Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 15 травня 2025 року №21 (12977)

Повідомлення в номер / Коли мрії збуваються

19.07.2018 Троцюк Світлана Дмитрівна

3Коли  мрії  збуваються

20 липня – Міжнародний день торта, присвячений дружбі і миру між людьми, країнами, народами, відзначають порівняно недавно. Він проходить під девізом "I Cake you", що в перекладі з англійської означає "Я прийду до тебе з тортом". 
Щоб дізнатися про особливості "солодкої"  професії, власні смакові вподобання та актуальні тенденції у кондитерському світі,  ми поспілкувались із ковельчанкою Світланою Оксенюк (дівоче  –Тудрій). Молода, симпатична, водночас скромна й привітна. Її кондитерськими шедеврами можна захоплюватись, робити численні фотосесії, а головне – усе смачно і продумано до дрібниць.
– Якщо відверто, то мої здібності до випікання тортів і приготування десертів та й, власне, вміння куховарити "прокинулись" після того, як пішла у декретну відпустку, – зізнається пані Світлана. – Мені тоді було лише 18. Але, як і кожна жінка, мріяла дивувати своїх рідних і друзів смачними та оригінальними стравами. А ще  дуже хотілося, щоб приготоване мною, приносило користь, створювало настрій і приносило задоволення.
– Пані Світлано, звідки черпаєте творчі ідеї? 
– Я сама по собі людина творча, закінчила Ковельську художню школу ім. Андроника Лазарчука. Мене не може не зачаровувати краса нашої квітучої Землі: луки, поля, зелені ліси, ріки й озера, мальовничі села, гамірливе життя міст! А яка  красива й особлива кожна пора року! Все це відтворюю за допомогою пензля і фарб на аркуші. Звідси, мабуть, і поклик до усього прекрасного. Адже часто, виношуючи в думках нові ідеї, я йду і малюю чи не кожен кондитерський задум.
 Мені пощастило проходити майстер-класи у найкращих кондитерів України. Неоціненний досвід отримала у Маріни Іванченко, засновника кондитерської школи "Sweet World" ("Солодкий світ"), співзасновника Всеукраїнської асоціації кондитерів України. Повірте, ці майстер-класи –суттєвий крок вперед. 
– Що найголовніше у Вашій професії? 
– Найголовніше – вкладати частинку своєї душі, адже професіоналізм приходить не за один день. Створити торт чи будь-які десерти – досить клопітка і об'ємна робота, але вона цього варта. Я керуюсь принципом виготовляти кондитерську продукцію винятково з якісних інгредієнтів. Замовляю бельгійський або італійський шоколад, ніколи не додаю маргарин, а тільки масло.  Кондитерські вироби повинні бути окрасою і прекрасним доповненням до свята. Але не тільки цікаво і майстерно виконаними, а й  корисними  та смачними.
– Який кондитерський "витвір" вважаєте своєю гордістю?
– Радію, коли до смаку любителям солоденького  торт "Світлана". Це – мій авторський рецепт. Великою популярністю користується  торт "Молочна дівчинка", коржі якого виготовляють на основі згущеного молока і перемазуються вершковим кремом. До вподоби багатьом класичний німецький торт "Шварцвальд". Справжньою знахідкою є торт "Апельсиновий", рецепт випікання коржів якого запозичила у кондитера Деніса Олівера, а крем створила за власними ідеями. Найвибагливішим кондитерським гурманам  пропоную торт "Снікерс" від кондитера Маріни Іванченко. Хто його куштував, то відзначає, що  він дуже смачний.
– Світлано, про що мрієте, які ідеї найбільше хотілося б втілити у життя?
– Мрію відкрити власну кав'ярню. Почала навіть задумуватись над тим, щоб створити  кулінарну школу для жінок, які мають бажання навчитися готувати. Власне, мабуть, треба починати з дівчаток, які в майбутньому стануть дружинами і мамами. Скільки в Ковелі різних гуртків, а кулінарне мистецтво  фактично не викладає ніхто. Як приємно, коли у вас вдома тепло, затишно, а повсюди – аромат кави і смачної випічки!
Хотілося б, щоб кожна господиня вміла спекти торт, приємно дивуючи своїх рідних і друзів.
– Світлано, щиро вдячні вам за розмову! Творчих Вам успіхів  і втілення креативних ідей!
Розмову вела 
Світлана ТРОЦЮК.
НА ЗНІМКАХ: Світлана ОКСЕНЮК  (ТУДРІЙ) з відомим українським кондитером  Маріною ІВАНЧЕНКО; разом з мамою Вірою Юріївною.
Фото з домашнього архіву.
20 липня – Міжнародний день торта, присвячений дружбі і миру між людьми, країнами, народами, відзначають порівняно недавно. Він проходить під девізом "I Cake you", що в перекладі з англійської означає "Я прийду до тебе з тортом". 
Щоб дізнатися про особливості "солодкої"  професії, власні смакові вподобання та актуальні тенденції у кондитерському світі,  ми поспілкувались із ковельчанкою Світланою Оксенюк (дівоче  –Тудрій). Молода, симпатична, водночас скромна й привітна. Її кондитерськими шедеврами можна захоплюватись, робити численні фотосесії, а головне – усе смачно і продумано до дрібниць.
– Якщо відверто, то мої здібності до випікання тортів і приготування десертів та й, власне, вміння куховарити "прокинулись" після того, як пішла у декретну відпустку, – зізнається пані Світлана. – Мені тоді було лише 18. Але, як і кожна жінка, мріяла дивувати своїх рідних і друзів смачними та оригінальними стравами. А ще  дуже хотілося, щоб приготоване мною, приносило користь, створювало настрій і приносило задоволення.
– Пані Світлано, звідки черпаєте творчі ідеї? 
– Я сама по собі людина творча, закінчила Ковельську художню школу ім. Андроника Лазарчука. Мене не може не зачаровувати краса нашої квітучої Землі: луки, поля, зелені ліси, ріки й озера, мальовничі села, гамірливе життя міст! А яка  красива й особлива кожна пора року! Все це відтворюю за допомогою пензля і фарб на аркуші. Звідси, мабуть, і поклик до усього прекрасного. Адже часто, виношуючи в думках нові ідеї, я йду і малюю чи не кожен кондитерський задум.
 Мені пощастило проходити майстер-класи у найкращих кондитерів України. Неоціненний досвід отримала у Маріни Іванченко, засновника кондитерської школи "Sweet World" ("Солодкий світ"), співзасновника Всеукраїнської асоціації кондитерів України. Повірте, ці майстер-класи –суттєвий крок вперед. 
– Що найголовніше у Вашій професії? 
7– Найголовніше – вкладати частинку своєї душі, адже професіоналізм приходить не за один день. Створити торт чи будь-які десерти – досить клопітка і об'ємна робота, але вона цього варта. Я керуюсь принципом виготовляти кондитерську продукцію винятково з якісних інгредієнтів. Замовляю бельгійський або італійський шоколад, ніколи не додаю маргарин, а тільки масло.  Кондитерські вироби повинні бути окрасою і прекрасним доповненням до свята. Але не тільки цікаво і майстерно виконаними, а й  корисними  та смачними.
– Який кондитерський "витвір" вважаєте своєю гордістю?
– Радію, коли до смаку любителям солоденького  торт "Світлана". Це – мій авторський рецепт. Великою популярністю користується  торт "Молочна дівчинка", коржі якого виготовляють на основі згущеного молока і перемазуються вершковим кремом. До вподоби багатьом класичний німецький торт "Шварцвальд". Справжньою знахідкою є торт "Апельсиновий", рецепт випікання коржів якого запозичила у кондитера Деніса Олівера, а крем створила за власними ідеями. Найвибагливішим кондитерським гурманам  пропоную торт "Снікерс" від кондитера Маріни Іванченко. Хто його куштував, то відзначає, що  він дуже смачний.
– Світлано, про що мрієте, які ідеї найбільше хотілося б втілити у життя?
– Мрію відкрити власну кав'ярню. Почала навіть задумуватись над тим, щоб створити  кулінарну школу для жінок, які мають бажання навчитися готувати. Власне, мабуть, треба починати з дівчаток, які в майбутньому стануть дружинами і мамами. Скільки в Ковелі різних гуртків, а кулінарне мистецтво  фактично не викладає ніхто. Як приємно, коли у вас вдома тепло, затишно, а повсюди – аромат кави і смачної випічки!
Хотілося б, щоб кожна господиня вміла спекти торт, приємно дивуючи своїх рідних і друзів.
– Світлано, щиро вдячні вам за розмову! Творчих Вам успіхів  і втілення креативних ідей!
Розмову вела 
Світлана ТРОЦЮК.
НА ЗНІМКАХ: Світлана ОКСЕНЮК  (ТУДРІЙ) з відомим українським кондитером  Маріною ІВАНЧЕНКО; разом з мамою Вірою Юріївною.
Фото з домашнього архіву.

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025