щоб смачним був овочевий бульйон, а не овочі, то овочі слід починати варити в холодній воді.
Підготувала Юлія ЛИТВИНЮК.
  • У кожної господині є свій секрет приготування будь-якої страви, але є й загальні поради, які будуть корисними на кожній кухні.
  • Щоб обсмажити чи запекти м’ясо із золотистою скоринкою, його потрібно змастити медом.
  • Зів’ялі кріп і петрушка знову отримають гарний вигляд, якщо помістити їх у воду, розведену оцтом.
  •  Печінка буде м’якою, якщо попередньо посипати її цукром.
  • Цибуля втратить гіркоту і буде смачнішою, якщо після нарізання її покласти в друшляк і обшпарити кип’ятком.
  • Яєчні білки швидше зіб’ються в пишну піну, якщо їх попередньо охолодити і додати декілька крапель лимонного соку або лимонної кислоти. З жовтком роблять навпаки – жовтки люблять тепло і цукор.
  • Щоб яйця під час варіння не тріскали, попередньо їх треба промити у холодній воді.
  • Щоб морква мала приємний смак, її потрібно проварити 5-10 хвилин і солити в кінці варіння.
  • Щоб рис був розсипчастий, його перед варінням слід замочити в холодній воді на 30 хвилин.
  • Щоб сіль в сільничці не набирала вологи, туди потрібно додати декілька зерняток рису.
  • Щоб рис і макарони не злипались, під час варіння у воду можна додати декілька крапель олії.
  • Якщо хочете отримати смачні овочі при варінні, у воду їх потрібно опускати після того, як вода закипить.
  • Якщо ж хочете, щоб смачним був овочевий бульйон, а не овочі, то овочі слід починати варити в холодній воді.
Підготувала Юлія ЛИТВИНЮК.

 

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025