Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 10 липня 2025 року № 29 (12985)

Всяка всячина / Як засолити оселедець

10.01.2013

index Як засолити оселедець?

Засолити оселедець самому в домашніх умовах зовсім не складно. За смаковими якостями такий оселедець виграє у багато разів в порівнянні з купленим, тому дбайливі господині уже давно відмовилися від необхідності купувати оселедці в магазині.
Сухий спосіб засолювання
Тушку оселедця почистити, відрізати голову і вийняти центральну кістку.  В результаті отримаєте рибний пласт. Філе потрібно посипати сумішшю цукру і солі у співвідношенні 1:3. Далі, на ваш розсуд, можна згорнути філе рулетом або скласти навпіл. Укласти в ємність зі скла або емальований посуд, поставити в холодильник. Рибу потрібно періодично перевертати на інший бік. Через два дні оселедець буде готовий.
Як засолити оселедець в розсолі?
Для приготування розсолу потрібно закип’ятити 1 літр води, потім додати 4 столові ложки солі з гіркою, 1 столову ложку цукру і спеції: коріандр, кмин, лавровий лист, гвоздику, запашний перець.
Непочищений оселедець укласти в скляний посуд і залити охолодженим розсолом, поставити в холодильник. Через два дні солоний оселедець буде готовий.

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025