Школа ВИЖИВАННЯ
"Запечатані" горщики
Інгредієнти
Філе курки, картопля, морква, селера, цибуля, оливкова олія, дріжджове тісто, 1 яйце, сіль, спеції за смаком.
Приготування
Крупно поріжте філе, картоплю та інші коренеплоди, покладіть в горщики, додайте олію, сіль, спеції і залийте водою. Помістіть накриті кришками горщики в розігріту духовку на 15-20 хвилин.
Після цього вийміть горщики, зніміть кришки і акуратно “запечатайте” тістом. Змастіть зверху яйцем і поставте знову в духовку на 10-15 хвилин.
Картопляні биточки
Інгредієнти
Однакові частини картоплі і капусти, вершкове масло, сіль, спеції за смаком.
Приготування
Капустяне листя дрібно поріжте і варіть 5-10 хвилин, доки воно не стане м'яке. Відцідіть і залиште підсохнути. У тій же воді зваріть картоплю і приготуйте пюре з маслом. Змішайте пюре з капустою, сформуйте кульки і обсмажте в олії або запечіть у духовці. Бульйон використовуйте для приготування овочевого супу.
Сирні коржики
Інгредієнти
1 склянка борошна, 50 г вершкового масла, 50 г твердого сиру, 50 мл молока.
Приготування
Розітріть масло з борошном, додайте молоко і половину натертого сиру, змішайте до однорідної маси. Сформуйте коржик, посипте його сиром, що залишився, і запікайте 30 хвилин при температурі 180оС у духовці.
Вегетаріанський плов
Інгредієнти
Рис - 400 г, морква - 1 велика, цибуля - 1 велика, вершкове масло - 50 г, рослинне масло - 50 г, барбарис - 1 щіпка, куркума - 1 щіпка, часник - 1 головка, сіль.
Приготування
Спочатку потрібно порізати цибулю та моркву красивими брусочками.
Обсмажити в казані щіпку барбарису на маслі.
Додати в казан ще і моркву з цибулею. Гарненько обсмажити та додати куркуму.
Рис промити кілька разів та викласти на овочі.
Залити киплячою водою на два сантиметри вище овочів з рисом. Коли закипить, переставляємо казан на водяну баню, перемішуємо і залишаємо упарюватись до готовності.
Коли плов майже готовий, додаємо вершкове масло і часник.
Курка по-французьки
Інгредієнти
2-3 стегенця, 1 ст. л. меду, 1 ст. л. лимонного соку, рослинне масло, сіль, спеції за смаком.
Приготування
Зі стегенець зріжте шкірку і зайвий жир, зробіть кілька надрізів і обсмажте до напівготовності. Мед розчиніть у теплій воді, додайте лимонний сік і полийте стегенця з обох боків. Посоліть, додайте ваші улюблені спеції і залиште страву на 10-15 хвилин на повільному вогні.
Залишити коментар