Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 10 липня 2025 року № 29 (12985)

Спорт, природа і здоров’я / Смачна дієта

16.08.2012

images Смачна дієта

КАВУН

Завдяки тому, що у кавуні містяться магній, залізо та фолієва кислота, він є ефективним засобом від недокрів’я і корисний для тих, кому призначають антибіотики. І м’якуш кавуна можна споживати в необмеженій кількості, бо у ньому є  органічне залізо, що легко засвоюється людським організмом. Тому кавун рекомендують споживати вагітним жінкам, під час лактації, а також за нестачі в організмі заліза.
Кавун також допомагає організму звільнитися від надлишкової рідини.  Але найкраще виводить надлишок води не червоний м’якуш, а відвар сушеної шкіри. М’якуш же – чудовий сечогінний засіб при набряках, викликаних серцево-судинними захворюваннями, і при хворобах нирок.
Немає кращої їжі хворим на склероз, подагру, артрити, діабет, ніж кавун.

index

ПЕРСИКИ

Персики дуже корисні тим, у кого низький гемоглобін, анемія. В них багато вітаміну Е, який затримує розвиток процесу старіння, тому персики – справжній еліксир молодості. До того ж, вони мають м’яку послаблюючу дію: це найніжніший проносний засіб для дітей та літніх людей. Зернятка ж кісточок персика – один із найкращих засобів для лікування діатезу, алергії.
Однак персиків не треба переїдати, бо може виникнути алергія. Вони також протипоказані при захворюванні на діабет.

ПАТИСimagesОНИ

Патисони – один із різновидів гарбуза – стають дедалі популярнішою їжею та ліками.
Їх споживають лише молодими: відварюють, тушкують, смажать, фарширують, солять, маринують. У них міститься багато вітамінів, легкозасвоюваних вуглеводів, пектинових речовин, мінеральних солей. Страви з патисонів рекомендують хворим на нирки та печінку, виразку шлунка, атеросклероз.

Підготував Ігор ВИЖОВЕЦЬ.

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025