Інгредієнти для млинців: кабачки (молоді) — 3 шт., яйця курячі — 5 шт., цибуля ріпчаста — 1 шт., часник (зубці) — 3 шт., борошно — 1 склянка, сіль (до смаку), перець чорний мелений (до смаку), кріп (пучок), сода харчова — 0,5 ч. ложки.
Для начинки: грудки курячі — 2 шт., цибуля ріпчаста — 1 шт., борошно (пасероване) — 1 ст. ложка, часник (зубці) —1 шт., сметана — 0,5 склянки, сіль (до смаку), перець чорний мелений.
Приготування. Кабачки натерти на терці, посолити, відкинути на сито, щоб стекла зайва рідина.
Курячі грудки порізати на шматки і обсмажити на добре розігрітій сковорідці до рум'яності. Додати підсмажену цибульку. Посолити.
Спасероване борошно розвести сметаною, влити до м'яса, протушкувати пару хвилин на малому вогні, додаючи дрібно порізаний часник і мелений перець.
Потерті кабачки перекласти в миску, додати жовтки, потерті цибулю і часник, соду погашену оцетом, перець, порізаний кріп і розмішати. Додати борошно і ще раз вимішати. Збити білки і додавши до кабачків легко перемішати.
Смажити на невеликій сковорідці з обох боків. На половину блінчика викласти начинку і накрити другою половиною.
Подавати з помідорами, порізаними на плястерки, які трішки посолити, притрусити орігано і скропити лимонним соком та олією. Смачного.
Надія МАКАРЧУК.
Залишити коментар