Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 10 липня 2025 року № 29 (12985)

Всяка всячина / Щедрий осінній стіл

26.09.2013

index "Мамин перчик"

Потрібно:
• 5 кг перцю
Для маринаду
• 4 л води
• 1 /2 склянки оцту
• 300 мл олії             
• 500 г цукру
• 1 ст. ложка солі
Спосіб приготування:
Перець помийте, видаліть серединки, проколіть виделкою, розділіть на три рівні порції. Закип'ятіть маринад, опустіть у нього одну порцію перців, варіть п'ять хвилин, потім покладіть їх у стерилізовану банку. Так само вчиніть із другою й третьою порцією перцю. Банки, наповнені перцем, залийте маринадом, закатайте. Не стерилізуйте! Також у кожну банку можна додати два-три лаврових листки, перець чорний (горошок), часник.

Лечо з грибами

Потрібно:
• 1 кг червоного болгарського перцю
• 1,5 кг свіжих грибів
• 1 кг помідорів
• 700 г моркви
• 500 г цибулі
• 300 мл олії
• 150 г цукру
• 100 мл оцту (9%)
50 г солі
Спосіб приготування:
Гриби почистіть і ретельно промийте в кількох водах. Поріжте їх на невеликі шматочки й покладіть у каструлю. Залийте водою, поставте на вогонь, доведіть до кипіння та варіть 5-10 хвилин. Відкиньте гриби на друшляк, щоб стікла вода. Помідори помийте, обережно зніміть з них шкірку. Болгарський перець також помийте, видаліть серцевинки й наріжте кубиками або соломкою. Цибулю почистіть і наріжте півкільцями. Моркву почистіть і натріть на тертці.
У велику широку каструлю налийте олію, добре її розігрійте та покладіть туди помідори, які тушкуйте протягом п'яти хвилин. Додайте болгарський перець та ще тушкуйте кілька хвилин. Додайте моркву, гриби, сіль і цукор. Акуратно все перемішайте, доведіть до кипіння, збавте вогонь та, періодично помішуючи, тушкуйте салат 45-60 хвилин. Додайте оцет і потримайте каструлю на вогні ще п'ять хвилин. Розкладіть салат у теплі стерилізовані банки й швидко їх закатайте. Переверніть догори дном, накрийте…

В’ялені помідори

Інгредієнти:
• 2 кг невеличких помідорів
• Сіль
• Перець
• Сушені трави
• Часник
• Олія
• Зелень (васильки, петрушка, кріп)
Спосіб приготування:
Невеликі помідори помийте, обсушіть, розріжте навпіл і покладіть на деко, застелене фольгою. В'яліть помідори в духовці на маленькому вогні 12–16 годин. Дверці духовки потрібно трошки прочинити. Готові помідори посоліть, поперчіть, додайте на свій смак сушені трави. Покладіть у банку, пересипаючи подрібненою зеленню (васильками, петрушкою, кропом) і часником, нарізаним тоненькими скибочками. Залийте все олією (краще оливковою). Тримайте страву в холодильнику.
Підготувала Надія МАКАРЧУК.

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025