Потрібно:
• 5 кг перцю
Для маринаду
• 4 л води
• 1 /2 склянки оцту
• 300 мл олії
• 500 г цукру
• 1 ст. ложка солі
Спосіб приготування:
Перець помийте, видаліть серединки, проколіть виделкою, розділіть на три рівні порції. Закип'ятіть маринад, опустіть у нього одну порцію перців, варіть п'ять хвилин, потім покладіть їх у стерилізовану банку. Так само вчиніть із другою й третьою порцією перцю. Банки, наповнені перцем, залийте маринадом, закатайте. Не стерилізуйте! Також у кожну банку можна додати два-три лаврових листки, перець чорний (горошок), часник.
Потрібно:
• 1 кг червоного болгарського перцю
• 1,5 кг свіжих грибів
• 1 кг помідорів
• 700 г моркви
• 500 г цибулі
• 300 мл олії
• 150 г цукру
• 100 мл оцту (9%)
50 г солі
Спосіб приготування:
Гриби почистіть і ретельно промийте в кількох водах. Поріжте їх на невеликі шматочки й покладіть у каструлю. Залийте водою, поставте на вогонь, доведіть до кипіння та варіть 5-10 хвилин. Відкиньте гриби на друшляк, щоб стікла вода. Помідори помийте, обережно зніміть з них шкірку. Болгарський перець також помийте, видаліть серцевинки й наріжте кубиками або соломкою. Цибулю почистіть і наріжте півкільцями. Моркву почистіть і натріть на тертці.
У велику широку каструлю налийте олію, добре її розігрійте та покладіть туди помідори, які тушкуйте протягом п'яти хвилин. Додайте болгарський перець та ще тушкуйте кілька хвилин. Додайте моркву, гриби, сіль і цукор. Акуратно все перемішайте, доведіть до кипіння, збавте вогонь та, періодично помішуючи, тушкуйте салат 45-60 хвилин. Додайте оцет і потримайте каструлю на вогні ще п'ять хвилин. Розкладіть салат у теплі стерилізовані банки й швидко їх закатайте. Переверніть догори дном, накрийте…
Інгредієнти:
• 2 кг невеличких помідорів
• Сіль
• Перець
• Сушені трави
• Часник
• Олія
• Зелень (васильки, петрушка, кріп)
Спосіб приготування:
Невеликі помідори помийте, обсушіть, розріжте навпіл і покладіть на деко, застелене фольгою. В'яліть помідори в духовці на маленькому вогні 12–16 годин. Дверці духовки потрібно трошки прочинити. Готові помідори посоліть, поперчіть, додайте на свій смак сушені трави. Покладіть у банку, пересипаючи подрібненою зеленню (васильками, петрушкою, кропом) і часником, нарізаним тоненькими скибочками. Залийте все олією (краще оливковою). Тримайте страву в холодильнику.
Підготувала Надія МАКАРЧУК.
Залишити коментар