4 кг капусти, 1 кг гарбуза, 3 ст. ложки цукру, 130 г солі, по 1 пучку м'яти і естрагону.
Гарбуз почистити від шкірки і насіння, нарізати великими скибочками, пересипати цукром і залишити до виділення соку.
Капусту нашаткувати, перемішати з посіченою зеленню і сіллю.
У підготовлену тару скласти шарами капусту і шматочки гарбуза.
Покласти зверху гніт, прикрити чистою тканиною і залишити при кімнатній температурі на кілька днів.
20 кг капусти, 500 г солі, 3 великі морквини, 1,5 кг антонівських яблук (можна журавлину або брусницю), 5-6 горошин запашного перцю, 2-3 лаврові листки.
Нашатковану капусту не надто сильно перетерти з сіллю. Якщо перестаратися, то капуста вийде м'якою і нерівномірно просоленою.
Капусту змішати з натертою на грубій тертці морквою і прянощами.
У ємність для засолювання (не алюмінієву) шарами складати капусту, яблука (брусницю, журавлину), все добре утрамбувати. Покрити чистою тканиною або марлею, зверху поставити вантаж.
Залишаємо на кілька днів у приміщенні, де температура не нижче 25 градусів. Потім винести на холод.
Залишити коментар