Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 15 травня 2025 року №21 (12977)

Повідомлення в номер / П'ять способів заморозки

27.07.2023 Зінчук Вікторія Петрівна

чорниціП'ять способів заморозки

Без цукру цілими ягідками
Це найпростіший спосіб. Чисті, перебрані, а головне, абсолютно сухі ягоди чорниць висипають на тарілку чи піддон, застелений целофаном або харчовою плівкою. Ставлять ємність в морозильну камеру для попередньої заморозки мінімум на годину. Після цього зсипають чорниці в пакет, випускають з нього повітря і щільно зав'язують.
Цілі ягоди з цукром
Для цього знадобляться контейнери і цукор. Співвідношення ягід і цукру – 2 до 1 відповідно. Підготовка ягід стандартна – перебираємо і миємо при необхідності. Далі викладаємо чорниці шарами, пересипаючи їх цукром. Закриваємо контейнери кришками і складаємо в морозильну шафу.
Заморожені таким способом чорниці, можуть бути використані для приготування вареників, пирогів, киселів і морсів.
Пюре без цукру
Цей спосіб також нескладний, але потрібно трішки ваших зусиль, щоб подрібнити чисті ягоди блендером. Потім пюре розкладаємо в пластикові стаканчики або невеликі контейнери на один раз використання. Ємності щільно закриваємо, можна для цього використовувати харчову плівку, і відправляємо в “морозилку”.
Заморожені таким чином чорниці можна використовувати для прикорму дітей. У цьому випадку ягоди необхідно пробити блендером якомога ретельніше, щоб не відчувалися шкурки.
Чорничне 
пюре з цукром
Цим способом виходить практично заморожене сире варення. Ягоди змішують з цукром і пробивають блендером. Якщо хочете отримати солодку заготовку, то ягід і цукру візьміть в пропорції 1:1, а якщо трохи з кислинкою, то - 2:1.
Далі ягоди заморожують вищезазначеним способом в стаканчиках або порційних контейнерах.
З такої заготовки виходить відмінна начинка для пирогів, а також наповнювач для десертів.
Заморозка чорничного соку
Цей спосіб дозволить зберегти корисний чорничний сік на тривалий термін. Для цього з ягід витискаємо сік будь-яким звичним для вас способом. Потім розливаємо в стаканчики або невеликі пляшечки і щільно закриваємо кришками або харчовою плівкою. Головне – заливати сік не до самого краю, оскільки при заморожуванні сік буде розширюватися і може вилитися.
Як правильно розморожувати
Щоб зберегти максимум корисних речовин, чорниці заморожують швидко, на максимальній потужності морозильної камери. 
Розмороження ж проводять повільно. У тарілку викладають необхідну кількість ягід і виставляють її на нижню полицю основної камери холодильника. Після того, як чорниці “відійдуть”, тарілочку з ягодами прибирають з холодильника і дають відігрітися при кімнатній температурі.
Підготувала 
Вікторія ЗІНЧУК.

Без цукру цілими ягідками

Це найпростіший спосіб. Чисті, перебрані, а головне, абсолютно сухі ягоди чорниць висипають на тарілку чи піддон, застелений целофаном або харчовою плівкою. Ставлять ємність в морозильну камеру для попередньої заморозки мінімум на годину. Після цього зсипають чорниці в пакет, випускають з нього повітря і щільно зав'язують.

 

Цілі ягоди з цукром

Для цього знадобляться контейнери і цукор. Співвідношення ягід і цукру – 2 до 1 відповідно. Підготовка ягід стандартна – перебираємо і миємо при необхідності. Далі викладаємо чорниці шарами, пересипаючи їх цукром. Закриваємо контейнери кришками і складаємо в морозильну шафу.

Заморожені таким способом чорниці, можуть бути використані для приготування вареників, пирогів, киселів і морсів.

 

Пюре без цукру

Цей спосіб також нескладний, але потрібно трішки ваших зусиль, щоб подрібнити чисті ягоди блендером. Потім пюре розкладаємо в пластикові стаканчики або невеликі контейнери на один раз використання. Ємності щільно закриваємо, можна для цього використовувати харчову плівку, і відправляємо в “морозилку”.

Заморожені таким чином чорниці можна використовувати для прикорму дітей. У цьому випадку ягоди необхідно пробити блендером якомога ретельніше, щоб не відчувалися шкурки.

 

Чорничне 

пюре з цукром

Цим способом виходить практично заморожене сире варення. Ягоди змішують з цукром і пробивають блендером. Якщо хочете отримати солодку заготовку, то ягід і цукру візьміть в пропорції 1:1, а якщо трохи з кислинкою, то - 2:1.

Далі ягоди заморожують вищезазначеним способом в стаканчиках або порційних контейнерах.

З такої заготовки виходить відмінна начинка для пирогів, а також наповнювач для десертів.

 

Заморозка чорничного соку

Цей спосіб дозволить зберегти корисний чорничний сік на тривалий термін. Для цього з ягід витискаємо сік будь-яким звичним для вас способом. Потім розливаємо в стаканчики або невеликі пляшечки і щільно закриваємо кришками або харчовою плівкою. Головне – заливати сік не до самого краю, оскільки при заморожуванні сік буде розширюватися і може вилитися.

 

Як правильно розморожувати

Щоб зберегти максимум корисних речовин, чорниці заморожують швидко, на максимальній потужності морозильної камери. 

Розмороження ж проводять повільно. У тарілку викладають необхідну кількість ягід і виставляють її на нижню полицю основної камери холодильника. Після того, як чорниці “відійдуть”, тарілочку з ягодами прибирають з холодильника і дають відігрітися при кімнатній температурі.

Підготувала 

Вікторія ЗІНЧУК.

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025