Інгредієнти:
Коржі: 3 яйця, 3 ст. лож. сметани, 1 стакан цукру, 1 стакан борошна (можна трохи більше)
Крем:
1 стакан цукру, 2 стакани молока, 4 ст. лож. муки, 200 гр масла, лимонний сік або кислота, желе 2 пачки, фрукти за бажанням
Глазур:
3 ст. лож. сметани, 3-4 ст. лож. какао, 3-4 ст. лож цукру.
Приготування коржів: яйця збити з цукром, додати сметану і борошно. Тісто лите, але густувате.
Крем: борошно перемішати з цукром, влити молоко і поставити варити на легенький вогонь до загустіння, постійно помішуючи. Охолодити.
М’яке масло збивати міксером і по- трохи додавати зварений крем. В кінці додати лимонний сік або лимонну кислоту за смаком.
Желе приготувати за рецептом на пачечці, тільки в меншій кількості води (не 400 мл, а 300 на одну пачку), додати фрукти і поставити для застигання.
Глазур: сметану, цукор, какао змішуємо і ставимо на легенький вогонь десь хвилин на 8-10, постійно помішуючи/
Інгредієнти:
2 головки цибулі, 2 помідори, 2 болгарських перці, 2 моркви, пучок зелені.
Спосіб приготування тушкованих баклажанів.
Овочі всі добре промиваємо. Цибулю чистимо і нарізаємо соломкою. Обсмажуємо її на олії до золотистої скоринки. Моркву нарізаємо соломкою і додаємо до цибулі.
Баклажани нарізаємо кубиками, можна соломкою і так само додаємо в сковороду смажитися. Болгарський перець чистимо від насіння і нарізаємо соломкою. Потім додаємо до овочів смажитися. Помідори нарізаємо кубиками і потім додаємо на сковороду і солимо. Кожні дві хвилини помішувати овочі.
Як тільки овочі обсмажаться, то додаємо дрібно порізану зелень. Тушкуємо ще 10 хвилин, і можна подавати до столу. Тушковані баклажани готові.
Залишити коментар