Продукцію держлісгоспу знають за кордоном
На околиці нашого міста ще з минулих часів працює переробний цех, де проводять консервування овочів, березового соку, ягід і грибів. Невеличке підприємство, яке очолює майстер Людмила Стадницька, за сезон виробляє до кількох тисяч банок різної продукції.
В той час, як у районі практично ліквідовані переробні підприємства, цей міні-цех постійно постачає в дитячі садочки, будинки для престарілих, санаторії та інші соціальні заклади екологічно чисту продукцію.
— В нашому цеху виготовляємо продукти харчування без хімічних добавок. До консервації додаємо лише натуральні спеції, що робить її привабливішою на вигляд, — говорить майстер цеху.
Приємно у ці дні зайти у цех, де триває консервування овочів. Конвейєрною стрічкою "пливуть" виповнені червоними помідорами трилітрові банки. Таке враження, що у цих посудинах зібралися неповторні барви літа.
Людмила Іванівна працює в цеху не один рік. Тож досконало знає технологію виробництва. Разом із своїми підсобними працівниками вміло організовує заготівлю овочів.
— Виготовляємо не лише консервацію з помідорів, а також у весняний період березовий сік, який користується великим попитом у Республіці Польща, — розповідає жінка.
В просторому складі й досі зберігається чимало березового соку, який поступово, як передбачено підписаною угодою, поляки самостійно транспортують у свою країну. До речі, березовий сік як екологічно чистий продукт користується за кордоном підвищеним попитом.
Цієї весни у держлісгоспі було заготовлено майже тридцять тонн цілющого соку. Передбачено, що до кінця року весь він буде успішно реалізований.
У нинішній сезон в цеху уже виготовлено десятки тисяч банок помідорів, що доставлені із поля фермера, який господарює у Володимир-Волинському районі. Овочі його — як на підбір, йдуть кращим стандартом. Фермер згідно з договором кожного сезону доставляє певну кількість овочів.
Пані Людмила також розповіла, що передбачено цієї осені виготовити ще й значну кількість яблучного соку. Це ще буде одна продукція, яка значно доповнить "букет" фруктового асортименту.
Майстер цеху Людмила Стадницька розповіла про те, що фрукти їм щороку доставляє фермер із Любомльського району, який має свій сад, що дає щедрий врожай:
— Фермер вирощує дуже цінні сорти яблук, і ці фрукти мають не лише гарний вигляд. Вони дуже смачні і соковиті. Яблука пахучі, червонобокі, як намальовані. Тож ми щороку заохочуємо цього фермера реалізовувати нам продукцію із його саду, який доглядається ним за польським методом.
Крім того, в переробному цеху у цю пору консервують огірки, чорноплідну горобину. До речі, остання вирощується в лісорозсаднику, який обслуговує майстер лісу Анатолій Лисковець.
Також постачає чорноплідну горобину в цех лісничий Скулинського лісництва Леонід Лисюк.
— Нещодавно, — говорить директор ДП "Ковельське лісове господарство" Володимир Данилюк, — провели реконструкцію котельні переробного цеху. Звісно, це невеличке підприємство не лише надає людям робочі місця, але й має певні прибутки. В першу чергу ми підтримуємо тісні зв'язки із сільськими фермерами, які дають можливість не припиняти у сезон виробничий процес.
В нас з поляками укладено договір про реалізацію в цю країну березового соку. До речі, в Польщі дуже високо цінується волинський продукт.
У складському приміщенні, яке ми оглянули, впадає в око порядок, впорядкованість. На стелажах у скляних банках виблискують червоні помідори, оксамитовими відтінками переливаються огірки. Майстер цеху Людмила Іванівна радо показує нам своє господарство.
У ці дні, коли везуть щедрі дари з полів, городів, садів і лісу переробний цех працює з ранку до вечора.
Степан СКОКЛЮК.
На околиці нашого міста ще з минулих часів працює переробний цех, де проводять консервування овочів, березового соку, ягід і грибів. Невеличке підприємство, яке очолює майстер Людмила Стадницька, за сезон виробляє до кількох тисяч банок різної продукції.
В той час, як у районі практично ліквідовані переробні підприємства, цей міні-цех постійно постачає в дитячі садочки, будинки для престарілих, санаторії та інші соціальні заклади екологічно чисту продукцію.
— В нашому цеху виготовляємо продукти харчування без хімічних добавок. До консервації додаємо лише натуральні спеції, що робить її привабливішою на вигляд, — говорить майстер цеху.
Приємно у ці дні зайти у цех, де триває консервування овочів. Конвейєрною стрічкою "пливуть" виповнені червоними помідорами трилітрові банки. Таке враження, що у цих посудинах зібралися неповторні барви літа.
Людмила Іванівна працює в цеху не один рік. Тож досконало знає технологію виробництва. Разом із своїми підсобними працівниками вміло організовує заготівлю овочів.
— Виготовляємо не лише консервацію з помідорів, а також у весняний період березовий сік, який користується великим попитом у Республіці Польща, — розповідає жінка.
В просторому складі й досі зберігається чимало березового соку, який поступово, як передбачено підписаною угодою, поляки самостійно транспортують у свою країну. До речі, березовий сік як екологічно чистий продукт користується за кордоном підвищеним попитом.
Цієї весни у держлісгоспі було заготовлено майже тридцять тонн цілющого соку. Передбачено, що до кінця року весь він буде успішно реалізований.
У нинішній сезон в цеху уже виготовлено десятки тисяч банок помідорів, що доставлені із поля фермера, який господарює у Володимир-Волинському районі. Овочі його — як на підбір, йдуть кращим стандартом. Фермер згідно з договором кожного сезону доставляє певну кількість овочів.
Пані Людмила також розповіла, що передбачено цієї осені виготовити ще й значну кількість яблучного соку. Це ще буде одна продукція, яка значно доповнить "букет" фруктового асортименту.
Майстер цеху Людмила Стадницька розповіла про те, що фрукти їм щороку доставляє фермер із Любомльського району, який має свій сад, що дає щедрий врожай:
— Фермер вирощує дуже цінні сорти яблук, і ці фрукти мають не лише гарний вигляд. Вони дуже смачні і соковиті. Яблука пахучі, червонобокі, як намальовані. Тож ми щороку заохочуємо цього фермера реалізовувати нам продукцію із його саду, який доглядається ним за польським методом.
Крім того, в переробному цеху у цю пору консервують огірки, чорноплідну горобину. До речі, остання вирощується в лісорозсаднику, який обслуговує майстер лісу Анатолій Лисковець.
Також постачає чорноплідну горобину в цех лісничий Скулинського лісництва Леонід Лисюк.
— Нещодавно, — говорить директор ДП "Ковельське лісове господарство" Володимир Данилюк, — провели реконструкцію котельні переробного цеху. Звісно, це невеличке підприємство не лише надає людям робочі місця, але й має певні прибутки. В першу чергу ми підтримуємо тісні зв'язки із сільськими фермерами, які дають можливість не припиняти у сезон виробничий процес.
В нас з поляками укладено договір про реалізацію в цю країну березового соку. До речі, в Польщі дуже високо цінується волинський продукт.
У складському приміщенні, яке ми оглянули, впадає в око порядок, впорядкованість. На стелажах у скляних банках виблискують червоні помідори, оксамитовими відтінками переливаються огірки. Майстер цеху Людмила Іванівна радо показує нам своє господарство.
У ці дні, коли везуть щедрі дари з полів, городів, садів і лісу переробний цех працює з ранку до вечора.
Степан СКОКЛЮК.
Залишити коментар