Вважаю за честь і обов'язок для себе як журналіста славити словом тих, хто про землю дбає в житті, хто завжди, щоднини поспішає вершити добро. Ці рядки – про творця сільського добробуту, завгоспа Петра Біліча, який працює у ТзОВ "В. Прометей".
Що не сезон, то Петро Маркович постає перед нами у новій іпостасі. Людина, яка знає фактично все у сільському господарстві. Працював бригадиром, зав. фермою. Неофіційно "свої" називають його правою рукою керівника товариства Віталія Фіщука.
Під час нашої розмови Петро Біліч пригадав, як важко в минулому працювалось у господарстві без належної державної підтримки. Однак сильні, впевнений він, не падають духом. Колектив завжди тримався "на плаву", спираючись лише на власні сили.
Цікавимося у Петра Марковича змінами, що відбулися у "В. Прометеї".
– Нині ситуація в товаристві змінилась, – відверто каже він. – Справи помітно пішли вгору. Господарство пройшло реорганізацію, об'єдналось із СТзОВ "Ранок". Відповідно збільшилась кількість працюючих. Нині їх у нас 118 чоловік.
– Петре Марковичу, приємно це чути…
– Ми дуже задоволені. До нас прийшов інвестор, завдяки якому відчули полегшення у роботі. Господарство забезпечене новою технікою, дизпаливом, усім необхідним.
Віталій Фіщук прийняв правильне, виважене рішення. Ми його підтримуємо, адже завдяки його старанням господарство розвивається, люди мають роботу, а це – дорогого вартує, хто б що не казав. Гордитися є чим. Переймати досвід до нас їдуть з усієї України та й з-за кордону. Власне, і ми маємо чому повчитися у своїх колег.
– Як ідуть справи у тваринництві?
– В господарстві нараховується 2500 голів ВРХ. Потрібно віддати належне тваринникам, які працюють, не покладаючи рук, аби худоба була нагодована й доглянута. За раціон і здоров'я поголів'я відповідають головний зоотехнік Іван Бенесько та ветеринарний лікар Андрій Демидюк.
Більше половини стада м'ясного напрямку буде знаходитись у Мельниці, молочні ж корови перебуватимуть на фермах у Поповичах.
Не знають втоми руки наших трудівників, які, незважаючи на реалії сьогодення, живуть, працюють та досягають високих результатів.
Порівняно невеликий колектив (7 чоловік), який займається будівельними роботами,очолює Петро Біліч, але завгосп не може натішитися відповідальними у роботі хлопцями. Добре зарекомендували себе у роботі Віктор Матвійчук та Микола Галас.
– У нас невеличка, але дружна бригада. Ось нещодавно збудували світлу й затишну їдальню для працівників товариства, – ділиться далі новинами Петро Маркович. – Сніданки, обіди, вечері – усе, як було колись. Рекомендую й вам скуштувати по-домашньому приготовані страви, якими годують наших трудівників неперевершені кухарі Галина Іванова та Галина Вишневська (правду кажучи, давно не куштували у закладах громадського харчування нічого смачнішого).
Ретельно готуються в господарстві до зими. Завзято його працівники беруться за будь-яку роботу. На даний час перекривають дахи тваринницьких приміщень у Мельниці, заливають фундамент під нові.
Часу, як завжди, трудівникам не вистачає. Раціонально і з користю вони використовують кожен світловий день, щоб не було як говориться у приказці: "Зима спитає, де ви були влітку?".
Спонукали замислитись слова Петра Біліча, які ми не могли не навести: "Багатий життєвий досвід старшого покоління, невтомність рук і сердець проростають в душах й справах нашої молодшої зміни, яка оволоділа секретами трудової майстерності".
Світлана ТРОЦЮК.
НА ЗНІМКАХ: завгосп Петро БІЛІЧ; кухарі Галина ІВАНОВА та Галина ВИШНЕВСЬКА.
Фото Мирослава ДАНИЛЮКА.
Залишити коментар