Чільне місце на Великодньому столі у кожній православній родині займає паска. Традиційно господині, готуючись до свята, прагнуть власноруч вивершити солодкий хліб. Однак все більше людей паску до свята купують.
На сучасному ринку цю продукцію споживачам пропонують чимало виробників. Великий попит щороку спостерігається на випічку ТОВ "Ковельський хлібокомбінат".
Начальник контрольно-виробничої лабораторії підприємства Оксана Ведмедюк розповіла, що торік в передсвяткові дні було реалізовано 7,6 тонни пасок. Нинішнього року їх планують виготовити більше.
Паски від Ковельського хлібокомбінату, вагою від 100 до 800 г, уже надійшли в продаж. Духмяні, пухкі, в ошатних, зручних паперових формах вони тішать ще й доступною ціною. Наприклад, 200-грамова пасочка вартує 5 гривень, вагою 0,8 кг – 20 гривень.
– Нашу продукцію ми готуємо тільки з натуральної, якісної сировини, не використовуємо штучні добавки, – каже Оксана Олександрівна. – Готові вироби декоруємо білковою глазур'ю та цукровою посипкою.
Випікання пасок – справа непроста, особлива. Досвідчені пекарі хлібокомбінату докладають до процесу максимум зусиль та професійної майстерності, а найголовніше – приступають до роботи з гарним настроєм, великою пошаною та любов'ю, з обов'язковою молитвою. І щохвилини просять Бога, аби хліб святий вдався гарним і смачним.
Світлана ЛЯШУК.
НА ЗНІМКАХ: під час випікання пасок на ТОВ "Ковельський хлібокомбінат"; інженер-технолог Оксана Коваль.
Фото Мирослава ДАНИЛЮКА.
Залишити коментар