Шматочки білого хліба чи батона у тостері чи на сухій сковороді присмажити до стану грінок. Кожну грінку натерти часником і змазати майонезом, а потім щедро посипати натертим на дрібну тертку сиром.
Підсмажити шматочки батона.
На масло у сковороді покласти натертий сир, до якого додати пиво, сіль, перець, жовток. Все прогріти, помішуючи, доки сир не розплавиться. На деко, вистелене пергаментом, розкласти грінки, які полити сирною сумішшю, запікати 5 хвилин при 240о. Подавати гарячими і посипати кропом.
Солоні або солодкі
Яйце збити з молоком і сіллю (або з цукром). Шматочки батона змочити у цьому клярі і підсмажити з обох сторін на маслі.
Сало подрібнити у блендері, змішати з сіллю, перцем, цибулею, нарізаною кубиками, і яйцем. Скибки батона змазати томатним соусом і намастити цією масою, а потім покласти намазаним боком на сковорідку і підсмажити.
Підготувала Людмила ЛЮБЧЕНКО.
Залишити коментар