Для кожного українця запашна хлібина на столі – це символ благополуччя і добробуту. Найкращі традиції випікання хліба впродовж багатьох років зберігає ПрАТ "Ковельський хлібокомбінат", що працює у Ковелі.
Асортимент продукції хлібокомбінату великий: 16 видів хліба, понад 20 видів булочок, широкий спектр кондитерських виробів із свіжими ягодами та фруктами, горіхами, родзинками, медом, різними кремами тощо.
– Продукція нашого хлібокомбінату виробляється за класичними технологіями виключно з натуральної сировини без додавання штучних домішок та хімічних поліпшувачів. Це надає випічці неповторного смаку, – підкреслив директор ПрАТ "Ковельський хлібокомбінат", депутат Ковельської міської ради Василь Римарчук.
Хліб «Ковельський», «Подільський», «Дарницький», «Запашний», «Вербський», «Заварний новий», батон «Нарізний», «Плетінка з маком», булка «Севастопольська», булочка «Лісова» з чорницями, ріжки алтайські та багато інших виробів вже давно стали улюбленими для багатьох покупців.
Поряд з добре відомою продукцією – новинки. Зокрема, полюбили ковельчани новий для українців італійський хліб "Чіабатта". Його особливістю є хрумка скоринка та ніжний пористий м'якуш. Готується "Чіабатта" з пшеничного борошна вищого ґатунку, яке має високий вміст клейковини. Перед випіканням хліб нарізається вручну.
Також припав до смаку людям хліб під назвою "Традиційний" на натуральній хмелевій заквасці без дріжджів.
Турбуються пекарі і про наймолодших споживачів: для них нещодавно почали випікати булочку "Шкільна", посипану маком і кунжутом. Коштує такий смаколик всього одну гривню.
На підприємстві за добу випікають 23-24 тонни хлібобулочних виробів, з яких левову частку (15-16 тонн) становить хліб «Ковельський» та «Подільський».
З року в рік підприємство переоснащується, вдосконалюються і модернізуються технологічні процеси. Якість продукції хлібокомбінату має бути незмінно високою, тож перед тим, як потрапити до покупця, вироби проходять ретельну перевірку.
– Передусім, перевіряємо якість борошна та усіх інгредієнтів, – розповідає головний технолог підприємства Ольга Свінчук. – Перевірку готової продукції здійснюємо за двома напрямами: у лабораторії підприємства хліб оцінюють за органолептичними ознаками, тобто, за такими як зовнішній вигляд, правильність форми, смак, запах. А також за фізико-хімічними показниками на вологість, кислотність, пористість.
У структурі хлібокомбінату успішно працює кондитерський цех. Його оригінальна продукція користується заслуженою популярністю. Не один гурман прагне придбати до свята торт саме від "Ковельського хлібокомбінату". Адже торти "Ягідна казка", "Пташине молоко", "Наполеон", "Чоловічі примхи", "Каприз", "Капучіно", рулети "Медовий", "Карпати", тістечка справді дарують неповторний смак улюблених з дитинства солодощів.
Кондитери постійно розширюють асортимент продукції. Любителям солодкого варто спробувати пісочне печиво "Десертне" і "Ромашка з повидлом", печиво із заварного тіста "Заварні кільця", які почали випікати цьогоріч.
Сподобається ласунам торт "Соломійка". Він оздоблений ягодами чорниці та желейною глазур'ю, а між шарами бісквітного печива – кремова начинка.
Особливе захоплення викликають весільні короваї – одно-, дво-, триярусні красені, вишукано оздоблені декораціями з тіста, гірляндами із солодких квітів, весільною символікою. Кожен коровай – окремий шедевр кондитерського мистецтва.
Модним подарунком нині з нагоди дитячих та дорослих урочистих подій є торти з використанням кулінарної мастики у формі різних персонажів та образів. Їх теж можна замовити на хлібокомбінаті.
ПрАТ "Ковельський хлібокомбінат" – одне з найпотужніших підприємств Ковельщини в галузі харчової промисловості, на якому трудиться близько 250 працівників. Секрет успішної діяльності товариства простий: наполеглива, віддана праця колективу за чіткої організації роботи керівництвом підприємства, адже всі стараються, щоб на столі кожної родини щодня був смачний, запашний ковельський хліб.
У становленні і розвитку підприємства, його технічному переоснащенні і модернізації, злагодженій роботі колективу велика заслуга успішного менеджера, депутата обласної ради Івана Смітюха. Це, без усякого перебільшення, – людина сучасного мислення, яка творчо застосовує на практиці досягнення передового європейського досвіду в галузі фінансів й економіки, постійно перебуває у пошуку, ні на хвилину не зупиняється на досягнутому.
Тож побажаємо Івану Євдокимовичу та всій його "команді" напередодні професійного свята всіляких успіхів та гараздів, міцного здоров'я, добра, достатку, родинного затишку і тепла!
Світлана ЛЯШУК.
НА ЗНІМКАХ: тістороби Людмила МИКИТЮК, Ніна КІПЕНЬ; кондитери Валентина ГУЩУК, Антоніна ШВОРАК, Тетяна ОЛЕЩУК.
Фото Мирослава ДАНИЛЮКА.
Шановні працівники, ветерани ПрАТ "Ковельський хлібокомбінат"!
Щиро вітаю Вас з професійним святом – Днем працівників харчової промисловості!
Впродовж багатьох років наш колектив виконує важливу місію – забезпечує населення хлібом. Продукція, яку ми виробляємо, відома далеко за межами Ковельщини, адже основні критерії, які визначають діяльність нашого підприємства, – відповідальність й надійність.
Динамічний розвиток підприємства, його конкурентоспроможність на ринку харчової промисловості – це заслуга всього колективу, тих, хто відданною, старанною працею робить вагомий внесок у досягнення спільного успіху. Сердечно дякую Вам за це!
Щиро бажаю Вам і Вашим родинам, шановним ветеранам галузі, міцного здоров'я, миру та злагоди, любові, щастя, натхнення. Нехай Ваше життя завжди супроводжується позитивом, радістю, оптимізмом, вірою у краще майбутнє!
З повагою –
Василь РИМАРЧУК,
директор ПрАТ "Ковельський хлібокомбінат", депутат Ковельської міської ради.
Залишити коментар