Кефір вважається одним з найкорисніших дієтичних продуктів. Проте, і він має деякі протипоказання. Користь і шкода кефіру – усе це давно досліджено і має наукове обґрунтування.
У чому ж його користь?
Багато педіатрів рекомендують в раціон дитячого харчування включати саме цей кисломолочний продукт. Його основна здатність – нормалізувати мікрофлору кишківника, позитивно впливаючи на процес травлення. Завдяки цій властивості кефіру медики рекомендують включити його в харчування при прийомі лікарських препаратів: вони швидше засвоюються, знижується їх побічна дія.
Користь кефіру безперечна для людей, що мають схильність до алергії і страждають дисбактеріозом.
Завдяки своїм антимікробним властивостям користь кефіру значна для людей, що мають інфекційні захворювання шлунково-кишкового тракту. Особливо це необхідно при зниженій кислотності шлункового соку.
Кефір також сприяє виведенню токсинів з організму і перешкоджає розмноженню патогенних мікробів. Після харчових отруєнь кефір варто включити в щоденний раціон харчування.
Користь цього продукту і в тому, що він сприяє підвищенню імунітету. Медики рекомендують в період епідемій ГРВІ і грипу щодня на голодний шлунок випивати склянку кефіру.
Кефір – один з найпопулярніших і найулюбленіших продуктів у жінок.
Для людей, що страждають захворюваннями серцево-судинної системи, кефір допоможе зняти навантаження на серцевий м'яз.
Шкідливість вживання кефіру незрівняна з його корисними властивостями.
Оскільки це кисломолочний продукт, то його шкода очевидна для людей з підвищеною кислотністю шлунка.
Кефір також протипоказаний при панкреатиті і виразковій хворобі.
Не рекомендується пити його при здутті живота і діареї.
Іноді вживання кефіру проявляється і в його здатності діяти як снодійне.
Отже, кефір відноситься до тих небагатьох продуктів, які мають незначну кількість протипоказань.
Світлана УСИК,
Лілія БОГДАНОВИЧ.
Залишити коментар