Кращі напої від застуди
З настанням холодів, на жаль, як правило, настає і час епідемій застудних захворювань. А один з найважливіших засобів, який допомагає нам боротися із застудою – це теплі напої. Рідина сприяє виведенню токсинів і мікробів з організму, запобігає появі сухості в горлі та носі, допомагає слизовим оболонкам залишатися відкритими. Крім того, існують певні відвари та настої, які мають протизапальну і жарознижуючу дію, прискорюючи процес одужання. Для того, щоб поліпшити самопочуття під час застуди, підтримати організм і одужати швидше рекомендуємо вам вітамінні чаї і коктейлі, які стимулюють імунну систему.
Теплий чай з медом і лимоном
При перших ознаках застуди дайте вашому організму гарненьку порцію вітаміну С. Для цього приготуйте теплий зелений або чорний чай, не міцний, і додайте до нього мед та лимон. В окріп ці інгредієнти класти не варто: вони не тільки втрачають свої лікувальні властивості, але й замість користі можуть принести шкоду. Такий напій краще пити теплим, оскільки окріп руйнує всі корисні вітаміни. Як відомо, лимон багатий вітаміном С, мед крім вітамінів містить величезну кількість мікроелементів. Він також має протизапальну і бактерицидну дію.
Малиновий чай
Чай з малиною – найкращі ліки від застуди. Він посилює потовиділення, тим самим виводячи з організму мікроби і токсини. Пити його потрібно гарячим і бажано перед сном. Готувати такий чай можна з варення або із свіжоморожених ягід малини. Ягоди потрібно розтерти з цукром і залити окропом, а малинове варення просто розмішати в гарячій воді. Головне тут – не жалкувати малини. Випивши чашечку чаю, накрийтеся теплою ковдрою. Чим сильніше ви пропотієте після цього, тим швидше настане одужання.
Чай із шипшини
Шипшина – це найкраще джерело вітаміну С, більш корисного продукту для підтримки імунітету та його відновлення просто не існує.
Відвар з плодів шипшини має загальнозміцнюючу і оздоровчу дію на організм. Його корисно вживати після перенесених захворювань, а також у боротьбі з авітамінозом. У холодну пору року трав'яний напій заповнить нестачу вітамінів в організмі. Його застосовують в якості профілактики багатьох захворювань, а також у процесі лікування.
М'ятний чай
М'ята добре втамовує спрагу і зменшує подразнення в горлі, також діє як м'який заспокійливий засіб. Може використовуватися свіжа і сушена м'ята, окремо або у вигляді суміші трав, з медом або без нього.
Найкраще, випивши напій проти застуди, лягти під ковдру і гарненько прогрітися.
Морс журавлинний
При появі ознак застуди не поспішайте ковтати жарознижуючі пігулки, тим більше, що шкоди для організму вони можуть заподіяти більшої, ніж користі. Полегшити стан можна за допомогою звичайного журавлиного морсу. У ягодах журавлини міститься речовина, що має жарознижувальну і бактерицидну дію.
Гаряче молоко з мінеральною водою
Кожна людина знає про те, скільки корисних властивостей має мінеральна вода. На сьогоднішній день існує безліч різновидів напою, які добувають з цілющих джерел.
Молоко і "Боржомі" від кашлю – це перевірений і ефективний лікувальний засіб, відомий протягом століть. Молоко, особливо в гарячому вигляді, в народній медицині завжди прийнято використовувати при різних видах кашлю. Особливо продукт допомагає при сухому кашлі, оскільки зменшуються больові відчуття в горлі.
Якщо почався кашель, приготуйте домашній айран: змішайте гаряче молоко з лужною мінеральною водою. Такий коктейль сприяє відходженню мокротиння і пом'якшення кашлю.
Молоко з часником
Часник і молоко – це продукти, які людство вживає з давніх часів. У сезон застуди та грипу важко переоцінити корисні властивості часнику: леткі сполуки сірки, які були виявлені в ньому, є дуже ефективним засобом для лікування застуди та інфекцій дихальних шляхів, а його ефірні олії мають сильні антибактеріальні властивості. У гаряче молоко потрібно додати сік часнику: 10 крапель на 1 склянку.
Молоко з інжиром
З давніх часів інжир зарекомендував себе не тільки як дуже смачна і солодка, але і корисна ягода.
Інжир можна використовувати в їжу як в натуральному, так і сушеному вигляді. У другому випадку він сушиться на сонці як родзинки, має після висушування світлий колоподібний вигляд. Купити сушений інжир можна майже в кожному продовольчому магазині.
Інжир має різноманітні цілющі можливості: це відхаркувальний і жарознижувальний продукт, який володіє здатністю лікування кашлю, нежитю, болю в горлі та інших проявів застудних захворювань.
Імбирний чай
Корінь імбиру допомагає підвищити імунітет і зміцнити організм в цілому. Також він має антиоксидантну, протизапальну, заспокійливу та спазмолітичну дію. Імбир взимку краще купувати не сухий, в пакетах, а свіжий. Нарізати тонкими пластинками, залити окропом. Можна додавати імбир в трав'яний, чорний або зелений чай. У імбирний чай також добре додати мед і корицю.
Ромашковий чай
Ромашка має м'який протизапальний ефект. Ромашковий чай можна використовувати як основу для імбирного чаю, додавати в нього лимон і мед, змішувати з іншими трав'яними настоями.
З настанням холодів, на жаль, як правило, настає і час епідемій застудних захворювань. А один з найважливіших засобів, який допомагає нам боротися із застудою – це теплі напої. Рідина сприяє виведенню токсинів і мікробів з організму, запобігає появі сухості в горлі та носі, допомагає слизовим оболонкам залишатися відкритими. Крім того, існують певні відвари та настої, які мають протизапальну і жарознижуючу дію, прискорюючи процес одужання. Для того, щоб поліпшити самопочуття під час застуди, підтримати організм і одужати швидше рекомендуємо вам вітамінні чаї і коктейлі, які стимулюють імунну систему.
Теплий чай з медом і лимоном
При перших ознаках застуди дайте вашому організму гарненьку порцію вітаміну С. Для цього приготуйте теплий зелений або чорний чай, не міцний, і додайте до нього мед та лимон. В окріп ці інгредієнти класти не варто: вони не тільки втрачають свої лікувальні властивості, але й замість користі можуть принести шкоду. Такий напій краще пити теплим, оскільки окріп руйнує всі корисні вітаміни. Як відомо, лимон багатий вітаміном С, мед крім вітамінів містить величезну кількість мікроелементів. Він також має протизапальну і бактерицидну дію.
Малиновий чай
Чай з малиною – найкращі ліки від застуди. Він посилює потовиділення, тим самим виводячи з організму мікроби і токсини. Пити його потрібно гарячим і бажано перед сном. Готувати такий чай можна з варення або із свіжоморожених ягід малини. Ягоди потрібно розтерти з цукром і залити окропом, а малинове варення просто розмішати в гарячій воді. Головне тут – не жалкувати малини. Випивши чашечку чаю, накрийтеся теплою ковдрою. Чим сильніше ви пропотієте після цього, тим швидше настане одужання.
Чай із шипшини
Шипшина – це найкраще джерело вітаміну С, більш корисного продукту для підтримки імунітету та його відновлення просто не існує.
Відвар з плодів шипшини має загальнозміцнюючу і оздоровчу дію на організм. Його корисно вживати після перенесених захворювань, а також у боротьбі з авітамінозом. У холодну пору року трав'яний напій заповнить нестачу вітамінів в організмі. Його застосовують в якості профілактики багатьох захворювань, а також у процесі лікування.
М'ятний чай
М'ята добре втамовує спрагу і зменшує подразнення в горлі, також діє як м'який заспокійливий засіб. Може використовуватися свіжа і сушена м'ята, окремо або у вигляді суміші трав, з медом або без нього.
Найкраще, випивши напій проти застуди, лягти під ковдру і гарненько прогрітися.
Морс журавлинний
При появі ознак застуди не поспішайте ковтати жарознижуючі пігулки, тим більше, що шкоди для організму вони можуть заподіяти більшої, ніж користі. Полегшити стан можна за допомогою звичайного журавлиного морсу. У ягодах журавлини міститься речовина, що має жарознижувальну і бактерицидну дію.
Гаряче молоко з мінеральною водою
Кожна людина знає про те, скільки корисних властивостей має мінеральна вода. На сьогоднішній день існує безліч різновидів напою, які добувають з цілющих джерел.
Молоко і "Боржомі" від кашлю – це перевірений і ефективний лікувальний засіб, відомий протягом століть. Молоко, особливо в гарячому вигляді, в народній медицині завжди прийнято використовувати при різних видах кашлю. Особливо продукт допомагає при сухому кашлі, оскільки зменшуються больові відчуття в горлі.
Якщо почався кашель, приготуйте домашній айран: змішайте гаряче молоко з лужною мінеральною водою. Такий коктейль сприяє відходженню мокротиння і пом'якшення кашлю.
Молоко з часником
Часник і молоко – це продукти, які людство вживає з давніх часів. У сезон застуди та грипу важко переоцінити корисні властивості часнику: леткі сполуки сірки, які були виявлені в ньому, є дуже ефективним засобом для лікування застуди та інфекцій дихальних шляхів, а його ефірні олії мають сильні антибактеріальні властивості. У гаряче молоко потрібно додати сік часнику: 10 крапель на 1 склянку.
Молоко з інжиром
З давніх часів інжир зарекомендував себе не тільки як дуже смачна і солодка, але і корисна ягода.
Інжир можна використовувати в їжу як в натуральному, так і сушеному вигляді. У другому випадку він сушиться на сонці як родзинки, має після висушування світлий колоподібний вигляд. Купити сушений інжир можна майже в кожному продовольчому магазині.
Інжир має різноманітні цілющі можливості: це відхаркувальний і жарознижувальний продукт, який володіє здатністю лікування кашлю, нежитю, болю в горлі та інших проявів застудних захворювань.
Імбирний чай
Корінь імбиру допомагає підвищити імунітет і зміцнити організм в цілому. Також він має антиоксидантну, протизапальну, заспокійливу та спазмолітичну дію. Імбир взимку краще купувати не сухий, в пакетах, а свіжий. Нарізати тонкими пластинками, залити окропом. Можна додавати імбир в трав'яний, чорний або зелений чай. У імбирний чай також добре додати мед і корицю.
Ромашковий чай
Ромашка має м'який протизапальний ефект. Ромашковий чай можна використовувати як основу для імбирного чаю, додавати в нього лимон і мед, змішувати з іншими трав'яними настоями.
Залишити коментар