Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 10 липня 2025 року № 29 (12985)

Всяка всячина / Квасимо капусту

24.10.2013

images Квасимо капусту

З гарбузом і пряними травами

4 кг капусти, 1 кг гарбуза, 3 ст. ложки цукру, 130 г солі, по 1 пучку м'яти і естрагону.
Гарбуз почистити від шкірки і насіння, нарізати великими скибочками, пересипати цукром і залишити до виділення соку.
Капусту нашаткувати, перемішати з посіченою зеленню і сіллю.
У підготовлену тару скласти шарами капусту і шматочки гарбуза.
Покласти зверху гніт, прикрити чистою тканиною і залишити при кімнатній температурі на кілька днів.

По-селянськи

20 кг капусти, 500 г солі, 3 великі морквини, 1,5 кг антонівських яблук (можна журавлину або брусницю), 5-6 горошин запашного перцю, 2-3 лаврові листки.
Нашатковану капусту не надто сильно перетерти з сіллю. Якщо перестаратися, то капуста вийде м'якою і нерівномірно просоленою.
Капусту змішати з натертою на грубій тертці морквою і прянощами.
У ємність для засолювання (не алюмінієву) шарами складати капусту, яблука (брусницю, журавлину), все добре утрамбувати. Покрити чистою тканиною або марлею, зверху поставити вантаж.
Залишаємо на кілька днів у приміщенні, де температура не нижче 25 градусів. Потім винести на холод.

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025