Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 26 червня 2025 року №27 (12983)

Повідомлення в номер / Рецепти на всі смаки

28.07.2016 Романюк Аліна Петрівна

118891300753fc345aacdc40.42397389_articles_main_bigРецепти   на   всі   смаки

Капуста "по-мексиканськи"
Інгредієнти: 
капуста - 1,5 - 2 кг;
морква - 1,5 - 2 штуки;
часник - 2 головки;
кінза - 1,5 - 2 пучка;
перець гіркий - 1 штука;
цукор-пісок - 0,5 склянки;
соняшникова олія - 0,5 склянки;
оцет 6-9% - 0,5 склянки;
сіль - 1- 1,5 столових ложки;
вода - 750 мл;
лавровий лист - 1 - 2 штуки.
Капусту нарізати великими пластинами. Моркву порізати тонкими кільцями або натерти на крупній тертці. Покласти все в каструлю. Дві головки часнику очистити і порізати кожен зубчик пластинами. Кінзу дрібно нарізати. 
В 750 мл води висипати півсклянки цукру і 1 столову ложку солі, вилити півсклянки соняшникової олії, покласти порізаний гострий перець (разом з кісточками) і два лаврові листки. Поставити на вогонь і прокип'ятити. Киплячий розсіл зняти з вогню і влити в нього півсклянки оцту. Гарячим розсолом залити капусту з морквою і перемішати.
Коли вміст каструлі трохи охолоне, слід висипати туди кінзу з часником і добре перемішати.
Накрийте каструлю марлею. Через 10-12 годин перемішайте, переконайтеся, що вона повністю в розсолі. Через три дні готову капусту розкладіть в зручні ємності і зберігайте в холодильнику.
Овочева ікра
Інгредієнти: 
зелені помідори - 3 кг;
перець болгарський - 500 г;
перець гострий - 50 г;
цибуля ріпчаста - 1 кг;
морква - 1 кг;
часник - 5 головок;
сіль - 3 ст. ложки;
олія соняшникова - 1 стакан. 
Очищені овочі пропускаємо через м'ясорубку і обсмажуємо на рослинному маслі, солимо. Помідори і перець – соковиті овочі, тому тушкуємо всю цю перемелену масу 50-60 хвилин, не закриваючи кришкою, щоб зайва волога випарувалася.
Часник перемелюємо через м'ясорубку і додаємо до ікри разом з обсмаженою цибулею. Тушкуємо ще хвилин 20-25.
Банки стерилізуємо в духовці. Готову гарячу ікру розкладаємо в гарячі банки і закатуємо. Виходить 6 півлітрових баночок. Вкрити банки ковдрою і залишаємо до ранку. 
Зберігати таку овочеву ікру можна як звичайну заготовку – в темному прохолодному місці. Ікра виходить гостренька, підходить до будь-якої страви або на бутерброд. 
Огірки 
по-корейськи
Інгредієнти: 
5 кг огірків; 
1 скл. цукру; 
1 скл. 9% оцту;
1 скл. рослинного масла; 
3 ст.л. солі; 
1 ст.л. чорного меленого перцю; 
2 ст.л. сухої гірчиці;
2 ст.л. товченого часнику. 
Наріжте огірки-переростки поперек кружечками завтовшки 5 мм. Викладіть в миску, додайте всі спеції і дайте настоятися 2 години. Приготуйте маринад з оцту, рослинного масла, цукру, солі та гірчиці, закип'ятіть. Огірки розкладіть по стерилізованих банках, залийте киплячим маринадом і поставте стерилізуватися на 30 хвилин. Закатайте.
Огірки 
в яблучному соці з сосновими гілочками
Інгредієнти на 3-літрову банку: 
1 л свіжовичавленого яблучного соку; 
1 ст.л. солі; 
3 гілочки сосни по 10 см. 
Бланшуйте огірки протягом декількох секунд в киплячій воді. Додайте сіль в яблучний сік і закип'ятіть. Покладіть соснові гілочки на дно банок, покладіть огірки і залийте киплячою заливкою. Залиште на 2-3 хвилини, злийте, закип'ятіть, знову залийте і повторіть ще раз. Закатати, переверніть, закутайте.
Огірки з гострим кетчупом 
Інгредієнти на 4 літрові банки:
1,5 л води; 
100 г 70% оцту; 
1 скл. цукру;
2 ст.л. солі;
250 г гострого кетчупу "Чилі”;
8 зубчиків часнику; 
4 кг корнішонів;
зелень, перець горошком – за смаком.
Щільно вкладіть огірки в банки разом із зеленню, часником, перцем горошком. Розмішайте у воді цукор і сіль, доведіть до кипіння, влийте гострий кетчуп і прокип'ятіть 1 хвилину. Залийте  заливкою огірки, прикрийте кришками і поставте стерилізуватися на 10 хвилин. Витягніть банки з води і налийте в кожну по 25 г оцту. Закатайте, переверніть, вкутайте.
Салат "Літній" 
на зиму
1 кг помідорів, 700 г болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г цибулі, 2-3 зубки часнику, 100 г соняшникової олії, 50 мл 9%-го оцту, 5 лаврових листів, 5 горошинок духмяного перцю, 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка солі.
Із зазначених продуктів вийде 5 півлітрових баночок овочевого салату на зиму.
Всі овочі ретельно помийте. Помідори поріжте часточками. Якщо не любите в салаті помідори зі шкіркою, можете попередньо їх бланшувати 2 хвилини в окропі, а потім зняти шкірку.
Перець – соломкою. Цибулю – півкільцями. Моркву – терти на крупну тертку. Часник поріжте невеликими шматочками.
Овочі з'єднайте у великій каструлі, добре перемішайте, додайте сіль, цукор, оцет і соняшникову олію. Поставте каструлю на невеликий вогонь і прогрійте майже до кипіння овочів. Потім розкладіть в підготовлені стерилізовані банки. Також у кожну банку покладіть спеції: лавровий лист і духмяний перець.
Банки накрийте кришками і стерилізуйте 20 хвилин. Потім закатайте, переверніть, закутайте ковдрою і з

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025