Головне пригощання на Масляну – це млинці, що символізують Cонце і початок весни.
Вважається, скільки млинців на Масляну з'їсте, стільки радощів матимете протягом року.
Для приготування млинців знадобиться:
1 л молока
6 яєць
2 стакани борошна
1/2 ст. л. цукру
1 ст. л. олії
вершкове масло
сіль
1. Збийте яйця, додайте цукор, щіпку солі, 1 стакан борошна. Поступово налийте половину молока і ретельно перемішайте, щоб тісто стало однорідним, без грудочок.
2. Засипте решту борошна, долийте залишки молока і добре вимішайте тісто.
3. Додайте в тісто 1 ст. л. олії, щоб млинці не пригоріли.
4. Добре розігрійте сковорідку, змастіть її маслом або шматочком сала. Тісто вилийте на сковорідку порційною ложкою та розподіліть рівномірно по дну сковорідки. Перевертайте млинець, коли на ньому з'являться бульбашки і тісто "схопиться".
5. Готові млинці змастіть вершковим маслом і накрийте паперовим рушником.
Спробуйте млинці з вівсяного, житнього, гречаного або кукурудзяного борошна. Для приготування тіста необхідно до пшеничного борошна додати гречане (або інше) в пропорції 1:1.
Підсмажте грибочки (шампіньйони чи опеньки) з цибулею. 1 ст. л. теплої начинки викладіть на готовий млинець, додайте натертого сиру і зберіть краї в торбинку. Зав'яжіть гілочкою зелені (кропу чи петрушки).
Готовий млинець змастіть вершковим маслом, складіть трикутником, відгорніть краї і покладіть чайну ложечку червоної ікри в такий "конвертик". Прикрасьте зеленню та тоненькими кружечками лимону.
Будь-який джем або мед можна подавати до млинців окремо. Можна змащувати млинець 1 ст. л. джему або меду і згортати його конвертиком або трубочкою.
Для соусу змішайте крохмаль з невеликою кількістю ананасового та апельсинового соку, доведіть його до кипіння. Наріжте апельсин, ананас, подрібніть горіхи, додайте соус та перемішайте. Покладіть на млинець 1ст. л начинки, загорніть його трикутником.
Бажаємо Вам щедрої і веселої Масляної!
Залишити коментар