Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 5 червня 2025 року №24 (12 980)

Спорт, природа і здоров’я / Домашній кетчуп

26.07.2012

index Домашній кетчуп

  • В алюмінієвій каструлі варити 2 години, помішуючи дерев’яною ложкою, перекручені на м’ясорубці 5 кг помідорів, 1 кг яблук і дві великі цибулини. Додати склянку оцту, півлітрову банку цукру і 3,5 ст. ложки солі. За 1,5 години приправити чайною ложкою кориці і чорного меленого перцю та 25 гвоздиками. Варити ще 10 хв. із спеціями і закрити в півлітрові банки.
  • Перемолоти 5 кг помідорів і варити, доки маса не зменшиться на третину. Додати дві великі цибулини, натертих на тертці. Як маса ще зменшиться наполовину, вкинути столову ложку солі, по склянці цукру й оцту. Зав’язати в марлю по чайній ложці пахучого перцю, гвоздики, хвостик гіркого перцю і вкинути в кетчуп за 5—7 хв. до кінця варіння.
  • Взяти 8 кг помідорів, 1 кг кислих яблук, 1 кг цибулі, дві гострі перчини. Порізати овочі на дві або чотири частини, покласти у 15-літровий казан, залити 1 л води і варити 40 хв.  на середньому вогні. Коли схолоне, перетерти крізь сито і додати 600 г цукру та 400 г оцту, 4 ст. л. з верхом солі, 16 гвоздик, 20 горошин чорного перцю, 12 лаврових листків і ще варити 2 години, помішуючи.

Підготувала Людмила ЛЮБЧЕНКО.

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025