Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 3 липня 2025 року № 28 (12984)

Повідомлення в номер / Рецепти недорогих страв

22.01.2015 Романюк Аліна Петрівна

 горщикШкола ВИЖИВАННЯ

Рецепти недорогих страв

"Запечатані" горщики
Інгредієнти
Філе курки, картопля, морква, селера, цибуля, оливкова олія, дріжджове тісто, 1 яйце, сіль, спеції за смаком.
Приготування
Крупно поріжте філе, картоплю та інші коренеплоди, покладіть в горщики, додайте олію, сіль, спеції і залийте водою. Помістіть накриті кришками горщики в розігріту духовку на 15-20 хвилин. 
Після цього вийміть горщики, зніміть кришки і акуратно “запечатайте” тістом. Змастіть зверху яйцем і поставте знову в духовку на 10-15 хвилин.
Картопляні биточки
Інгредієнти
Однакові частини картоплі і капусти, вершкове масло, сіль, спеції за смаком.
Приготування
Капустяне листя дрібно поріжте і варіть 5-10 хвилин, доки воно не стане м'яке. Відцідіть і залиште підсохнути. У тій же воді зваріть картоплю і приготуйте пюре з маслом. Змішайте пюре з капустою, сформуйте кульки і обсмажте в олії або запечіть у духовці. Бульйон використовуйте для приготування овочевого супу.
Сирні коржики
Інгредієнти
1 склянка борошна, 50 г вершкового масла, 50 г твердого сиру, 50 мл молока.
Приготування
Розітріть масло з борошном, додайте молоко і половину натертого сиру, змішайте до однорідної маси. Сформуйте коржик, посипте його сиром, що залишився, і запікайте 30 хвилин при температурі 180оС у духовці.
Вегетаріанський плов
Інгредієнти 
Рис - 400 г, морква - 1 велика, цибуля - 1 велика, вершкове масло - 50 г, рослинне масло - 50 г, барбарис - 1 щіпка, куркума - 1 щіпка, часник - 1 головка, сіль.
Приготування
Спочатку потрібно порізати цибулю та моркву красивими брусочками.
Обсмажити в казані щіпку барбарису на маслі. 
Додати в казан ще і моркву з цибулею. Гарненько обсмажити та додати куркуму.
Рис промити кілька разів та викласти на овочі.
Залити киплячою водою на два сантиметри вище овочів з рисом. Коли закипить, переставляємо казан на водяну баню, перемішуємо і залишаємо упарюватись до готовності.
Коли плов майже готовий, додаємо вершкове масло і часник.
Курка 
по-французьки
Інгредієнти
2-3 стегенця, 1 ст. л. меду,  1 ст. л. лимонного соку, рослинне масло, сіль, спеції за смаком.
Приготування
Зі стегенець зріжте шкірку і зайвий жир, зробіть кілька надрізів і обсмажте до напівготовності. Мед розчиніть у теплій воді, додайте лимонний сік і полийте стегенця з обох боків. Посоліть, додайте ваші улюблені спеції і залиште страву на 10-15 хвилин на повільному вогні.

"Запечатані" горщики

Інгредієнти

Філе курки, картопля, морква, селера, цибуля, оливкова олія, дріжджове тісто, 1 яйце, сіль, спеції за смаком.

Приготування

Крупно поріжте філе, картоплю та інші коренеплоди, покладіть в горщики, додайте олію, сіль, спеції і залийте водою. Помістіть накриті кришками горщики в розігріту духовку на 15-20 хвилин. 

Після цього вийміть горщики, зніміть кришки і акуратно “запечатайте” тістом. Змастіть зверху яйцем і поставте знову в духовку на 10-15 хвилин.

 

Картопляні биточки

Інгредієнти

Однакові частини картоплі і капусти, вершкове масло, сіль, спеції за смаком.

Приготування

Капустяне листя дрібно поріжте і варіть 5-10 хвилин, доки воно не стане м'яке. Відцідіть і залиште підсохнути. У тій же воді зваріть картоплю і приготуйте пюре з маслом. Змішайте пюре з капустою, сформуйте кульки і обсмажте в олії або запечіть у духовці. Бульйон використовуйте для приготування овочевого супу.

 

Сирні коржики

Інгредієнти

1 склянка борошна, 50 г вершкового масла, 50 г твердого сиру, 50 мл молока.

Приготування

Розітріть масло з борошном, додайте молоко і половину натертого сиру, змішайте до однорідної маси. Сформуйте коржик, посипте його сиром, що залишився, і запікайте 30 хвилин при температурі 180оС у духовці.

 

Вегетаріанський плов

Інгредієнти 

Рис - 400 г, морква - 1 велика, цибуля - 1 велика, вершкове масло - 50 г, рослинне масло - 50 г, барбарис - 1 щіпка, куркума - 1 щіпка, часник - 1 головка, сіль.

Приготування

Спочатку потрібно порізати цибулю та моркву красивими брусочками.

Обсмажити в казані щіпку барбарису на маслі. 

Додати в казан ще і моркву з цибулею. Гарненько обсмажити та додати куркуму.

Рис промити кілька разів та викласти на овочі.

Залити киплячою водою на два сантиметри вище овочів з рисом. Коли закипить, переставляємо казан на водяну баню, перемішуємо і залишаємо упарюватись до готовності.

Коли плов майже готовий, додаємо вершкове масло і часник.

 

Курка по-французьки

Інгредієнти

2-3 стегенця, 1 ст. л. меду,  1 ст. л. лимонного соку, рослинне масло, сіль, спеції за смаком.

Приготування

Зі стегенець зріжте шкірку і зайвий жир, зробіть кілька надрізів і обсмажте до напівготовності. Мед розчиніть у теплій воді, додайте лимонний сік і полийте стегенця з обох боків. Посоліть, додайте ваші улюблені спеції і залиште страву на 10-15 хвилин на повільному вогні.

 

 

 

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025