Сторінка- цікавинка
Надпопулярні продукти під час карантину: міфи та факти про них
Надпопулярні продукти під час карантину: міфи та факти про нихСторінка- цікавинка
Сторінка- цікавинка
Найпопулярні продукти під час карантину: міфи та факти про них
Під час карантину зріс попит на продукти, які нібито зміцнюють імунітет і допомагають протистояти різним недугам. Але чи працюють народні засоби насправді? У цьому матеріалі ми розповімо вам, чим корисні популярні добавки, а які історії про них — всього лише вигадки.
Куркума
Чай з куркумою став одним з найпопулярніших напоїв. Вважається, що куркума допомагає побороти найрізноманітніші болячки, зміцнити організм, привести тіло в тонус і взагалі є універсальним засобом для поліпшення здоров'я. Чим же куркума корисна насправді?
У куркумі міститься куркумін, і він дійсно має антимікробні та антисептичні властивості, є непоганим природним знеболюючим і антиоксидантом. Але ця речовина з спеції засвоюється організмом тільки на 5-10 відсотків. А ефект від застосування є накопичувальним. Тобто, вживати куркуму в якості добавки потрібно досить довго, щоб вона дала хоч якийсь ефект.
Імбир
Корінь імбиру є знаменитої спецією, з нього роблять чай і інші напої, також його додають в різні страви. Але в чому ж користь? Для початку потрібно сказати, що по-справжньому корисний тільки свіжий корінь. У ньому міститься велика кількість вітамінів С, В, калію, різних масел, також завдяки своїй гостроті він відмінно зігріває.
Імбир корисний для крові, він також допомагає при отруєннях та застуді. Але все-таки не можна сказати, що імбир що-небудь лікує. Швидше він просто допомагає зняти неприємні симптоми. Також його ні в якому случе не можна вживати людям з розладами печінки, жовчного міхура, шлунка і кишечника.
Лимон
Багато хто з дитинства знає, що вітамін С зміцнює імунітет. Але в чаї лимон перетворюється на звичайну смакову добавку. Вся справа в тому, що дорослій людині потрібно вжити 75-90 мг вітаміну С, щоб це мало якийсь ефект. В одній часточці лимона не міститься і десятої частини цієї дози. Щоб отримає необхідну кількість корисного речовини, потрібно повністю з'їсти невеликий лимон разом зі шкіркою.
Також важливо знати, що зловживання вітаміном С може бути небезпечним. Через нього можуть початися проблеми з травленням, тиском і серцем. Тому краще порадитися з лікарем і, за його порадою, додати в раціон вітаміни в таблетках.
Часник
Чимала кількість людей вірить, що за допомогою часнику можна перемогти практично будь-яку заразу. Але ця інформація не до кінця є правдивою.
Часник дійсно має певні антибактеріальні властивості. Тобто, вживання його для профілактики застуди може мати результат. Також він допомагає стабілізувати тиск і трохи поліпшити процес травлення. Але на цьому всі підтверджені факти про користь цього пахучого продукту закінчуються.
Малина
Чай з малиною є дуже смачний і приємно зігріває. Однак, його корисні властивості зведені до мінімуму. У малині міститься невелика кількість ацетилсаліцилової кислоти, яка допомагає боротися з жаром. Також будь-тепле питво, в тому числі і подібний чай, може значно поліпшити загальний стан. Також такий чай є досить поживним.
Під час карантину зріс попит на продукти, які нібито зміцнюють імунітет і допомагають протистояти різним недугам. Але чи працюють народні засоби насправді? У цьому матеріалі ми розповімо вам, чим корисні популярні добавки, а які історії про них — всього лише вигадки.
Куркума
Чай з куркумою став одним з найпопулярніших напоїв. Вважається, що куркума допомагає побороти найрізноманітніші болячки, зміцнити організм, привести тіло в тонус і взагалі є універсальним засобом для поліпшення здоров'я. Чим же куркума корисна насправді?
У куркумі міститься куркумін, і він дійсно має антимікробні та антисептичні властивості, є непоганим природним знеболюючим і антиоксидантом. Але ця речовина з спеції засвоюється організмом тільки на 5-10 відсотків. А ефект від застосування є накопичувальним. Тобто, вживати куркуму в якості добавки потрібно досить довго, щоб вона дала хоч якийсь ефект.
Імбир
Корінь імбиру є знаменитої спецією, з нього роблять чай і інші напої, також його додають в різні страви. Але в чому ж користь? Для початку потрібно сказати, що по-справжньому корисний тільки свіжий корінь. У ньому міститься велика кількість вітамінів С, В, калію, різних масел, також завдяки своїй гостроті він відмінно зігріває.
Імбир корисний для крові, він також допомагає при отруєннях та застуді. Але все-таки не можна сказати, що імбир що-небудь лікує. Швидше він просто допомагає зняти неприємні симптоми. Також його ні в якому случе не можна вживати людям з розладами печінки, жовчного міхура, шлунка і кишечника.
Лимон
Багато хто з дитинства знає, що вітамін С зміцнює імунітет. Але в чаї лимон перетворюється на звичайну смакову добавку. Вся справа в тому, що дорослій людині потрібно вжити 75-90 мг вітаміну С, щоб це мало якийсь ефект. В одній часточці лимона не міститься і десятої частини цієї дози. Щоб отримає необхідну кількість корисного речовини, потрібно повністю з'їсти невеликий лимон разом зі шкіркою.
Також важливо знати, що зловживання вітаміном С може бути небезпечним. Через нього можуть початися проблеми з травленням, тиском і серцем. Тому краще порадитися з лікарем і, за його порадою, додати в раціон вітаміни в таблетках.
Часник
Чимала кількість людей вірить, що за допомогою часнику можна перемогти практично будь-яку заразу. Але ця інформація не до кінця є правдивою.
Часник дійсно має певні антибактеріальні властивості. Тобто, вживання його для профілактики застуди може мати результат. Також він допомагає стабілізувати тиск і трохи поліпшити процес травлення. Але на цьому всі підтверджені факти про користь цього пахучого продукту закінчуються.
Малина
Чай з малиною є дуже смачний і приємно зігріває. Однак, його корисні властивості зведені до мінімуму. У малині міститься невелика кількість ацетилсаліцилової кислоти, яка допомагає боротися з жаром. Також будь-тепле питво, в тому числі і подібний чай, може значно поліпшити загальний стан. Також такий чай є досить поживним.
Смакота за 15 хвилин шоколадно-банановий торт
Якщо у вас немає часу на повноцінну випічку навіть на карантині, то можна приготувати торт, який не потрібно готувати в духовці. На його приготування знадобиться всього 15 хвилин. Натомість ви отримаєте неймовірно ніжний і шалено смачний десерт, який припаде до смаку абсолютно всім.
інгредієнти: печиво 100 г (для основи); масло вершкове 50 г (для основи); цукор 120 г; сметана 400 г; какао 60 г (замість какао можна взяти плитку чорного шоколаду); молоко 100 г; желатин 10 г; банани 2-3 штуки.
Приступаємо до процесу приготування. Насамперед желатин замочуємо у воді і чекаємо, коли він розбухне.
Масло попередньо дістаємо з холодильника, щоб воно стало м’яким.
Печиво перетворюємо в крихту за допомогою блендера або качалки. Змішуємо його з маслом.
Беремо форму з роз'ємним кільцем і викладаємо приготовлену основу, рівномірно розподіливши її по дну. Ставимо в холодильник, щоб основа застигла.
Молоко переливаємо в глибокий посуд, додаємо в нього желатин, всипаємо цукор, какао і переливаємо суміш у каструльку, яку поміщаємо на вогонь. Гріємо до тих пір, доки желатин не розчиниться, але ні в якому разі не доводимо суміш до кипіння.
Прибираємо каструльку з плити і додаємо в суміш сметану. Збиваємо.
Банани ріжемо навпіл в довжину і викладаємо на основу. На фрукти викладаємо приготований крем.
Ставимо десерт на 3-4 години в холодне місце, щоб він добре захолонув.
Ароматний КОМПОТ
із замороженої полуниці
Компот за цим рецептом виходить дуже смачним і ароматним. Його можна приготувати не тільки в якості буденного напою, але і для свята, адже свіжий ягідний компот додає столу якусь особливу затишну атмосферу.
Полуничний компот зварити дуже просто, ніяких спеціальних навичок для цього не буде потрібно.
Інгредієнти: вода – 2 літра; заморожена полуниця – 500 грамів; цукор – 0,5 склянки.
Поставте каструлю з водою на вогонь, далі відміряйте цукор і всипте його в воду, перемішайте лопаткою, щоб він розчинився.
Після того, як вода закипить, насипте в каструлю заморожену полуницю. Попередньо розморожувати її не потрібно — дістаємо з морозилки і відразу всипаємо в каструлю.
Коли вода знову закипить, вогонь потрібно зменшити і залишити варитися 5 хвилин.
Тепер залиште напій приблизно на півгодини під кришкою на вимкненому вогні, щоб він добре настоявся і смак став більш повнішим.
Залишити коментар