Засолити оселедець самому в домашніх умовах зовсім не складно. За смаковими якостями такий оселедець виграє у багато разів в порівнянні з купленим, тому дбайливі господині уже давно відмовилися від необхідності купувати оселедці в магазині.
Сухий спосіб засолювання
Тушку оселедця почистити, відрізати голову і вийняти центральну кістку. В результаті отримаєте рибний пласт. Філе потрібно посипати сумішшю цукру і солі у співвідношенні 1:3. Далі, на ваш розсуд, можна згорнути філе рулетом або скласти навпіл. Укласти в ємність зі скла або емальований посуд, поставити в холодильник. Рибу потрібно періодично перевертати на інший бік. Через два дні оселедець буде готовий.
Як засолити оселедець в розсолі?
Для приготування розсолу потрібно закип’ятити 1 літр води, потім додати 4 столові ложки солі з гіркою, 1 столову ложку цукру і спеції: коріандр, кмин, лавровий лист, гвоздику, запашний перець.
Непочищений оселедець укласти в скляний посуд і залити охолодженим розсолом, поставити в холодильник. Через два дні солоний оселедець буде готовий.
Залишити коментар